31. oktober 2010

Haven lige nu..

Vel hjemme fra Ro’s Torv med Viskindes stemme i ørene, gik jeg en tur rundt i haven med min nye legekammeratP1000171P1000181P1000187P1000168P1000165Jeg er altså imponeret over makro funktionen i det kamera..P1000167

Søndags åbent på Ro’s Torv..

Hasse kørte på golfbanen i morges.. jeg cyklede en tur og endte på Ro’s Torv, det kunne jo være der var en klud eller to, jeg ikke kunne leve uden. På vej ind på Ro’s ramte en kendt stemme og en velkendt sang mit øre. Peter Viskinde stod på den lille scene med sit band og sang den her

… uhmmmm det var da en dejlig velkomst.. :-)P1000161.. og ja der røg en enkelt klud med hjem, plus nogle Poul Pava dækkeservietter.. jeg kan altså ikke stå for hans naive streg..image

Øhhh nå…

P1000131pyt.. vi havde alligevel ikke skøjterne med..P1000132

30. oktober 2010

Bare lige..

Kender I det.. nu mangler vi bare lige det sidste.. ??P1000124I dag fik Benja og Hasse ryddet et enkelt punkt på “Bare lige..” listen.P1000119Når både elektrikeren og måleren er tilfredse, er det ikke så ringe endda..

Og.. “bare lige et par lister”, tog flere timer… Smiley, der blinker

Hvordan så du ud i 60’erne

Annette spørger og jeg svarer…P1000109En meget ung Inge, i begyndelsen 60’erne, med ynglingsdukken foran Goggomobilen.P1000110En stor dag, min første skoledag med skoletasken på ryggen og i det fine tøj – august 1964

Hvordan så du ud i 60’erne..??

Been there, done that..

Nu har jeg været på Damhuskroen, og jeg er ret sikker på, at det ikke bliver mit kommende stam-gå-i-byen-sted.. Vi havde en sjov og god eftermiddag og aften, med godt selskab, god mad, drikkelig vin, et show hvor Søs og Kirsten foldede sig ud som både mand og kvinde. Et par af indslagene var endda rigtig morsomme, og et par af indslagene var ret ligegyldige. Alt i alt en dejlig aften i selskab med både nuværende og tidligere kollegaer..

Bedst af alt, jeg overholdt aftalen med mig selv, jeg gider ikke bruge en hel lørdag på at have det elendigt.. så ved midnatstid slog jeg hjernen til, og hidkaldte min søde mand. IMG_9027Efter en god nattesøvn er jeg vågen, jeg har det godt, min krop er ikke i gang med at udstøde mig, jeg er klar til en ny dag, med nye oplevelser, og nu er morgenmaden også klar.

29. oktober 2010

Hvis jeg ikke giver lyd i morgen…

..er det fordi min krop er i gang med at udstøde mig… ;-)

Af alle de steder man kan tilbringe en fredag aften, vælger jeg i aften at tilbringe min på Damhuskroen…!!! Jeg har aldrig været der før, jeg har hørt meget om stedet, nu skal det ski afprøves.. De her 2 damer skal underholde os, og de plejer ikke at være super kedelige.image Billedet er lånt på nettet somewhere…

Det er vores personaleforening der inviterer.. velkomstdrink kl. 18 derefter middag, show, fri bar, natklub, en forhåbentlig festlig aften sammen med en masse gode kollegaer.

Skønhed eller forfald..

IMG_9052IMG_9044Jeg stemmer for skønhed.

Træerne står i dyrehaven, jeg elsker at de får lov at gå til næsten af sig selv - Dyrehaven er udpeget som naturskov, det betyder at beskyttelse af naturen går forud for at dyrke træ. Gamle træer fældes eller sprænges væk, og  kun, hvis de er til fare for gæsterne i skoven.

Jeg synes det er dejligt, at de ikke bare fældes, skæres op, og ligger i fine stabler rundt omkring. Det giver liv og afveksling i området, og de døde og rådnende stubbe tilbyder læ og ly til masser af svampe, fugle, insekter og andet småkravl. Derudover er de glimragende klatrestativer for børn og barnlige sjæle.

28. oktober 2010

ABC i ord og billeder – Årstider

vinter er en radering, forår en akvarel, sommer et oliemaleri og efterår en mosaik af dem alle

Jeg har tyvstjålet denne fine beskrivelse af årstiderne fra den skønne Helene..:-)

Vintersøndag på fjorden 042ForårIMG_1924SommerDSCN2788EfterårIMG_2800

Et helt alfabet er fyldt ud fra a til å.. det har været sjovt, nemt, svært og udfordrende at finde billeder og tekst til et nyt bogstav de sidste mange mange uger.

Tak til alle jer der har lagt så mange fine, sjove og rosende kommentarer til mine indlæg, og tak for alle jeres skønne spændende og interessante bud på ugens bogstav.

Sidst men ikke mindst.. Et stort tak til Petunia for at drive denne inspirerende bogstav leg.

Du kan se flere bud på Å her..

Nyhavn er andet end vand og brosten..

..der er også træer hernede, og træerne smider bladene i disse dage..P1000101 P1000099 begge billeder er taget ved broen til det nye skuespilhus.

Danmarks dybeste sø..

IMG_9032Hvor er det så lige jeg har taget billedet..??

