1. april 2013

På Søderåsen og i Helsingborg..

IMG_0427Efter en stille langfredag uden nogen form for aktivitet, bortset fra sneen der faldt i en uendelighed, stod vi op til en flot lørdag. Vi havde en morgenmadsaftale på Søderåsen, så vi pakkede skovl og kaffe i bilen og kørte forsigtigt ned gennem skoven og sneen.. Jo nærmere vi kom Søderåsen jo mindre sne lå der. Det er utroligt at 30 km kan gøre så stor forskel. De havde sne på Åsen, men intet i forhold til her i skoven, og da vi senere kørte ind til Helsingborg, var alt helt snefrit. IMG_0434Svenskernes påskepynt er farvede fjer, der bindes på grene. IMG_0439På vej op til Kärnen, hvorfra der er en flot udsigt over by og sund.. IMG_0446

14 kommentarer:

 1. I har åbenbart skudt papegøjen med hensyn til sne ;-)
  I betragtning af hvor mange gange jeg har været i / kørt igennem Helsingborg, er det pinligt at indrømme at jeg aldrig har været oppe ved Kärnan. Det må der vist rådes bod på, udsigten er jo herlig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det kan man sige, der er meget mere sne oppe i skoven.
   Jeg har heller ikke brugt tid i Helsingborg før, men vi vender helt sikkert tilbage, når det bliver lidt lunere.

   Slet
 2. Utroligt med den store forskel på snemængden. Hvor er det smukke billeder og flot med påskepynten foran Kärnan. Der kom jeg meget som barn, når vi tog på indkøbstur til Helsingborg. Klem og god 2. påskedag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er ret imponerende så stor forskel der kan være på meget på kilometer..
   Jeg er slet ikke kendt i Helsingborg, men vi har planer om at komme der igen.

   Slet
 3. Godt at I ikke sneede helt inde, og der en smuk udsigt fra Kärnan, men en del år siden vi sidst var deroppe.. Knus og god 2. påskedag til jer.. :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. En kort overgang var vi ellers lidt bekymrede.. :-)

   Slet
 4. Sneen er da vist faldet ret lokalt i år - sådan har oplevelsen også været her, men nu må det være nok for denne gang. Jeg har Söderåsen til gode, men har planer om et smut til Helsingborg når vejret arter sig lidt vellere, hvis man kan sige sådan.

  SvarSlet
  Svar
  1. Søderåsen er et fantastisk smukt område, som jeg varmt kan anbefale at bruge en dags tid på.

   Slet
 5. Måske man skulle overtage en svensk tradition, det ser smukt ud med alle de farvede fjer. Og Helsingborg har jeg kun set en enkelt gang i øsregnvejr på motorcykel, da vi kørte fra færgen. Men dine billeder viser jo en smuk del af byen. God 2. påskedag til jer :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er nu mere til vores tradition med æg.. de farvede fjer virker ret voldsomme rundt omkring.. :-)
   Helsingborg kan med fordel nydes i godt vejr.

   Slet
 6. Vejret er superflot og ditto koldt.
  Den snestorm var åbenbart meget lokal.
  Sjovt med fjerene ... jeg synes der kommer færre og færre af dem for hvert år. I starten, vi havde hus heroppe, var de overALT - det er de ikke mere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret, der er ikke så mange fjerkoste rundt omkring mere..

   Slet
 7. Jeg tror, I fik 90% af den sne, der faldt forleden, mens resten blev drysset ud andre steder. Det er en sjov tradition med de farvede fjer. Den kender jeg slet ikke, hvorimod man efterhånden ser flere og flere buske med påskeæg rundt omkring i folks haver. For få år siden var det da noget, man kun så syd for grænsen?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror du har ret, og da vi tog derfra i går lå der stadig en anseelig mængde sne i skoven..

   Vi så også flere buske i haverne, som var pyntet med både fjer og æg.

   Slet