30. november 2010

Mindedugen..

Vi har en dug der vækker minder. Hver gang vi lægger den på bordet, står historierne i kø for at blive fortalt. Jeg elsker den dug… selv om den intet har med mig at gøre.P1000926Det er Hasses mor der har været kreativ. Når der var gæster i huset, fik hun dem til at skrive på dugen. Inden dugen røg til vask, satte hun sig og broderede oveni det skrevne. P1000928Jeg synes det er en fantastisk ide…P1000929På de broderede datoer kan vi se, at hun har været vedholdende, datoerne strækker sig over en periode på ca. 10 årP1000927

Tak til dig Madame, du gav mig ideen til et blogindlæg om vores mindedug, da du engang i sommer viste billeder af nogle fine broderede ting fra din familie.

I dag for 9 år siden..

nygiftekørte Hasse og jeg til Vojens, vi havde fået en aftale med en giftefoged på Vojens rådhus.. Hvorfor Vojens..?? Jooo.. vi skulle jo finde et sted, hvor ingen af os var blevet gift før.. ;-) Vi havde valgt ikke at fortælle nogen om vores planer. I bagklogskabens uendeligt klare lys, var det ikke den smarteste beslutning vi har taget, men det var den vi tog, og det vi gjorde. Vi ville ikke holde bryllup, men vi ville gerne giftes.just married

 

På vej til rådhuset kom jeg i tanke om, at jeg ville have en blomst med. Det er helt sikkert den hurtigste brudebuket, blomstermanden nogensinde har viklet sammen, og det er lige så sikkert, at det ikke er den kønneste.. :-)

Og bryllupsrejsen.. tjaaa.. Dagen efter var vi til Ishockey kamp og så Vojens tabe til Odense :-) hvorefter vi kørte hjem til Roskilde og gik på arbejde..

Præcis ½ år senere holdt vi en stor have-bryllups-fest, for venner og familie. Invitationen til festen var skrevet oven på en kopi af vores vielsesattest.

Vi genforhandler kontrakten hvert år på denne tid, og vi er også i år blevet enige om at fortsætte mindst et år til.. Flækker af grin

29. november 2010

Advents”krans”…

Annemarie spurgte i går..  Hvordan ser din advents stage / krans ud. P1000923Jeg kan ikke byde ind med nisser og gran, og egentlig heller ikke voldsomt meget julestemning.. Sådan ser min advents dekoration ud.

Ellen spørger i dag, om hun er i mindretal, når hun brænder alle 4 lys på en gang.. Jeg svarer… Vi er mindst 2 i det mindretal.. :-)

Jeg samler lige de to skønne kvinders spørgsmål i et…

Hvordan ser din advents stage / krans ud, og brænder du alle 4 lys samtidig.. ??

Mandagstema - Skygge

Mandagstemanylogo_thumb3 Hver mandag har Petunia et nyt ord i sin blogleg Mandagstema. Jeg har ikke deltaget i denne leg før, men i dag har jeg et billede der passer til ordet, derfor hopper jeg lige med på legen.

 

 

I denne uge er ordet SKYGGEP1000460Du kan se flere skygger her..

Halvmørkt og uskarpt..

men I skal nu se dem alligevel...IMG_9322IMG_9323For deres skyld, håber jeg ikke sneen bliver liggende alt for længe.

28. november 2010

Jeg bander og svovler..

..over mig selv.. lige nu.. IMG_9310Over middag kørte vi en tur ud til de godeste venner, de bor et vidundeligt smukt sted lidt ude på landet, snemotiverne stod i kø, og jeg trampede rundt og skød og skød. Inden vi kørte hjem, ville jeg lige kopiere billederne ind på Lisettes pc. Kortet ud af kameraet, ind i pc’en, fandt billederne og fik markeret dem alle. Ctrl + c og Ctrl + v, vupit, så havde de også billeder af deres smukke omgivelser og udsigt. IMG_9309Kortet tilbage i kameraet, alt var i den skønneste orden… troede jeg fjols…IMG_9314Da vi kom hjem ville jeg lige smide billederne ind på min egen pc… Og så var det der kom høje, hurtige og grimme ord ud af min mund. Billederne var der ikke.. ikke et eneste af dem… I stedet for bare at kopiere billederne til Lisettes pc, har jeg åbenbart fået klippet dem.. For fa…. da osse.. Nu ligger de jo heldigvis på en pc derude på marken, så helt tabt er de ikke, men for pokker da, hvor dum har man egentlig lige lov til at være…:-(IMG_9313Billederne her er også taget derude i dag, Hasse havde sit kamera med, og fra det kort kunne jeg åbenbart bedre finde ud af af kopiere.

Jeg er ikke specielt imponeret over mig selv lige nu..

Fugle rosen…

Kobber rosen var pludselig levende af fugle.. men hvad er det for en slags fugl.. Jeg ved det ikke, men jeg er helt sikker på at nogen af jer ved det.. :-) IMG_9305

27. november 2010

Jeg ønsker mig…

en lille benzindreven sneslynge..

