29. oktober 2012

København set fra Bryggen..

Søndag eftermiddag kørte vi en tur i det flotte vejr. Vi endte på den modsatte side af Københavns havn.. altså modsat i forhold til den side jeg normalt bevæger mig på. Vi var på Islands Brygge og Sluseholmen. IMG_6391 Fra Bryggebroen har man en flot udsigt op gennem havneområdet, broens rækværk bliver brugt til at hænge kærlighedslåse på..

Kigger man ind på Bryggen er det Gemini Residence som fylder billedet. Sojakagefabrikkens gamle frøsiloer er i dag grundstammen for nogle super mondæne lejligheder som er hængt udenpå siloerne. IMG_6392

Bryggebroen set fra Bryggen..  IMG_6401

Sluseholmen – til højre midt i billedet kan man se havnebadet Koralbad, som åbnede i december måned sidste år. IMG_6406

20 kommentarer:

 1. Der er mange smukke steder i København og mange spændende bygninger..Knus..:-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig rigtigt.. Vi var meget tæt på dit arbejdssted. :-)

   Slet
 2. Flot efterårsdag! Jeg har ikke selv set broen med alle hængelåsene. Men forleden læste jeg, at man i Rom er begyndt at klippe alle kærlighedslåsene af en gammel fin bro, fordi de ødelægger broen og får den til at korrodere. Det skulle de have tænkt over i sin tid, for det er da en sød ting at gøre og et fint lille minde at have hængende :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi så de samme minder på Karlbroen i Prag. Jeg synes også det er en sød ide, men jeg synes faktisk ikke låsene pynter specielt meget, og flere steder bliver det så tungt, så wiren tynges ned.

   Slet
 3. Det er nogle dejlige billeder fra hovedstaden du dér viser frem. Vidste ikke hvad der var sket med de gamle siloer, men det ser ganske lækkert (og dyrt) ud.

  Kærlighedslåsene har vist indfundet sig flere steder, men det er da en større kærlighedstæthed du har fundet frem til os der.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have.. Jeg tror lejlighederne er sindsygt dyre i de gamle siloer.
   Hehe.. ja kærligheds-tætheds-faktoren var høj lige der. Som jeg skrev til fruen, så ser det ikke specielt pænt ud, men det er da en sød og sjov ide.

   Slet
 4. Jeg var slet ikke klar over, at lejlighederne i Gemini Residence er hængt uden på siloerne. Jeg er gammel nok til at kunne huske da der stadigvæk var soyakagefabrik, og man må sige at hele kvarteret har fået et løft siden.

  Jeg synes Københavns Havn er blevet rigtig flot, men nu skal der heller ikke bygges mere, man skal også kunne ånde der.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der er sket meget på Bryggen, ja i det hele taget overalt i Sydhavnen, og jeg tror bestemt ikke de er færdige derude. Der ligger stadig en stribe gode byggegrunde som blot venter på et finansielt opsving. Det næste større byggeri ved havnen bliver vist på vandsiden af el-værket.

   Slet
 5. Nå, så det er kærlighedslåse ... Vi har undret os, hvad de betød, når vi cyklede forbi. Ih, hvor bliver man klog her i blogland :-) Husbond var i Rom fornylig og har set det der også. Nu ser jeg, at Fruen i Midten fortæller, at de er ved at klippe dem af.
  Skønne forfriskende billeder :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja blogland er en evig kilde til visdom.. ;-)

   Slet
 6. Sikke en skøn fest I var til!! Og skønne billeder fra havnen. Sjovt med kærlighedslåsene. Da vi var på tur den anden dag tog jeg et billede af en enkelt hjertås der hang ved en strandpromenade ;-) Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en sød og sjov ide med kærlighedslåsene. Spændende om det også spreder sig hos jer. :-)

   Slet
 7. Det var da også det mest fantastiske vejr i weekenden ... alle billederne er flotte, men jeg synes det første er det smukkeste pga. skyerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så skønt. Tak Ellen.. :-)

   Slet
 8. Skønt med et kig på solskin og blå himmel ovenpå dagens vejr!

  Har du i øvrigt set filmen Den skaldede frisør? Her bor Pierce Brosnan i Gemini Residence ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej den film har jeg ikke set, men den er på ToSee-listen, sammen med den nye James Bond. :-)

   Slet
 9. Jeg har set lidt om siloerne i Hammerslag. Det er vildt imponerende. Der er nu mange fine steder i København.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg så også den udsendelse, desværre kunne man ikke komme ind i siloerne, jeg kunne ellers godt tænke mig at skyde et par billeder inde i siloerne.

   Slet
 10. Flotte billeder, Inge - det er spændende at se, hvad der er sket i København i de senere år. Klem og god tirsdag til dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Madame. Jeg synes også det er spændende at følge udviklingen her i byen. :-)

   Slet