29. april 2013

Fuglene..

Weekenden i skoven bød på flere fugle end vi normalt ser deroppe. Der var hele tiden en livlig aktivitet omkring foderet. Ud over alle vores faste blåmejser, musvitter, sortmejser og spætmejser, så vi også mange flokke af grønsisken, en del grønirsk, kernebideren dukkede op nogle gange, det samme gjorde både skovskaden og flagspætten.. IMG_0893IMG_0871IMG_0861IMG_0850IMG_0831IMG_0770Mens jeg sad deroppe i skoven og nød fuglelivet, surfede jeg lidt rundt for at finde en app med fuglestemmer, det kunne være sjovt hvis jeg også kunne genkende nogle af dem på lyden. Jeg endte med at købe Fugleguiden fra Gyldendal. En god og overskuelig app, hvor man både kan høre fuglenes stemmer og blive klogere på de mange forskellige arter.

27. april 2013

Gæster i skoven..

IMG_0823En veninde og hendes hund var i nærheden af os i går over middag. Hun tog en hurtig og god beslutning og lagde vejen omkring vores lille sted i skoven. IMG_0790Resten af dagen og aftenen stod på hygge, grin og snak, og en fototur omkring krebsesøen og Göransborg IMG_0809Der er ikke meget som er grønt endnu, men anemonerne er så småt begyndt at dukke op.. IMG_0801IMG_0784aFarkas blev trimmet og børstet, så nu har vi en masse glade fugle som henter gode totter til at fore rederne med. Inden veninden og Farkas kørte hjem i dag, nåede hun også lige at trimme vores nye router. Out of the box indstillingerne er nu erstattet med selvvalgt navn og koder. Vi vil gerne dele, men vi vil helst selv bestemme, hvem vi deler med.

26. april 2013

Vådt i vådt..

Hvis I ser solen, så hils fra mig og sig, at den er velkommen til at besøge os her i skoven :-)

25. april 2013

Vinter til sommer..

Et sikkert forårstegn i Bymarken er hjulskifte.. Af med vinterhjulene og på med sommerhjulene, vi.. som i Emil, Anders og Hasse, skiftede hjul på begge biler i går.

Emil var en meget dygtig hjælper, IMG_0736som i løbet af et splitsekund lignede en rigtig mekaniker.  IMG_0733 Efter en lang vinterpause trænger fælgene til en vask.. :-) IMG_0744

23. april 2013

Billedbehandling i LiveWriter

Jeg bruger WindowsLiveWriter som blogindlægs-editor, jeg synes det er SÅ nemt både at lave og uploade indlæg fra WLW.

Det vigtigste for mig er, at jeg kan bestemme hvor billede og tekst skal placeres i indlægget, og at jeg kan styre størrelsen på mine billeder med 100"% nøjagtighed, desuden får jeg automatisk sat et Copyright vandmærke på alle mine billeder. Størrelse og vandmærk skal kun sættes første gang, hvorefter jeg klikkede på “Gem indstillingerne som standard”, derefter arver alle billeder de ønskede indstillinger.

Langt de fleste billeder gør jeg ikke andet ved, end at hente dem fra kameraet til pc’en, og derfra trække dem over i et indlæg. Hvis et billede er meget skævt retter jeg det dog lige op i MS Office Picture Manager (en del af MSOffice pakken) Jeg har “noget” med skæve billeder, specielt hvis der er vand i spil.. Jeg synes det er så ærgerligt at alt vandet løber ud af sø og hav.. :-)

Hvis jeg endelig bruger lidt tid på billedbehandling foregår det i et gratis program som hedder Photoscape (http://www.photoscape.org/ps/main/download.php).. men det er sjældent jeg åbner det program.

Og nu kommer jeg endelig til sagens kerne, det jeg egentlig ville fortælle og vise, og det alle WLW-brugere måske allerede ved.. altså alle undtagen mig.. :-) Der er nogle få men OK redigerings muligheder for billeder her i WL. Når billedet er markeret kan man tilføje effekter.  På de to billeder herunder har jeg Øget skrapheden og valgt Farveskift, på det sidste valgte jeg også en Sepia-sværtning..

