13. december 2011

Lørdag aften på ægte tysk..

“Hvis I vil spise god tysk mad, på en helt autentisk Berliner kneipe, hvor der ikke er restaureret, shinet op eller skiftet møblement de sidste mange mange år, så skal I prøve at få et bord på Metzer Eck en aften. Kneipen ligger i øvrigt mindre end 5 min fra lejligheden..” det var en af de mange gode anbefalinger jeg fik med, da jeg hentede nøglen til den lånte lejlighed på Prenzlauer Berg. IMG_5747IMG_5766IMG_5765IMG_5755Vi blev enige om at det da kunne være et forsøg værd, og lørdag aften mente ejerinden, at hun havde plads til os.. P1000987Det var en spøjs og god oplevelse, menukortet var ikke prangende, der var ikke meget at vælge mellem, men Schnitzel mit Bratkartoffeln med og uden spejlæg plus en god suppe det kunne de lave.. og for pokker hvor var det godt. Enkelt og uden de store dikkedarer, bare bundsolid og god mad serveret på træbordet med god tysk øl.. En familieejet restaurant gennem næsten 100 år, to små lokaler fyldt med gamle ting, gamle billeder og vægge der var gule af.. jeg vil ikke vide hvad.. en separat billardstue, hvor der stadig blev røget igennem, og en ejerinde der styrede det hele med en rolig og fast tysk hausfrau hånd.

Hvis du kommer til Berlin og har lyst til at spise god autentisk tysk mad, så giver jeg anbefalingen videre.. Metzer Eck er et besøg værd.

14 kommentarer:

 1. Superhyggeligt sted, det ligner faktisk Klubben, der er vist heller ikke gjort noget i mange år..;D Knus og en god dag til dig..

  SvarSlet
 2. Når jeg ser sådan et måltid så savner jeg lidt at køre i Tyskland...

  SvarSlet
 3. Så bliver det ikke mere tysk... :-)

  SvarSlet
 4. Sikke en skøn oplevelse at prøve en helt autentisk Berliner-kneipe, hvor I blev glædeligt overrasket over maden! Jeg kender flere, der rejser meget til Berlin, og jeg vil give din anbefaling videre.
  Klem og en dejlig dag til dig!

  SvarSlet
 5. Det ser alts[ bare godt ud! Og altid sk'nt n[r man kan f[ noget af det mere autentiske. Alle de flotte billeder fra Berlin. Og sikke et juletr;. Rigtig mange israelere tager nu til Berlin istedetfor London. ha en dejlig dag♥

  SvarSlet
 6. Annemarie.. Klubben hvor vi ikke har været endnu, men som serverer stegt flæsk ad libitum for rimelige penge.. :-)

  Jønne.. Hvis du har ligget og kørt i Tyskland, så har du helt sikkert set flere af den slags steder.

  Ellen.. Nej det gør det ikke.. :-)

  Madame.. Du kan roligt give den videre, det er et ganske udmærket sted. :-)

  Tina.. Jeg forstår godt folk tager til Berlin, jeg er selv ret vild med byen, London er helt sikker også skøn, men i juletiden vil jeg helt sikkert vælge Berlin. :-)

  Annelis.. Tak :-)

  SvarSlet
 7. Altså, Inge, det sted ser bare så perfekt ud med de solide, mørke møbler og gammelkendt tysk mad. Lige rette sted at hygge efter timer ude i kulden :-D

  SvarSlet
 8. Det var det helt rigtige sted at finde.. :-) varmt, tysk og hyggeligt.

  SvarSlet
 9. Aijjjj hvor fedt - lige noget for os oss':-) Hvor præcist i Prenz'l Berg ligger den? Vi plejer jo oss at bo i Prenz'l Berg og jeg synes jeg kan kende skiltet......KH Helene

  SvarSlet
 10. Ja Helene, det er lige noget for jer, de laver vist også nogle ret gode eisbein mit alles.. :-) Sig til næste gang i skal derned, så får du den nøjagtige adresse, eller klik på linket. Vi boede en spytklat fra Senefelder U-bahn.. 2 stop fra Alexanderpl. m. U2 Kh Inge

  SvarSlet
 11. Fra 1998 til 2007 kørte jeg rigtig meget i det gamle Østtyskland så JA jeg har spist sådanne steder massevis af gange. Solid mad til små penge som regel.

  SvarSlet
 12. Nemlig god solid mad til forholdsvis små penge.. Metzer Eck er heller ikke det dyreste sted at spise. :-)

  SvarSlet
 13. Selvfølgelig er der da brase kartofler haha...et hyggeligt sted I har fundet ;-)

  SvarSlet