28. februar 2010

Farlige dyr...

ja farlige dyr at møde ude i den virkelige verden...
Men verdens farligste dyr er dem her..

27. februar 2010

ZOO i dag...

En dejlig dag i Københavns Zoo og 188 billeder i kassen, her er nogle af dem..
det var sørme svært at vælge, og umuligt at begrænse mig var det også... her er lige det sidste i denne omgang..

26. februar 2010

Nyhavn i dag...

for sidste gang i vinter... det er jo forår på mandag :-)) Måske kommer der snart små dunede ællinger, det kunne da være så dejligt ik..??

Hvem vil være millionær...

Nu i blondineversion...
- Hvor længe varede 100-års krigen ?
* 116 år
* 99 år
* 100 år
* 150 år

Blondinen melder pas.

- I hvilket land blev Panamahatten opfundet ?
* Brasilen
* Chile
* Panama
* Ecuador

Blondinen beder publikum om hjælp.

- I hvilken måned fejrer russerne oktoberrevolutionen ?
* Januar
* September
* Oktober
* November

Blondinen ringer til en ven, en anden blondine !

- Hva’ hed Kong George IV ?
* Albert
* George
* Edward
* Jonas

Blondinen leder efter svaret på nettet.

- Hvilket dyr er de Kanariske øer opkaldt efter ?
* Kanarifuglen
* Kænguruen
* Rotten
* Sælen

Blondinen kan ikke svare og forlader quizzen.









RUL NED! RUL NED !










PS. Hvis du lo mens du løste ovenstående, så check de korrekte svar her under:

1. 100 års krigen varede i 116 år (1337-1453).
2. Panamahatten blev opfundet i Ecuador.
3. Oktoberrevolutionen fejres i november.
4. Kong George IV hed Albert.
5. De Kanariske øer har fået deres navn efter sælen.
Canaria - på latin - betyder 'sælernes Ø'.

Hvor mange rigtige havde du ??

og skal vi så ikke lade blondinerne være i fred!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jeg har strikket...

...en lille lun ting til mig selv.. Design Katrin Haraldsen, garnet er Incawool fra Rok & Uld, Roskilde

25. februar 2010

Forårstegn...???

Det kan da godt være at foråret ikke er lige på trapperne, men det er påskeliljerne... og en masse bittesmå blå hyacint lignende "noget" og vintergækkerne er lige før de er der. Jeg skulle godt nok kravle over et snebjerg for at komme hen i nærheden af de spæde forårstegn langs med husmuren, men det var kravleriet værd.

Det er så'gu ikke nemt...

...at stille mig tilpas. Jeg gider ikke mere sne, jeg gider ikke mere kulde, jeg vil ha' forår..!!!

I dag sner det ikke... nej det regner med små hårde regndråber lige i hovedet på mig, vejene er ikke hvide, de er sorte og våde. Halloooo, jeg vil altså heller ikke ha' regnvejr, og slet ikke regn der føles som små issøm...

Jeg trænger til weekend....

24. februar 2010

Postkortmorderne...

Færdig med Marklund og Pattersons fælles bog. Hmmm tjaaa jeg har da fået nogle dages togrejse til at gå, og det var det. Det er ikke en bog jeg kommer til at læse igen, og for min skyld behøver de to ikke skrive flere bøger sammen. Jeg køber dem ikke, jeg låner gerne bogen ud, og det gør ikke noget hvis låneren glemmer at levere den tilbage, den bliver ikke savnet.

Bogen er utrolig hurtigt læst... og glemt. Jeg kunne godt ha' brugt 179,- kr. bedre, men købt er købt og læst er læst, og der ligger andre og forhåbentlig bedre bøger og venter i bunken.

23. februar 2010

21. februar 2010

Det kan IKKE anbefales...

...at køre i Ikea en lørdag sidst på formiddagen.Med mindre man stortrives blandt kaos, indkøbsvogne, rollespils dramaer, uendelig mange memmesker, frakker, vanter og halstørklæder og køer der strækker sig så langt øjet rækker.

Vi fik fundet, købt og betalt de to barstole og klapbordet, der skulle ha' været vores nye spiseplads i køkkenet. Reolen var desvære udgået af produktion i 60 cm bredde. Det var helt unødvendigt at grave traileren ud af sne og is og bakke rundt med den på en sne og bil fyldt p-plads.

Stolene er samlet, som Annette siger... "Vi er jo Ikea generationen, vi kan samle hvad som helst med en umbraco nøgle" Bordet skulle bare lige sættes på vægen her i morges, det er der jo ingen ben i... altså lige bortset fra en radiator, vi havde glemt at tage i ed. For pokker da også, der er fin plads til bordpladen, men ikke til den trekant der understøtter den... hmmmm vi tænker os lige om en gang til, nu sidende på nysamlede barstole med en bordplade i hænderne.