Det ville være en grum løgn, hvis jeg påstod, at det er avanceret foto-redigering, men det er hurtigt og nemt, specielt Øg skarpheden kunne jeg sagtens fristes til at bruge ind i mellem.

image

Før effekter.. P1010332og efter..P1010332før.. P1010320og efter.. P1010320

22. april 2013

Ytringsfrihed..

Jeg var på seminar i fredags, på en af de ophængte plancher kunne vi læse Voltaires berømte ord om ytringsfrihed..  P1010375Jeg googlede Voltaire, og på Wiki kan jeg læse at ovenstående citat slet ikke findes i hans egne tekster.

Voltaire tilskrives ofte udsagnet Jeg er uenig i hvad De siger, men jeg vil forsvare til døden Deres ret til at sige det. Det berømte citat skyldes imidlertid Evelyn Beatrice Hall og var af Hall tænkt som en opsummering af Voltaires holdning til ytringsfrihed. Citatet findes ingen steder i Voltaires egne tekster.

Uanset om Voltaire har sagt det eller ej, så har jeg altid godt kunne lide netop dette citat, og jeg priser mig lykkelig for at være født og bosiddende i et land, hvor ytringsfriheden er grundlovssikret.

21. april 2013

Dårlig aftale..

Forrige efterår aftalte vi, med en af naboerne i skoven, at de måtte få træet, hvis de ville fælde de 5- 6 birketræer som stod i indkørslen. Træerne blev hurtigt fældet, det vi lige glemt i farten, var at aftalen skulle ha’ været, at ALT var deres, også top, grene og kvas..

Indtil i dag lå her en kæmpe bunke birkekvas, vi har gået og kigget på bunken, og ikke rigtig orket at gå i gang med at få det væk, det pyntede ikke, men det lå sådan set heller ikke i vejen. Hvis vi ellers gad, var der meget godt optænding i den møgbunke..IMG_0715I dag tog vi os sammen, vejret var perfekt til at slæbe grene og kvas ned til brændeskuret.

Nu ligger der en bunke grene, der bare skal hugges eller skæres op, IMG_0720og resten af kvaset er fordelt i skovbunden bag brændehuset. IMG_0717IMG_0726IMG_0723

En skøn morgen i skoven..

Solen skinner, fuglene synger, spætten hakker og vi sidder på terrassen og stornyder det hele..
 
Sendt fra min iPad

20. april 2013

Vil du lege med ..

Har du en smartphone med kamera, og kan du hente en Wordpress app, så kan du være med til at lege på iphonografi bloggen. imageDu behøver ikke have iPhone eller iPad, WP-appen findes også til android telefoner.

Konceptet er enkelt.. tag et billede med din smartphone, åbn en ny post i Wordpress appen, sæt en overskrift på og klik på upload. Der er ingen krav om at være aktiv hver dag, det er en leg, og vi leger med, når vi har tid og lyst..

Som blogejeren skriver.. Det bedste kamera er det du altid har med dig..

Hvis du vil være med til at lege, så klik på billedet eller linket herover, så kommer du videre til bloggen, hvor
du kan læse mere om konceptet, og om hvordan du melder dig til..

Vi er allerede nogle stykker som leger, men der er helt sikkert plads til flere.. :-)

18. april 2013

Er det gade kunst..

P1010368 P1010369 Jeg aner ikke om det er autoriseret eller ej, men det får mig til at smile når jeg ser det om morgenen.. :-)

17. april 2013

På fototur i haven..

Jeg gik en tur i haven for at fange foråret, og jeg fangede humlebier, skvalderkål, valmuer og mange små blå violer i plænen.. Forår1Der var også allerede en del mælkebøtter, perlehyacinter, lupiner og skillaer.. Forår2.Lyngen er gået helt amok i solen, forglemmigejen kæmper med hækken om lyset og vi fejrede foråret på terrassen med et glas rødvin.. :-) Forår3Vinterfrakken er skiftet ud med forårsjakken, som endda blev transporteret hjem i cykelkurven..