Hasse fabler om en traktor med både kost og grab. P1000812Vi har 2 sneskovle, en bred kost, en stor hjørnegrund, med en bred indkørsel, indgang fra begge veje og indvendig flisegang hele vejen rundt.. De sidste par dage har vi fået masser af frisk luft, motion og ømme rygge. Vi sover godt om natten.. :-)P1000808Vi var tidligt oppe og ude.. nu glæder jeg mig til det bliver lyst, så jeg kan komme ud igen med kameraet.

26. november 2010

Lean når det er allerbedst…

På en restaurant bemærkede jeg, at der stak en ske op af alle tjenernes brystlommer. Da jeg bestilte, spurgte jeg den pågældende tjener hvorfor.

"Jo", sagde han "vi har haft et stort LEAN-konsulentfirma til, at gennemgå alle vores arbejdsprocesser. Efter flere måneders arbejde konkluderede de, at gæsterne taber deres skeer 73,84% oftere end andet bestik. Dette betyder, at der tabes 3 skeer pr. bord pr. time. Hvis tjenerne er forberedt på det, kan vi nedbringe antallet af ture tilbage til køkkenet efter rene skeer, og dermed spare 11 mandetime pr. vagt."

Mens han talte, bemærkede jeg, at der hang en snor ud af hans gylp. Da jeg så nærmere efter, havde alle tjenerne en sådan snor hængende. Jeg var nødt til at spørge min tjener, hvad snoren var til.

"Den er der ikke mange, der får øje på", sagde han. "Konsulentfirmaet fandt også ud af, at vi kunne spare tid på toilettet."

"Nå, hvordan det?"

"Jo, når man binder snoren til enden af... fyren, du ved... så kan man trække den ud over kummen uden at røre ved den. Dermed sparer man tid, da man ikke behøver at vaske hænder. Toilettiden er blevet reduceret med 76,39%!"

"Det lyder jo meget logisk, men hvordan putter man så fyren tilbage igen?"

"Jeg ved ikke, hvad de andre gør, men jeg bruger skeen".

Tak igen søde Anne, for et stort grin.. Smiley

Kan I alle have en forrygende og snefyldt weekend.

ABC scandinavia – Dråber

IMG_5142 IMG_5135IMG_5143

Du kan se andre bud på D her…

25. november 2010

Nyhavn lige nu…

IMAG0022 Det er hvidt, vådt og tæt , det der drysser ud af himlen lige nu… Vinteren er nået til København.

Billeder fra min morgen…

I Roskilde…P1000794og i København..P1000798 P1000799 Jeg kunne konstatere at vejret var bedre i Roskilde, men lysere i København.. :-)

Det er hårdt..

IMAG0019at være cykel i København.

24. november 2010

Det måtte jo til..

..før eller siden.. :-)

..jeg har læst i bruger vejledningen til mit Lumix kamera. Det kunne bare ikke passe at der ikke var en rigitg sort/hvid funktion i kameraet…  og selvfølgelig er der det.. image

Godmorgen til sne og kulde...

P1000787Ja fint ser det jo ud, når det lægger sig i haven, men på veje, fortove og cykelstier kan jeg sagtens undvære det.

Det var bestemt ikke den store forkromede fornøjelse at være cykelist i morges, hverken i Roskilde eller i København – Det var blæsende, koldt, og krævede stor koncentration at komme helskinnet frem i dag, og det lykkedes jo heldigvis.. :-)

Himmelsk # 11

P1000388

Du kan se andre himmelse billeder her..

23. november 2010

Madpakkeboller…

P1000766Miss Popeye arbejder i dag, det gør hun et par gange om ugen. I dag er det madpakkeboller til Hasse der produceres.

Opskrift… tja.. 6 dl. lunt vand, gær, lidt af dit, lidt af dat og lidt af hvert, alt i alt ca. 900 gr. mel og kerner, hæld det hele i skålen, start Miss Popeye, lad hende arbejde et kvarters tid, hæve, hæve hæve, form boller, hæve hæve, ind i ovenen i 10-12 minutter ved 200 gr. = 18 – 20 boller til madpakken, næste gang er det morgenmadsboller.. den eneste forskel er at i dem, kommer vi ikke så meget groft mel, og ikke noget rugmel.

Det er der sørme ingen ben i.. :-)

20 års fødselsdags brunch…

I søndags var vi til den skønneste 20 års fødselsdags brunch, men det er først i dag han runder, såååhhh derfor…P1000764

HIP HIP og 20 HURRA’ER

Tillykke med fødselsdagen Jacob.. :-)

og tak for en dejlig søndag.

P1000763Der mangler altså ikke noget når Bom’erne inviterer.. hverken mad fødselsdagssang, snak, grin, spil, lagkage eller hygge.. ;-)

22. november 2010

Opgiv aldrig shopping…

Jeg  gik ned af gaden, da jeg blev kontaktet af en  særdeles beskidt og usselt udseende hjemløs  kvinde, som spurgte mig om et par kroner til  en middag.clip_image001Jeg  tog min pung frem, fandt et par kroner og  spurgte: "Hvis  jeg giver dig disse penge vil du så købe vin i  stedet for mad?"