Annette har strikket...

den smukkeste trøje til mig. Den sidste maske blev lukket af, og det sidste sting syet. Efter en skvulpetur på vaskemaskinens håndvask program, har den ligget og tørret på det varme badeværelsesgulv i nat. Den er tør, smuk og flot, den passer perfekt, jeg er SÅ glad og taknemmelig. 1000 tak Annette, ikke kun for trøjen, men fordi du er dig, og fordi du er en del af mit og vores liv, og fordi vi må være en del af dit liv.

19. februar 2010

Operation påskeglad..

Jeg vil være med.. hvis du også vil være med så klik her

Facebook glæder...

"Er der nogen der har et lille ældre fjernsyn som jeg kan forære til min gamle moster? (hun har kabel-TV - men hendes fjernsyn døde i aftes) - jeg henter gerne" skrev en af vennerne i sin Facebook status for et par timer siden.

Sådan en svend havde vi stående ovenpå en reol i gæsteværelset, det har ikke været i brug siden Nikka boede her, og vi var lidt træt af at støve skrumlet af. Mit svar på FB var, at det kunne hentes her i Bymarken. 5 min. efter ringede telefonen, spillemanden sad i bilen og var på vej for at afhente et fjernsyn. Han glæder sin gamle moster, så hun igen kan sidde til kl. 5 om morgenen og se OL, og han glæder os, ved at hjælpe os af med det.

Det er da en WIN WIN situation.

Update.. 20.15
Telefon fra spillemanden, der lige ville fortælle at moster på 89 danser rundt af glæde over fjernsyn der virker, alle kanaler stillet ind og OL i lange baner.

Tandlæge, frisør og planlægning af nyt køkken...

..det er hvad jeg har brugt en del timer på det sidste døgns tid. Frisøren vinder over tandlægen, og det kommende nye køkken vinder over alt..

To stabile, pålidelige og dygtige tømrer kom præcist på det aftalte tidspunkt, og planlægningen er i fuld gang. Det bliver godt, det er ingen luksus og jeg glæder mig.

Jeg har holdt fri i dag, og for første gang i mange måneder, har jeg holdt fri helt uden at være på arbejde... DET er stort, og det var ikke så svært endda. :-))

18. februar 2010

Blondiner altså... ;-))

En blondine kommer ind på et bankkontor i København og beder om at få et lån.
Hun siger hun skal sydpå i Europa på forretningsrejse i tre uger, og er nødt til at låne 5.000 kroner. Bankmanden siger han behøver en form for sikkerhed for lånet. Blondinen gi´r ham nøglerne til en splinterny Mercedes der står parkeret på gaden udenfor banken.

Bankmanden og de andre i banken får sig alle et godt grin på blondinens bekostning, som bruger en Benz`til 1.8 millioner som sikkerhed for et lån på 5.000 kroner. Han kører så bilen ned i bankens garage og parkerer den der.

Tre uger senere kommer blondinen igen og betaler de 5.000 kroner plus renter på 31 kroner tilbage. Bankmanden siger til blondinen: "Vi er meget glade for at De ville låne hos os, men vi er alle en smule forvirrede...mens de var borte tjekkede vi Dem og opdagede, at De er multimillionær. Det, som forvirrede os er, at De behøvede at låne 5.000 kroner?"

Blondinen svarede: "Hvor ellers i København kan jeg parkere min bil i tre uger for 31 kroner?"

17. februar 2010

Aftenshowet i går..

Nyhavn i dag...
Jeg er vild med isskulpturer, og nu står der et par stykker lige ved siden af mig...

16. februar 2010

Færdig med Odjuret...

men ikke med Roslund og Hellström. Der ligger stadig 4 af deres bøger og venter, og jeg glæder mig til at opleve nye grumme forbrydelser, der skal udredes af Ewert Grens og Sven Sundkvist. Det tog mig lidt tid at komme rigtig i gang med at læse Odjuret, der bliver sprunget en del rundt i tid og sted, og så var... er den skrevet så blændende godt, at det næsten er for tæt og for meget og for ubehageligt.

Lige nu kan jeg mærke at jeg trænger til en pause fra at læse på svensk, pausen omfatter dog ikke svenske forfattere, bogen der ligger i rygsækken nu, er Liza Marklund og James Pattersons fælles bog Postkortmorderne, som by the way, har fået en masse ringe anmeldelser, men som Marklund-vanen tro, er solgt i imponerende mængder, og altså også røg ned i min indkøbskurv for nogle uger siden.

