31. august 2012

Smil Emil :-)

IMG_4579IMG_4582IMG_4586Der er mange sjove grimasser i løbet af en dag sammen med Emil, og der er dyb koncentration ind i mellem..IMG_4594

30. august 2012

Farfar hjalp Emil i går..

Lille hjælpermed at samle æbler op og køre dem på komposten..

Det er skovfogedæbler som i kort tid var sprøde og gode, men de er hurtigt blevet melede og trælse, derfor ryger de i komposten.

IMG_4572Efter en sjov og aktiv dag, er Pingo god at slappe lidt af med.. :-) IMG_4601

29. august 2012

Emil fandt..


gadens eneste vandpyt, 10 sek. senere sad han i den.. :-)

28. august 2012

Pludselig var vi på Mantorp Park..

Under en af vores strækkeben- og tissepauser kunne vi høre motorstøj.. Det kan man selvfølgelig tit på en motorvejsrast, men den her støj var mere raceragtig. IMG_4511Vi kiggede os lidt omkring og opdagede at Mantorp Park var nabo til rastepladsen.. IMG_4508Der blev ikke kørt racerløb på Mantorp Park i søndags, bilerne på banen var, for de flestes vedkommende, helt almindelige gadebiler med nummerplader på.. Her kunne familiebilen få lov at strække ud, og alle drengerøve M/K kunne teste egne køreegenskaber.. Vi slap ikke Volvoen løs på banen, men nøjedes med at se de andre lege.

Nogen havde et par dæk der trængte til at blive brændt af.. :-)IMG_4518IMG_4523IMG_4524IMG_4521og nogen havde bare en lækker bil, de skulle ud og køre stærkt i.. IMG_4510

27. august 2012

E4 langs Väteren..

IMG_4538Der er mange smukke vejstrækninger rundt omkring i verden. Vi har inden for den sidste uges tid kørt på en af dem. IMG_4540Jeg vil tro at mange af jer, har kørt strækningen, og sikkert har billeder magen til dem jeg viser her, om ikke andet så på nethinden.. IMG_4541Men turen langs Väteren kan sagtens nydes igen og igen.. Billederne er fra hjemturen, vi er på vej sydover på motorvej E4, med Väteren på styrbordside og klipperne om bagbord. IMG_4544

Efter et par hektiske dage i Stockholm, er vi landet i skoven igen. Storbyer er pulserende og dejlige, men det er altså også skønt at vågne op til stilheden, at sætte sig ud og leve livet langsomt, IMG_4545mens egernet samler mad til vinteren, IMG_4547og spætmejsen spreder mindst 20 kerner, hver gang den letter med en enkelt..

26. august 2012

Hop on hop off lørdag i Stockholm..

Jeg kan efterhånden godt mærke i mine ben og fødder, at storbyferier er lig med mange kilometer på gåben. Gode sko / sandaler er et must.. jeg bliver lige forundret, hver gang jeg ser kvinder stolpre rundt på høje hæle i en storby. IMG_4215Lørdag formiddag tog vi ind til Centralstationen igen, (aner ikke hvem statuen forestiller, men jeg syntes det var sjovt, at han havde fået høreværn på) I stedet for at gå rundt, valgte vi at købe billet til en åben dobbeltdækker bus, hvor vi kunne sidde øverst oppe med god udsigt og samtidig nyde solen og varme. Bussen havde en rute, hvor vi kom forbi rigtig mange af de mest oplagte seværdigheder, samtidig kunne vi stige af og på som det passede os.. IMG_4224Vores første “hop off” var ved Skansen, vi gik ikke derind, men tog turen langs vandet tilbage mod indgangen til Djurgården.. IMG_4249Der var meget at kigge på undervejs inden vi hoppede på bussen igen.. IMG_4245Ved det blå koncerthus hoppede vi igen af, kantareller og kirsebær på Hötorget så for lækre ud til at køre forbi. IMG_4266Vi var efterhånden også blevet frokost sultne.. frokostSenere på dagen gik vi over til Gamla Stan for at se triathlon.. Vi var heldige at finde en god plads på opløbsbakken hvor alle skiftende skete. Billeder derfra kommer i et senere blogindlæg, det her er vist blevet langt nok.. :-)

24. august 2012

Gamla Stan og skærgården..