"Nej  jeg stoppede med at drikke for flere år siden"  sagde den hjemløse kvinde

"Vil  du så bruge dem til at gå på indkøb for?"  spurgte jeg

"Nej  jeg spilder ikke min tid på at gå på indkøb"  sagde den hjemløse kvinde. "Jeg  er nødt til at bruge al min tid på at holde mig  i live."

"Vil  du så bruge dem på skønhedssalon? i stedet for  på mad" spurgte jeg.

"Er  du da skør" svarede den hjemløse kvinde, "Jeg  har ikke fået ordnet mit hår i 20  år."

"OK"  sagde jeg. Jeg vil ikke give dig pengene, i  stedet vil jeg invitere dig ud at spise med min  mand og mig i aften.

Den  hjemløse kvinde var chokeret. "Vil din mand ikke  blive gal på dig når du gør  det?" "Jeg  ved, jeg er beskidt og lugter ikke særlig  godt."

Jeg  sagde "Det er ok, det er vigtig for ham at se  hvordan en kvinde kommer til at se ud, hvis  hun ikke bruger penge på shopping - frisør  og vin.

Pynt…

P1000393De grønne affalds containere der står ved alle husene i skoven hinsidan, pynter ikke just. Nogle bygger små afskærmninger til beholderen, de fleste gør som os, dvs. ikke noget, men en enkelt har pyntet på selve containeren..

21. november 2010

Sandblæst eller farve..

Jeg kan ikke finde en sort/hvid eller monochrome funktion på mit nye kamera..  og nej jeg har selvfølgelig ikke læst brugsforvirringen endnu.P1000700Det har til gengæld en scene der hedder sandblæst, som godt kunne gøre det ud for s/h i en snæver vending.P1000699

Bedsteforældre træf…

3 hold kommende bedsteforældre var inviteret ud i går aftes.. Lou og Sand bød, og vi nød at opleve deres ynglingsrestaurant Les trois cochons på Værnedamsvej i København. En skøn aften med fantastisk god mad og selskab.. P1000756Konceptet på Les trois cochons, er at forret og dessert bestemmes af køkkenchefen, og består hver især af 3 forskellige retter, som man deler 2 og 2.. super hyggeligt og enormt velsmagende. Her ville det selvfølgelig være passende at kunne fortælle hvad vi fik, det ville jeg også gerne gøre, hvis altså jeg kunne huske hvad den søde tjener fortalte, det kan jeg ikke men det var lækkert og godt og det var noget med laksemousse, en kalveterrine og en lille lækker salat, alle glas og skåle blev tømt.. Billeder…!!!! det nåede jeg ikke.. :-)

Hovedretten er et valg mellem 3 forskelige retter. Der skal vælges minimum 2 kuverter af hver hovedret. Vi var 8 og endte med at fordele os på alle 3 hovedretterP1000752Rødspætte med porre, granatæble, brunet smør, dild
P1000751Andeconfit med rødkål, sveske, æble, andeskyP1000750
og Entrecôte med jordskok, hvidløg, krydderurter, portvinP1000749til alle hovedretter var der kartoffelpure og haricots vertsP1000754Desserten var kardemomme Is med ristede honninghjerte stykker, en slags pandekage fyldt med kirsebær og creme brûlé (den forsvandt inden jeg kunne nå at snuppe et billede.. :-)P1000747P1000745

Vi har ikke været på Les trois cochons før, men det er helt sikkert at vi kommer tilbage. Tak for en dejlig aften Lou og Sand..:-)

…og maven, eller “lille ib” eller bare baby.. både ham og hans mor det så fint, han vokser sig større og større, børneværelset er ved at være toptunet, der er oceaner af tøj i skuffer og skabe, alt er så småt ved at være på plads, vi glæder os helt vildt og kan dårligt vente på at møde ham.

20. november 2010

Birdie nam nam..

20 kilo luksus blanding til vildfugle, en stor spand mejsekugler, 3 poser jordnødder, en ny fuglefodderautomat.. Vi vil prøve om vi kan lokke småfuglene til matriklen, og holde katten inde.. det sidste bliver nemt, hun har indtaget sin vinter plads ved brændeovnen. Om det første lykkes, må tiden vise. Det gamle fuglehus er børstet af og fyldt op med fuglemad.. Æblerne er klar til solsortene.. Hvornår mon de opdager det..P1000728

Smiler rosen..

Det ser næsten sådan ud, eller er det et lille lyserødt grisehoved..?? Hvad ser du..P1000739P1000737…det her ligner det det er, en træt rose med en iskappe på toppen. Det er koldt at være rose i denne tid.

Hvidt derude…

Ja det er sørme hvidt derude, sneen der faldt i går ligger her endnu, vi er vågnet til årets første snedækkede have.P1000720P1000718Godt vi fik det sidste brænde ind i går.