Hasse har længe fablet om flæseksteg med sprød svær tilberedt på grillen. I fredags kom mine forældre her op i skoven. En del af bagagen var 2½ kg flæskesteg…2 timers indirekte varme senere, var stegen klar, med de flotteste sprødeste svær på toppen Under stegen havde vi en foliebakke med vand, rødvin, løg og forskellige krydderier. Sammen med det der undervejs dryppede fra stegen, lavede mor en vidunderlig sovs. Tilbehøret var nyopgravede kartofler og “mormor salat” (fløde, sukker og eddike pisket sammen og blandet med grønne salat blade). 2½ kg steg var lige i overkanten til os 4, så far kørte over på Åsen og hentede Finn, han skulle da også ha’ glæde af vores første forsøg med flæskesteg på Weber grill. Resultatet var en kæmpe succes, stegen blev super god, saftig og lækker. Den måde at lave flæskesteg på skal helt sikkert gentages.
Da min far var chauffør
2 dage siden
Det er næsten lige før jeg kan smage den.....Har smagt stegt pattegris på grill men aldrig flæskesteg....uhm, som jeg skrev til Annette; bare man kunne taget en bid af billedet....men så havde 2 1/2 kg jo nok ikke været nok......
SvarSletSådan laver vi (læs:Eddie) ofte flæskesteg...juleanden bliver også tilberede i weberen...prøv det, det er ganske godt :-)
SvarSletDet lyder utroligt lækkert med en flæskesteg lavet på den måde! Uhm og herligt tilbehør.
SvarSletHa' en rigtig god søndag med dine forældre, klem :)
Vi har spist utallige flæskestege i sommerhuset med sommerligt tilbehør, det smager så godt :-)
SvarSletMå I få en dejlig søndag i det svenske :-)
Hvor skønt.
SvarSletVi har vist kun forsøgt os en enkelt gang med flæskesteg på weberen, og da blev sværen helt sort :(
Hold da lige op hvor ser det godt ud :-)) Jeg er helt sikker på at weber'eren herhjemme må kunne gentage den succes (jeg skal nok købe stegen .-)) )
SvarSletKnus
Spørs om du må sende Hasse en tur hit Inge!! Dette har vi snakket om å prøve vi også....men det har kun blitt med det! Det så alldeles nydelig ut:))) Vi kaller det ribbe vi. Har en slik kulegrill på hytta, for det lønner seg sikkert å bruke det?
SvarSletKos dere videre, knus til deg:)
Det er jo lige før, jeg ærgrer mig over, at jeg er gift med en vegetar og aldrig griller kød ;-).
SvarSletHåber, I også nyder resterne.
Det ser lækkert ud ;)
SvarSletVi griller jævnligt steg - det smager altså skønt ;) Har i prøvet pip på dåse?
@Rejen.. Den var virkelig lækker, kan kun anbefale at stege på den måde.. og der kunne også ha' været til dig. :-)
SvarSlet@Anne.. Juleanden har vi flere gange lavet på Weber grill med super resultat.. :-))
@Madame.. Det var super lækkert, prøv det bare, det er også nemt :-)
@Lene.. Det kommer vi også til for eftertiden.. :-))
@Mutter.. Vi nåede lige at redde sværen med lidt staniol over flammerne
@Annette.. Det tror jeg helt sikkert også den kan.. :-))
@MajorogMeg... Uhhh så langt kan jeg ikke sende ham alene søde Guri.. hvad skal jeg så leve af i den tid :-))
@Bente.. Man kan også grille mange grøntsager - som bliver rigtig godt.. :-)) Og resterne er nydt med stort velbehag.
@Anette.. Jeg har prøvet det tidligere.. men Hasse spiser ingen former for pip.. så det er ikke i spil mere.. :-))
@Inge: Vi griller skam masser af grøntsager - og fisk ;-). Men jeg fik helt lyst til flæskesteg, da jeg så jeres!
SvarSlet