Jeg skal derop igen når det bliver varmere, når der summer af liv, måske skal jeg endda dyppe fødderne i det klare vand, eller bare sidde på græsset og nyde et glas køligt hvidvin, mens kanoer og kajakker glider stille forbi.

27. oktober 2010

Nyhavn i dag..

P1000095Det var det smukkeste vejr i morges…P1000098Nu øser det ned, og blæsten suser om hjørnerne.. godt jeg tog regntøjet med :-)

Himmelsk # 7

IMG_9133Nej himlen er ikke noget særligt.. men Bumle er himmelsk overlegen, når hun kravler op og ser ned på os..Smiley

Du kan se andre himmelske billeder her..

26. oktober 2010

Skønt at komme hjem en mandag…

  • hvor der er planlagt aftensmad og købt ind
  • hvor der dufter af mad
  • hvor der står en ny blomst og stråler
  • hvor Fru E huserer i køkkenet
  • hvor Bumle spinder af velvære over godt selskab

P1000074Kan man forlange meget mere på en helt almindelig mandag...??P1000020Tak skønne quinde.. Smiley

Nyt legetøj…

Jeg har længe ledt efter et lille kompakt kamera, et jeg kan have i tasken og jakkelommen, et jeg kan have med mig overalt, uden at få ondt i nak og skulder af at slæbe.. et der kan tage billeder i stort set samme kvalitet som Canonen.. Jeg er heldigvis ikke den eneste der har disse få og fromme ønsker, Ellen har ønsket det samme, og hun fik sine ønsker opfyldt i den her lille sag…DMC-TZ10I går fik jeg også mine ønsker opfyldt.. efter at have snakket med Ellen, tog jeg en hurtig beslutning og bestilte kameraet i går, til afhentning i går eftermiddags på Fisketorvet..

Jeg glæder mig til at lege, prøve, øve og skyde med mit nye legetøj.. P1000069Der er åbenbart ingen problemer i at skyde dirkete ind i solen.. det bliver sjovt det her… :-) 

Kobberrosens frugter..

med vanddråber..IMG_9128IMG_9124

25. oktober 2010

Undgåelsens Bevægelighed v. Diamanten…

Søren Kirkegårsplads foran Den sorte Diamant her i København, har de sidste par uger været prydet af dette lille fine glasmosaikhus..IMAG0490Jeg så det første gang i sidste uge, og troede det havde noget at gøre med efterårsferiens tilbud til børnene, måske i samarbejde med Tøjhusmuseet, som ligger på den anden side af gaden.IMAG0492 Her i morges fik nysgerrigheden overtaget, og jeg gik ned på pladsen for at se hvad det egentlig er for et hus… Det blev jeg nu ikke meget klogere af.. heldigvis er Google min ven, og nu ved jeg at det er en performanceinstallation, huset er skabt af skulptøren Tom Fruin. På Det Kongelige Biblioteks hjemmeside fortæller de bl.a...

I en farverig glashus-skulptur på Søren Kierkegaards Plads udstiller to personer på underfundig vis det moderne menneskes hverdagsdilemmaer og livsstilsparadokser. De har mistet evnen til at vælge og springer udenom i en lang kæde af overspringhandlinger.

Undgåelsens Bevægelighed er en poetisk fortolkning af, hvordan hvert enkelt menneskes valg eller fravalg har en direkte indvirkning på vores fælles fremtid. Gennem en dramaturgisk fortolkning af lyrikeren Vagn Steens tekster eksperimenterer CoreAct med den sproglige formidling.

Forestillingen spiller uanset vejret, medbring godt fodtøj og en varm ven

Jeg kan også se at forestillingen kører frem til d. 12. november, hvis nogen af jer er interesseret, kan I sagtens nå det endnu.

En linselus..

eller måske er det  mig der er en foto-freak..IMG_9131IMG_9138IMG_9139IMG_9141

24. oktober 2010

Rovfugle i Hedeland…

Terrassen blev vinterklar, der er ryddet op i kælderen, så der blev plads til golfgrejet, sidst på eftermiddagen trængte vi til at komme lidt ud.. En tur ud i regnvejret, gennem Hedeland, forbi Amphi-teatret og bagsiden af skibakken. IMG_9147Over marken ved siden af vejen hænger et par små rovfugle, desværre er det ikke rigtig fotovejr.. billederne er ikke skarpe.IMG_9150IMG_9157IMG_9158Den eneste rovfugl jeg med sikkerhed kan genkende er den røde glente.. og det her er ikke en glente, den var ikke nær så stor og havde ikke den kløftede hale,  På trods af den forholdsvis ringe kvalitet, håber jeg at en af jer kan fortælle mig hvilken fugl det er jeg har fanget her.

Ikke kønt..

men effektivt.. mine store hortensiaer har nu overlevet 5-6 vintre, pakket ind i et par grimme vintermåtter..IMG_9122vi vænner os næsten til dem i løbet af nogle måneder, og så kan vi samtidig glæde os til at fjerne dem igen, når frosten ikke bider så hårdt mere.IMG_9121de flytbare hortensiaer er kommet i læ mellem bænken og efeu-hækken, der overlevede de i fin stil sidste vinter.IMG_9123Det gamle fuglehus overlever en vinter mere.. og skålen til æbler eller vand er klar.. Nu kan vinteren bare komme an.. terrassen er vinterklar.IMG_9146Det har været en fin formiddag at være ude i, mildt og lidt fugtigt.IMG_9142Dronningen af Bymarken fandt et sted hvor hun kunne bevare overblikket..