29. september 2011

Himmelsk # 52

Solnedgangen i tirsdags var himmelsk.. :-)P1060867

Du kan se flere himmelske billeder her..

Der er dyr i dyrehaven..

I weekenden var vi en tur i Haderslev dyrehave. Sidst jeg var der, var det februar og vinter, og vi så masser af dyr. I søndags var Ellen og jeg tæt på at blive enige om, at det bare var en have, ikke en dyrehave. Men brok belønner sig altså nogle gange.. I hvert fald dukkede dyrene op, godt nok langt inde i skoven, men de var der, og det store objektiv kom på kameraet..

Derfor kan jeg her billeddokumentere at der ER dyr i dyrehaven.. :-)IMG_3182IMG_3175IMG_3185Jeg kan også konstatere, at det er noget nemmere at komme tæt på dem, når det er vinter og der lægges foder ud til dem.

Smuk aften inde og ude..

Vi passede Emil i går aftes, skønt at få et par timer med den lille krudtugle. IMG_3283Emil med sin første computer..IMG_3270og alletiders truthorn..IMG_3311Efter badet kravles det sidste krudt af..IMG_3330mens solen går ned over fjorden..

28. september 2011

KB hallen brænder..

og tyk sort røg spreder sig over København..P1060868P1060870Nu er det altså ikke fordi jeg vil være katastrofe fotograf eller ditto blogger, men det her syn berørte mig en del i morges.. KB hallen har lagt gulv til mangt og meget siden den blev bygget i 1938. Der er vist mange fra min generation, som har hoppet, klappet, hvinet, sunget og danset til store koncerter i netop den hal.

Fotokalender 2011 “September”

Her er mit september billede af Emil, han er 9 måneder gammel nu, har fået sin første tand, og kravler så det er en lyst, intet er i sikkerhed mere :-)IMG_2260

Månedens stemningsbillede er fra Gotteskog i Tøndermarsken, hvor vi så Sort sol i fredags. IMG_2937Op mod 1 million stære kom flyvende ind fra alle sider, de samlede sig i store flokke, ledte efter det perfekte overnatningssted i rørskoven, mens jagende og angribende rørhøge og duehøge fik dem til at danne de fineste formationer.

Du kan se flere dejlige september billeder her..

27. september 2011

Kobling til indlæg..

Hvad og hvordan bruger man det..?? Jeg har lige prøvet at klikke på sådan et link, og fik oprettet et indlæg hos mig selv, som nu er slettet.

Jeg fatter nada, og jeg trykker ikke på sådan et link mere.. :-) Er det bare det man kalder learning by doing.

Nu hvor jeg alligevel er her, så får I lige et par billeder fra weekenden. IMG_3158Jeg kan ikke huske hvilken svamp det var, men den skulle være spiselige og god i følge den medbragte sagkundskab.. :-)

Dem her kender jeg.. Vilde brombær, og de smager skønt, hvis man ellers kan kæmpe sig vej ind til dem, uden at blive revet i stykker.IMG_3157

Skøn oplevelsesrig og hektisk mandag..

Kender I det med at have fået presset så mange aftaler sammen på en dag, så der skal mere end almindelig trylleri til, for at få det hele til at hænge sammen..

Sådan en dag havde jeg i går.. Nogle af aftalerne havde jeg selv lavet, andre kom i sidste øjeblik, og kunne ikke ændres.. P1060863Dagens første aftale var brunch med Marianne fra Lønstrup. Igen en af de store glæder og fornøjelser der er her i blogland, at mødes med søde og friske mennesker fra hele landet. Vi havde et par dejlige timer, inden jeg måtte bryde op og fare videre i teksten.

Nikkas skønne og varme svigerforældre er på en større rundrejse, i disse dage er de her i Danmark. både de og vi ville gerne mødes, det var også i går. Vi nåede både Vikingeskibsmuseet og Domkirken plus en dejlig aften i Bymarken. IMG_3212

Midt på eftermiddagen skulle der afholdes en mindehøjtidelighed på fjorden, en god gammel sejlerven og tidligere kollega til Hasse, havde ønsket at hans aske skulle spredes på Roskilde fjord. IMG_3231En kortege med 7 – 8 både stævnede ud fra havnen uden hækflaget sat. Familien med urnen sejlede forrest ud til det 16 meter dybe hul ved Ringøen, hvor hans søn sagde et par smukke ord, før asken blev hældt ud. Derefter sejlede alle forbi stedet og satte hækflag. Det var en meget smuk og stemningsfuld højtidelighed, som jeg desværre ikke kunne nå at deltage i, Hasse repræsenterede os begge på fineste vis.

