29. oktober 2013

Pakkehysteri..

Det kan måske virke en anelse hysterisk, at vi allerede er begyndt at stresse over sortering og nedpakning her i Bymarken, der er jo 4-5 uger til vi skal flytte. Men vi flytter, fra et hus med god opbevaringsplads i kælderen og på loftet, til en lejlighed med færre m2, 2 små kælderrum og intet loft. Meget af det der er opbevaret her i huset, er ikke ting vi bruger, det er her kun, fordi det er muligt. Det meste bruger vi ikke, meget har vi ikke rørt eller tænkt på siden det blev sat væk. Nu har vi lovet hinanden, at det skal være slut, vi vil ikke slæbe ting med, som vi ikke haft rørt i flere år. Der skal sorteres, smides ud og ryddes op, og det er den proces vi bliver ved med at skubbe foran os.. eller rettere BLEV ved..

Nu er vi gået i gang i kælderen. P1010502Reoler og skabe er så småt ved at blive tømt, vi sorterer med hård hånd. Det første læs er kørt på genbrugspladsen, og et læs mere står klar.. P1010504Bøger, overtøj, sko, støvler, sejlertøj og gamle redningsveste er sorteret fra. Det har været rigtig fedt at have plads til det hele, men vi vil ikke slæbe det med os mere..

Der er mange tanker og meget nostalgi, når man står og overvejer om noget skal med eller ud.. Selvfølgelig er der en del, vi ikke umiddelbart bruger, som kommer med videre, ting og bøger vi bare ikke nænner at skille os af med. Men det skal være vigtigt at beholde noget, for at vi gør det.. Jeg har altid haft mere end svært ved at smide bøger ud, jeg havde mange bøger med, da jeg flyttede sammen med Hasse. Bøger som ingen har rørt siden de blev sat i dobbeltrækker på hylderne dengang.. Det var lidt svært at smide de første par bøger i UD-kassen, men det blev nemmere og nemmere efterhånden som jeg øvede mig.. :-)

22 kommentarer:

 1. En af de gode ting ved at flytte er, at man er tvungen til at forholde sig alt, hvad man har - jeg synes selv, det er en lettelse at slippe af med ting, man ikke bruger mere :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det nemlig Madame, men egentlig utroligt at det kræver en fysisk flytning før vi for alvor har taget bid på den opgave. :-)

   Slet
 2. Især det at smide bøger ud, var også en meget svær øvelse for mig, men nu har jeg lært det :-)
  Vi har lige været ryd ud i dit liv-øvelsen igennem på vores loft. Holddaop, hvor røg der meget ud ... det er en rigtig sund øvelse :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det kan læres, og jeg er godt i gang med at lære.. :-)

   Jeg glæder mig til vi kan sige DONE til kælder og loft roderi.

   Slet
 3. Og godt med lidt seniorkasser til den proces ;-) En af årsagerne til at jeg ikke orker at gå i gang med den proces er at jeg tror jeg bliver alene om det. Gemalen skal nok finde ud af at smutte ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja senior og juniorkasser er mindre og bliver dermed ikke så tunge.. :-)
   Det er en tung omgang hvis man skal gøre det alene, så jeg forstår godt du lader være Lene.

   Slet
 4. Jeg gruer også for den dag, vi må flytte. Jeg tror, at vi skal starte oprydningen ÅR i forvejen. Jeg har det også svært med bøger, men kriteriet er: "Vil du læse den igen?"

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er et rigtig godt kriterie, det holder ikke 100% men det er tæt på :-)..

   Slet
 5. Ja, man bliver tvunget til at tage stilling til, om man vil have tingene med, når man flytter, og det er nok meget sundt. - Meen også svært, når der er gode minder ved tingene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er både godt og skidt at flytte. Tingene med minder er de værste, og noget kommer med bare på grund af mindet.

   Slet
 6. Det er rigtig svært at smide ud. Nogle gange skal det gøres i etaper, men det er der jo ikke tid til ;0)
  Rigtig god fornøjelse. Håber I kommer godt igennem og får plads i den nye bolig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej vi er nok ved at nå dertil, hvor der ikke er tid til etape sejre.
   Tak skal du have, vi skal nok komme godt gennem processen.

   Slet
 7. Rydde op er ikke hvad I gør. I rydder ud. Og det er det der skal til. Jeg mangler genet, men må se et finde det et sted.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret, vi rydder mere ud end op.. :-)

   Slet
 8. Mine forældre er i gang med samme øvelse som jeg - dog lidt længere fremme. Det er svært efter 40 år i samme store hus med kælder, stor have, garage og flere skure der skal tømmes. God ide at begynde i god tid - det tager laaaang tid :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må heller ikke være nemt for dine forældre, håber de kommer godt gennem det også.

   Slet
 9. Det er en hård øvelse, men også dejligt at få ryddet ud i alt det man slet ikke har brugt i flere år og helt sikkert aldrig får brugt igen. Fortsat god arbejdslyst. ;-D Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er det, I var jo gennem det samme sidste år da I flyttede fra lejlighed til hus, og jeres er jo blevet super godt.
   Tak skal du have.

   Slet
 10. Det er en rigtig barsk ting at kyle det meste af en bogsamling i smid-ud kasser.. jeg var igennem det for et år siden og kan berolige dig - har ikke savnet så meget som et stk papir siden..

  Seniorkasser?!? *fnis*

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er overvældende, men fedt når man er i gang.. Jeg tror dig, jeg kommer helt sikkert heller ikke til at savne så meget som en side.

   Fnis du bare.. Vi har også juniorkasser.. :-)

   Slet
 11. Det er hårdt og barskt og støvet og nostalgisk og alt muligt andet at gøre det i er igang med, men også meget frigørende og rensende, så rigtig god arbejdslyst fremadrettet. Resultatet bliver enestående :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja du har jo lige være i gennem en væsentlig værre op- og udrydning.. :-)
   Jeg tror også det bliver rigtig godt.

   Slet