30. januar 2011

Havørne på Tissø..

P1020245Ja ja.. havørn i flertal, er HAVØRNE.. :-) og dem sad der to af ude på isen. (det er de to sorte prikker midt øverst i billedet)  Ved Tissø roklub gik vi ned til søen, og der var vi smadder heldige.. Der stod et par meget glade fuglespottere.. med kæmpe linser og teleskop på 3-fod. Inden vi nåede helt derned, vendte de sig om med store smil i hele hovedet “Der er havørne, derude..” og så fik vi lov at nyde to store smukke ørne gennem teleskopet… Wauuuu siger jeg bare, og der stod jeg med mit lille Lumix kamera. OK, det havde ikke gjort nogen forskel med Canons 200 mm, der skulle have været stor telelinse til, hvis jeg skulle have haft et close up af en havørn. Så fedt at de flinke DOF-folk ville dele synet og oplevelsen.P1020240

15 kommentarer:

 1. Nydelig bilder, selv om ørnene ikke er så lett å se... Jeg tror deg på dine ord! Ha en fortsatt fin søndag

  SvarSlet
 2. For noen nydelige bilder inge:) Det siste var helskjønt:))
  Havørn har vi ute i fjæra hos oss...men de blir for lant ute for linsa mi ja. Gubben har fått noen på linsa.
  Nyt kvelden, klem fra meg:)

  SvarSlet
 3. Vi har også været ved vandet i dag og set en (hav!)ørn. Selv med Allans spejlreflekskamera og store linse kunne vi heller ikke få et godt skud :-)

  SvarSlet
 4. Helga Sofie.. Jeg tror på det er ørne.. jeg så dem i teleskopet, og DOF folkene var overhovedet ikke i tvivl.. :-)

  Guri.. Jeg har aldrig set dem derude i naturen før.. ikke lagt mærke til dem i hvert fald, I må have mange flere omkring jer.. Jeg må holde øje med Gubben måske lægger han en havørn ud en dag.. :-) Klem til dig. :-)

  Pia.. Nej det er ikke nemt når de sidder så langt ude.. En af DOF mændene, snakkede om 800 mm linse for at det kunne blive noget fornuftigt.. Han havde dog nået at fange dem da de kom hen over søen og jagede ænder og gæs i 100-vis op.. tror du jeg var lidt misundelig.. Vi var 5 min. for sent på den, til at se dem i luften også.. :-)

  SvarSlet
 5. Stort tillykke med synet! og bare glæd dig til du får dem at se flyvende henover dig :-D Så vil du ikke være i tvivl om, hvorfor den kaldes en flyvende dør ;-)
  Har selv været heldig engang!

  SvarSlet
 6. Tak Per.. :-) Jeg glæder mig til det syn, faktisk har vi dem her i Fjorden, og i følge rygterne endda ynglende.. da jeg stod der i dag og kiggede på dem, begyndte jeg at forstå, at man kan blive fanget af at tage ud og kigge efter og på fugle.. :-) Men som med så meget andet, så hjælper det helt gevaldigt, når man er sammen med nogen der kan vise og fortælle.. Vi havde aldrig spottet dem selv..

  SvarSlet
 7. Nøj for en flot spadseretur I har været på og sikke et smukt vejr. Som min spadseretur, jeres bare med lidt mere is ☺
  Heldigt at I fik lov til at kigge havørne.

  SvarSlet
 8. Ja vi har lidt mere is end I har.. ;-) din strandpromenade er altså også super dejlig.

  SvarSlet
 9. Det var Store Havørnetælledag i dag, hørte jeg i radioen i formiddags.
  Hvor var I heldige også at se nogle... jeg har hørt, at der skulle være et (eller flere?) par i nærheden af Boserupskovene, og at det er svært at holde folk væk, så ikke fuglene bliver skræmt væk igen.

  Det nederste billede er en vinder!

  SvarSlet
 10. Det må have været spændende at se dem - vi andre nyder dine billeder, især det nederste er smukt. Jeg elsker de nøgne træer, selv om jeg nu alligevel glæder mig til at der kommer blade på.

  SvarSlet
 11. Ellen... Ja det snakkede de to fuglemænd også om.. Vi snakkede om bagefter hvor mange gange det par mon blev talt.. :-) Der var mange ude med store teleskoper og kameraer med kæmpe store objektiver.
  Du har ret, jeg har læst at de yngler ude på Bognæs.. og de ses ofte i luften over Yderbreddingen, oppe mod Østskovrenden og Eskildsø. Tak jeg er også ret godt tilfreds med det nederste billede, selv om der ikke er havørne med

  Marianne.. Tak skal du have..:-) vi har lovet hinanden at køre en tur over til Tissø når der er blade på træerne.. :-) Så mon ikke den sø dukker op her på bloggen igen.

  SvarSlet
 12. Hold da op, har vi havørne ved Roskilde Fjord?! Så skal jeg til at se mig ekstra godt for. Det syn vil jeg gerne opleve. Jeg vidste faktsisk slet ikke, vi havde havørne i Danmark.
  Det må have været en kæmpe oplevelse for jer at få lov at se dem i teleskopet.

  Jeg syntes også, at det nederste billede er et pletskud :-)

  SvarSlet
 13. Jo der er skam havørne der yngler lige syd for dig.. :-) Jeg har ikke set dem derude, men jeg har sådan set heller ikke kigget efter dem, da jeg havde glemt det, indtil en veninde fortalte det i går.. :-)
  Hihi.. ja ind i mellem bruger jeg da diadem, vi bor jo næsten nabo til Amalienborg, lidt kongelig må man jo være.. ;-)) Nej det er fra vores julefrokost, hvor alle piger skulle bære diadem..

  SvarSlet
 14. Så heldig du var som fikk se ørner! Det nederste bildet er fabelaktig, fantastisk komposisjon!

  SvarSlet
 15. Jeg følte mig også meget heldig Inger-M.. :-) og tak for rosen

  SvarSlet