Heldigvis lykkedes det mig at trylle lidt med tiden, så jeg lige kunne nå at vinke farvel til søulken der gik fra borde og kortegen af familie og venner der fulgte ham på vej.

På en af mine hurtige ture tværs over havnepladsen mødte jeg i øvrigt dette dejlige syn..IMG_3241Emil og hans mor på vej ned for at hilse på ænderne..

Det var en travl og dejlig mandag med mange forskellige indtryk og glæder blandet med lidt vemodighed.

26. september 2011

Mandagstema - Træværk

Helene efterlyser billeder af Træ / træværk. Jeg tolker dette billede som træværk - træets værk.. godt nok i tæt samarbejde med solen. Ellen viste et bedre billede af værket i går, men det var et smukt syn, så jeg synes det fortjener en gentagelse.. :-)IMG_3133

Du kan se flere træværks billeder her..

25. september 2011

Mad, mad og mere mad..

Som Ellen ganske rigtigt skriver, så har vi ikke just sultet de sidste dage P1060850Middagen på Schackenborg slotskro var en smagsoplevelse af de bedre.. Jeg har kun billeder af to af retterne. Forretten var en kop cappuccino svampesuppe, toppet med flødeskum og en lille morkel ske .. Jeg har aldrig fået en så intens og suveræn god svampesuppe. Ellen prøvede at lokke opskriften ud af kokken, det lykkedes ikke i første omgang, men kender jeg hende ret, har hun ikke givet op endnu.. :-) Jeg melder mig frivilligt som forsøgsperson, hvis det skulle lykkes at vriste en opskrift ud af dem dernede..P1060852Næste ret var noget med laks og rygeost, hovedretten bestod af skiver af kalvefilet på toppen, med et stykke kalvebryst i bunden og syltede rødløg og andre lækkerier.. Uhmmm siger jeg bare. Desserten forsvandt inden jeg nåede at tage billeder.. Syltede pærer med vaniljeis – helt sikkert hjemmelavet – og en dejlig tyk vaniljecreme. Schackenborg morgenanretningen er et kapitel for sig selv.. den morgenmad kunne såmænd lokke mig derned igen.. :-) Og igen, ingen billeder, men tro mig bare, det var ammenam..

På vej mod mine forældre lørdag, kørte vi en tur østover for at vise Ellen og John den smukke Fjordvej fra Kollund til Egernsund langs Flensborg Fjord. I Rinkenæs hoppede vi lige en tur ind på Benniksgård golfcenter.. man er vel lidt miljøskadet.. ;-) Det var nu ikke golfen der trak os derind, men lidt mad skal man jo have. Hasse og John kastede sig ud i hver et stjerneskud, som var så dekorativ, at jeg måtte have billeder af det.. og i følge begge de herrer, smagte det lige så godt som det så ud.P1060855

Lørdag aften havde mor tryllet en super 3 retters menu frem, men den får I ingen billeder af, jeg går ud fra I er mætte og tilpasse nu.. :-)

Der kommer flere blogindlæg fra denne skønne weekend. Vi har været vidt omkring, set og oplevet en masse og jeg har taget mange billeder, jeg gerne vil dele, men jeg skal lige have kigget dem igennem, så kom ikke og sig, at I ikke er advaret.. :-)

Øst vest hjemme bedst...

Uanset on vi kommer til Storebæltbroen fra vest eller fra øst, er vi på vej hjem. Lige nu er vi på vej hjem til Roskilde efter nogle super dejlige dage hjemme i Sønderjylland.

Sendt fra HTC mobil

Sort sol i Tøndermarsken..

Vi var mange danskere på den lille bakke ved Gotteskog i fredag. Vejret var perfekt, selskabet var perfekt, og stærene opførte sig eksemplarisk.P1060835IMG_2961De, altså stærene, kom flyvende ind fra alle sider, samlede sig i kæmpeflokke, som fløj rundt og ledte efter det helt rigtige overnatningssted, rørhøge og duehøge jagede lidt med dem, så vi fik det ene fantastiske syn efter det andet.IMG_3000Efter et par timers fantastisk flyveopvisning, landede stærene og satte sig til at sove, og vi kørte retur til Schakenborg slotskro, hvor en super gourmetmenu ventede..

23. september 2011

Himmelsk # 51

Marmorkirken og Amalienborg..P1060818

Du kan se flere himmelske billeder her..

JUBIIIII for første gang i min tid her i blogland, har jeg vundet noget, et fotolærred, ihhh hvor jeg glæder mig over det.. :-) Tusinde tak Petunia.