Nu har vi fundet ud af hvorfor der er så få hotelværelser i byen i denne weekend.. Der afholdes World Triathlon – Stockholm 2012 i morgen.. Så vidt jeg husker løb vi ind i samme slags konkurrence sidste år i London.. Vi er forfulgt af triathlon.. :-)IMG_3947Vi begyndte dagen forholdsvis tidligt i dag, var på Centralstationen allerede ved 10-tiden. Vi begav os med det samme over broen ved Riksdagsbygningen til Gamla Stan, hvor vi daskede rundt og nød byen og det gode vejr, mens vi prøvede på ikke at gå i vejen for dem der var i gang med at bygge op og gøre klar til morgendagens konkurrence. IMG_3973IMG_3958IMG_3960IMG_3965Gamla Stan er super hyggelig at gå rundt i, de fleste butikker er rene turistfælder fyldt med alverdens svenske ting, jeg fint kan leve uden.. Indtil videre har denne sommerferie bestemt ikke været plaget af shopping på nogen måde.. Gud ved hvornår abstinenserne begynder at indfinde sig :-)

Over middag trængte fødderne til lidt hvile, så vi valgte at sejle en tur ud i skærgården til Vaxholm. Rederiets ældste skærgårdsbåd “Västan “ transporterede os både frem og tilbage.. Svensk TV var endda med om bord, vi har lige set et indslag på tv fra dagens tur.. Nej vi har ikke i fjernsynet.. :-)IMG_4059Den Stockholmske skærgård er fantastisk smuk, det vrimler med både i alle afskygninger, som sejler rundt og til og fra alle de holme og småøer, som det også vrimler med.. IMG_4091IMG_4105På vej tilbage til byen trak et regnvejr igennem, det gav ret flotte farver på himlen.. heldigvis havde det regnet af da vi skulle i land.

23. august 2012

Vi er nået til Stockholm..

Det tog længere tid at sove end vi lige havde satset på, det betød at vi kom lidt sent af sted fra skoven, derfor var det meget sidst på eftermiddagen da vi kom her til Stockholm. Det første sted vi spurgte på et værelse var overbooket.. Receptionisten så vantro på os, da det gik op for ham at vi ville gerne ville have et værelse uden at have en bestilling.. ALT var udsolgt, og han var selv i gang med at finde værelser til nogle af hans overbookninger.. Vi blev lidt blege, men spurgte forsigtigt om han kunne foreslå et andet sted.. Straks slog han op på en internet booking side, og søgte lidt.. Og kunne glad fortælle at han havde fundet et andet sted i nærheden.. om vi ville have det..??

IMG_3913Ja for søren da.. hotellet er kun 1 år gammel, det er lidt billigere end det første sted vi prøvede, til gengæld er der gratis parkering og det ligger tæt på en tunnelbane.. Det kan ikke blive meget bedre, så tager vi vejstøjen med i købet. De næste 3 dage bor vi på Hotel New World i Årsta lidt syd for Stockholm.

Vi kørte den direkte vej herop, hoppede på E4 i Markaryd og fulgte den næsten hele vejen, gjorde kun en enkelt afstikker, da vi kørte fra E4 i Granna og spiste frokost på en gylden odder.. IMG_3911IMG_3906med en fantastisk udsigt over Väteren. IMG_3903I det hele taget er turen langs Väteren fantastisk smuk. Jeg tror, det er en af de flotteste motervejsstrækninger, jeg kan huske at have kørt.

IMG_3917Solen er forlængst gået ned, nu er det godnat herfra Stockholm.

22. august 2012

Regn, sol og regn igen..

Vi havde en teetime i kl. 07.30 i morges, den afbookede vi, da vi stod op til noget der lignede stabilt regnvejr.. Bygerne kom og gik det meste af formiddagen, men ved middagstid var det blevet magsvejr igen, så vi pakkede grejet og kørte på ud golfbanen.P1020951Vi var heldige, vandet holdt sig væk, til gengæld blæste det en halv pelikan, det er fint når bolden og os skal samme vej som vinden, P1020952men modvindshullerne var ekstremt lange i dag. P1020954Vi kom fornuftigt rundt begge to, og landede tørre og gennemblæste herhjemme.

Nu er der lige trukket en solbyge igennem, masser af vand der vælter ned, mens solen skinner og vi kan se blå himmel.

I dag har vi haft dansk sommervejr her i Sverige.. :-)

21. august 2012

Vi er rykket hinsidan..

Emil kom jo og besøgte sin “barbar og marmor” i søndags, det var så dejligt at være sammen med den glade lille trold igen. Vejret var til is og vandpjaskeri.. :-) IMG_3854I går afleverede vi den lille grønne, og fik en stor sølvgrå Volvo med hjem i stedet.. Indtil videre er vi rigtig godt tilfredse med byttet. IMG_3871Nu holder den her i skoven, og venter på at vi bliver færdige med at slå løs på en masse højt græs.. IMG_3873Vi har ingen problemer med at se, hvor vi er nået til.. IMG_3875Hvis ellers vejret arter sig nogenlunde, skulle vi gerne en tur på golfbanen i morgen, inden vi pakker bilen igen og kører en tur til Stockholm i weekenden.

Mens jeg sad og skrev ovenstående, landede en lille flagspætte mindre end 3 meter fra mig. Jeg fik forsigtigt fat i kameraet, og den var så venlig at blive siddende et stykke tid, først sad den på bagsiden af pælen, til sidst kravlede den op på toppen og begyndte at hakke.. IMG_3881Jeg synes ellers de plejer at være ret sky, så mon ikke det er en unge fra i år, som endnu ikke har lært at mennesker kan være farlige.IMG_3890

20. august 2012