Jamen er det da ikke bare dejligt..

16. april 2013

Det er slet ikke aktuelt..

at vise de her billeder nu, men jeg gør det alligevel, fordi jeg tog dem i morges, og fordi solen brændte tågen af, og gjorde dagen til endnu en herlig varm dag i København, og fordi jeg har efterladt både handsker og vinterstøvlerne i Roskilde hver morgen i denne uge.P1010339Sydhavnen var væk.. P1010343Christianshavn og Holmen var også helt væk.. P1010340men Nyhavn var ved at dukke op..

Jeg tror på foråret nu.. :-)

15. april 2013

Vi var ude og lege..

Musicon i lørdags.. IMG_0667Annemarie og Jimmi var en tur i Roskilde, og ville gerne se lidt af vores by, det skulle bare ikke være havnen, der havde de begge været masser af gange. Hasse og jeg blev enige om at tage dem med en tur på Musicon, som efterhånden har udviklet sig til en fantastisk legeplads for alle aldre. IMG_0670Den gamle betonvarefabrik er et sjovt og spændende område, og jeg kan kun anbefale jer  at tage derud og opleve det. Det er ikke et specielt smukt område, man er slet ikke i tvivl om, at det tidligere har været fabriksområde, men det er et område, hvor der bliver tænkt mange kreative, alternative og sjove tanker, hvor alt ikke nødvendigvis behøver at være pænt og strømlinet. IMG_0669En del af de installationer der er sat op på Musicon, har området arvet fra Roskilde Festivalen.. IMG_0674IMG_0672Det er bestemt ikke kun et sted for børn og unge, vi andre “lidt ældre børn” kan også sagtens slå et par timer ihjel derude.  :-)

14. april 2013

Emil og lopperne..

Loppemarkedet i Holte havde sæsonstart i dag, Louise og jeg ville en tur derop, og Hasse og Emil kørte med. Hasse og Emil hørte Keld og Hilda synge, spiste is, drak kaffe og kiggede på busserne, mens Louise og jeg var en tur rundt mellem alle staderne. Vi var først deroppe v. 11 tiden, og det er for sent, hvis man vil have fingre i de gode ting til de rigtige priser. Sæsonstarten og det flotte vejr havde lokket utrolig mange mennesker til, Hverken Louise eller jeg fandt noget vi måtte eje, faktisk tror jeg aldrig vi har brugt så få penge på et loppemarked, til sammen købte vi for 40 kr.    P1010306Efter loppemarkedet kørte vi hjem via Frederiksdal. Ishuset mellem Bagsværd sø og Lyngby sø havde også sæsonstart, her var det noget nemmere at komme til, både v. isene og bordene på den anden side af vejen P1010323P1010331P1010332Da Anders stødte til senere på eftermiddagen, tændte vi op i grillen, menuen var hjemmelavede burgere og pølser.. IMG_0696Selv om temperaturen aldrig helt nåede de lovede 15 grader, så lignede det mistænkeligt en dejlig forårsdag.. :-)

13. april 2013

Jeg lærer det nok aldrig..

P1010276altså at forstå, at min krop kan blive så træt dagen derpå, når det nu var så sjovt og hyggeligt på Primo Piano i går aftes.. P1010288Samir forkælede os, vi var hverken sultne eller tørstige, da vi sagde farvel og tak for nok en herlig aften. P1010282I aftes virkede det som en rigtig god ide, lige at afslutte aftenen på Gustav Wied, i dag virker ideen ikke helt så genial.. :-)

11. april 2013

Det er ikke lige godt hver morgen..

Normalt tager jeg ikke mange billeder i møgvejr, men jeg tænkte at I for en gang skyld skulle se København når det småregner og blæser, P1010263og når byggeriet af den nye Kalvebod Bølge fylder hele udsynet mod syd. P1010264 I morges var det egentlig ikke særlig fedt at cykle langs havnen.. Måske skulle jeg alligevel ha’ valgt ruten gennem Christiansborg, der ville der i det mindste ha’ været læ for østenvinden.

Man kan ikke vinde hver gang.. :-)