22. september 2011

Sund arbejdsplads..

På min arbjedsplads er der ret stor fokus på sundhed og motion. Et af de mere populære tiltag er en 15-20 minutters gåtur en gang om måneden. De som har tid og lyst at gå, mødes kl. 9 i receptionen, hvorefter vi i større eller mindre grupper går ud af Langelinie, runder Esplanaden og går tilbage mod Sankt Annæ Plads via Amalienborg slotsplads. Når vejret er så dejligt som det var i morges er det en stor fornøjelse at deltage i den slags sunde tiltag.. :-) Jeg havde selvfølgelig kameraet i lommen, og skød et par billeder undervejs..

Her er det et par skibe fra den Norske flåde, der har smidt trosserne i land ved Langelinie..P1060810og en kølbåd i modlys..P1060813Amalienborg, kronprinseparrets residens..P1060814og til sidst er det Operaen der er gået i skjul bag springvandet i Amaliehaven.P1060815

Alle 4 billeder er taget indenfor 15 minutter mellem 9 og 9.30 i morges. Jeg synes det er sjovt at se forskellen på modlys og ikke modlys billeder. Det ser ud som om det er to vidt forskellige slags vejr.. :-)

De kører godt nok stærkt..

P1060766Jeg har kun det lille Lumix kamera med på arbejde.. og det skyder ikke hurtigt nok til den fart, der var på rytterne i går. Flere af mine billeder viser kun tilskuere og Københavns gader.. :-) Rytterne var væk inden jeg nåede at trykke på knappen. P1060780En gang i mellem lykkedes det mig at fange et enkelt baghjul eller to.P1060794P1060793og et par følgebiler i fuld fart..P1060788Der var nogen der havde skaffet sig bedre pladser end andre..P1060778P1060797

I dag er København igen åben for alle, fredag lukker de vist af igen, men der er jeg helt ligeglad, for jeg skal til Sønderjylland og kigge på stære, som lander og letter og lander… forhåbentlig med en pæn solnedgang som baggrund.

Jeg må vist hellere huske at få ladet batterierne op inden i morgen aften.

21. september 2011

Jeg tror han vandt..

På vej til toget, kom jeg forbi HC Andersens Boulevard og afslutningen på enkeltsatarten. Der var godt nok mange mennesker, og det var sørme ikke nemt, at komme frem hvor jeg kunne tage billeder.. P1060795Jeg fandt et lille hul i menneskemængden, hvor jeg prøvede at tage en video, nu sidder jeg så her, og vil tilføje den til min blog, det har jeg ikke prøvet før, det kræver oprettlese af YouTube konto, noget med en kanal og et brugernavn og upload og jeg skal komme efter dig..P1060803Hmmm det er altså noget nemmere at smide et billede ind. Indtil jeg får knækket YouTube koden, må I nøjes med et par helt almindelige billeder.P1060791

Måske virker det alligevel..

Min første video.. :-)

Google+

er nu åben for alle, kunne jeg læse hos Allangoogle-plus-doodlePyhhh et socialt netværk mere at forholde sig til.. jeg har ignoreret tidligere invitationer til at lege med der, nu blev jeg alligevel lidt for nysgerrig. Det er “Google-nemt“ at blive oprettet, billede og navn blev åbenbart hentet fra en allerede oprettet Google konto, det eneste jeg selv skulle tage stilling til, var hvilket, køn jeg mener at tilhøre..
Mulighederne var… image

Morgenstille VM rute..

VM cykel ruten og min morgen cykel rute falder sammen noget af vejen..P1060748Om morgenen inden de hurtige VM ryttere kommer op og i gang, får vi andre dødelige lov at bruge noget af ruten, så vi kan komme på arbejde.P1060749P1060753

20. september 2011

Flot arbejdsplads..

Som landmåler er man ude i al slags vejr, og man kommer man vidt omkring, nogle gange foregår arbejdet i mudder til knæene, i regn, slud, sne og blæst. Men nogle gange er udsigten, vejret og arbejdsstedet en oplevelse.MEMO0024I går var Hasse på Kronborg og måle i sol og blæst, når han kommer hjem fra sådan en opgave, er det med det store smil plantet i ansigtet.. så er det et fedt job at være landmåler.. :-)P1060742MEMO0029

Bumle går i flyverskjul..

Når Emil kommer kravlende.. Han synes hun er noget af det mest spændende, og hun synes han kommer for tæt på.. :-)IMG_2778Tigerdyr gyngen er lidt sjov, når der er nogen der gider dreje eller skubbe den..IMG_2782ellers gider han ikke rigtig endnu..