15. februar 2010

Nyhavn i dag...

Ænderne har fundet et lille svømmehul mellem al isen

14. februar 2010

Louisiana i eftermiddag...

Farven i kunsten på Louisiana kan stærkt anbefales. Den skønneste farvestærke, intense og farvemættende udstilling jeg længe har set. Den kan opleves indtil midt i juni måned, og det er helt bestemt en oplevelse der er værd at køre efter. Mit "overalt" ynglingsbillede var med, David Hockney's "A Closer Grand Canyon. Hockney's´ kæmpe maleri er en del af Louisisanas samling, jeg er vild med det maleri, det er så stort og overdådigt, helt uden at være for meget...
Farver inde...
og ude...

13. februar 2010

det ligner ikke et rugbrød...

Nej det ligner mere et grovbrød, men fint er det altså.
Det sidste billede er aftensmad på vej. Kødsovs a'la Bymarken, kødet er lige under alt det sunde, der skal bare drejes lidt rundt i gryden...

Miss Popeye arbejder...

Mor og far tog en hurtig beslutning i torsdags og i går landede de her i Bymarken. Der er heldigvis ikke langt fra tanke til handling for dem, så nu står den på afslappet familiehygge i weekenden. Windows7 DVD'en til fars 80 års fødselsdagsgave var kommet, nu er han sluppet af med Vista skildpadden, Office2007 er lagt på, alt er trimmet og tjekket. Den bærbare fødselsdagsgave er langt om længe komplet og 100% klar til brug.

Miss Popeye blev sat i arbejde fra morgenstunden, hun har æltet dej til rugfler og grovboller, og mens begge dele hævede færdig, kørte vi en tur ud i Roskilde hallerne, hvor Nyt til bolig og familie messen er i fuld gang. Krydderier, nøddekerner, 2 par øreringe plus et par gratis greenfee billetter er båret hjem


Rugfler og boller havde vokset sig store og flotte, mens vi var væk, og efter lidt tid i ovnen var der nybagt brød og ost, uhhhmmmmm det gled ned som en lille foræring.

Mor, Hasse og Miss Popeye var ikke at stoppe, i løbet af nul tid var der hentet mere gær, og nu står der igen noget og vokser under et viskestykke. Rygterne siger at det er rugbrød de har gang i, jeg venter og ser og smager..

Miss Popeye...

... aka frøken stærkarm, er flyttet ind.

12. februar 2010

Nyhavn i dag...

slædehundekoldt og is igen...
God weekend til dig fra mig.

Solnedgang i Bymarken...

wauuu hvor var himlen flot da jeg kom hjem i går. Jeg nåede lige at se solen forsvinde mellem hustagene, og lige efter rødmede himlen klædeligt...

10. februar 2010

Sidste år i februar...

Jeg sidder og kigger nogle billeder igennem, og opdager til min overraskelse, at vi også havde sne og is sidste år i februar måned. En weekend sidst i februar måned havde jeg åbenbart kameraet med, da vi gik en tur i Boserup skoven sammen med husets ældste søn og hans kæreste, der var is på vandet og sne i skoven. Jeg husker dog ikke at vinteren var så lang, kold og hvid som den har været indtil nu.
Bliver jeg mon lige så overrasket næste år, når jeg finder billederne fra denne vinter...??
Lige nu tænker jeg, at det gør jeg ikke, så lang tids frost, sne og is forsvinder da ikke bare sådan lige, eller...???

9. februar 2010

Nyhavn i dag...

Bjergningsfirmaet Svitzer har haft hovedsæde i Kvæsthusgade 1, de er flyttet, men dykkeren sidder stadig og vogter over dørene.
De går ikke på vandet endnu, men det varer nok ikke længe med de kommende dages frost varslinger. Kunne det tænkes at de her to også savner foråret...

8. februar 2010

Afslapning...

Er foråret på vej...

Det spurgte Pernille om i morges, og jeg tror hun har ret... Foråret er sørme på vej. Jeg cyklede afsted til normal tid i morges, og det var lyst, jeg er landet herhjemme lidt senere end normalt, og det er LYST endnu. En tur rundt i haven med kameraet her v. 17-tiden afslører også at FORÅRET ER PÅ VEJ...
Der er masser af knopper på syrenerne, og jeg synes altså de ligner forår på vej - jamen er det da ikke herligt...

Dagens bedste...

...kop kaffe, er helt sikkert den jeg får om morgenen. Det er ikke den eneste men det er den bedste..
Hvornår får du dagens bedste kop...??