1. september 2014

Hej igen..

Farmor sov stadig da jeg vågnede tidligt søndag morgen, men jeg er rigtig god til at vække hende. Hun prøvede godt nok at få mig til at sove lidt mere, men jeg sagde bare, at jeg altså var helt vågen nu, og så stod vi endelig op.

Mens farmor og farfar lavede morgenmad spillede og sang jeg for dem. IMG_2560Jeg er mest glad for Mariehønen evigglad, Lille Peter edderkop og Tre små soldater, dem sang jeg mange gange.

Da vi var færdige med morgenmaden, satte vi os ud på terrassen. Det er så hyggeligt at sidde under markisen og kigge på alle fuglene. Jeg har hjulpet med at give dem mad, og jeg kender nogle af dem, bl.a. musvitten og flagspætten. Vi så ikke nogen spætter denne gang, men der var mange musvitter. Farmor har et program på sin iPad, hvor vi kigger på fugle og hører fuglestemmer, jeg kan bedst lide spætterne, det lyder så sjovt når de hakker.. IMG_2578

Det regnede næsten hele tiden, så jeg kunne ikke bruge min græstrimmer, men det gjorde ikke så meget for vi skulle jo både bade og pakke og alt muligt før vi skulle hjem igen. IMG_2579Jeg hjalp farfar med at hente brænde og vaske op.. IMG_2583

Da vi nåede ned i nærheden af Malmø var motorvejen spærret på grund af oversvømmelse, det var altså rigtig meget øv, for vi kørte rundt i Malmø i over 2 timer og prøvede at finde en vej der ikke var oversvømmet. Alle viadukter under veje og jernbaner var fyldt op med vand, farmor tog et enkelt billede et sted i Malmø. Den mørke streg under afspærringen er toppen af en bil. IMG_4112Vi prøvede at komme ud til motorvejen mange steder, men det var svært og der var ingen som kunne fortælle farfar hvor der ikke var spærret. Til sidst prøvede vi at køre ud til den allersidste tilkørsel før Øresundsbron, og der var vi heldige, den var åben og vi kunne endelig komme hjem til Danmark. Normalt gider jeg ikke sidde i en bil så mange timer, men både farmor og farfar sagde at jeg var rigtig dygtig fordi jeg ikke brokkede mig eller blev ked af det :-)

Det var både sjovt og dejligt at være med farmor og farfar i Sverige, men det var også godt at komme hjem til mor og far og Sofie igen.

14 kommentarer:

 1. Eew - var I ude at køre i det der møgvejr... hørte ellers at de faktisk frarådede folk at køre rundt i og omkring Malmø i søndags.. Det kunne have endt med lidt af en omvej... via Helsingborg-Helsingør-Hillerød-Roskilde... :-D

  Jeg tror Emil har haft en god weekend i Sverige.. selvom vejret vist ikke var det bedste ... men har man tid til at hygge sig indenfor og tænde op i brændeovn går det jo det hele..

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var vi, og vi havde ikke hørt noget som helst om noget, så vi blev temmelig forbavsede da der pludselig var politi på motorvejen der ledte alle væk, uden at anvise alternative veje.. og sådan fortsatte det v. alle tilkørsler til både motorveje og ringvejene.

   Han har helt sikkert haft en skøn weekend, og det har vi også, både ude og inde. Markisen og et par varme tæpper er guld værd. :-) og brændeovnen kørte indendøre.

   Slet
 2. Og farmor må kunne forstå at hvis man skal opleve noget, så skal man tidligt op :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hmmm det har farmor altså lidt svært ved at forstå før kl. 6 om morgenen :-)
   Jeg hentede en iPad til ham og fik ½ time ekstra på langs.

   Slet
 3. Hej Emil - hvor er det godt, at du kan sørge for. at "de gamle" kommer op og bliver holdt i gang - det er ikke sundt, at sove for meget eller sidde for meget ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle.
   Min farmor er altså ikke helt enig med dig.. Hun vil gerne sove lidt længere end til kl. 6 lørdag og søndag. :-)

   Slet
 4. Skønt (altså lige bortset fra vandmasserne i Malmø). Musik og sang må der til. Vi (Donnaen og jeg) var i sin tid også meget glade for Mariehønen Evigglad og ikke mindst Tre Små Soldater, som er supernem selv at digte flere vers til. Vi havde på et tidspunkt en meget, meget lang sang ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi hørte Mariehønen og de 3 små soldater rigtig rigtig mange gange, jeg prøvede ellers at få ham til at synge andre, men han sagde de var låst på guitaren, og der skulle et kort til at låse dem op.. :-)

   Slet
 5. Han kan virkelig holde jer i gang, den unge mand :-D
  Øv for de irriterende oversvømmelser. I er godt nok stædige ... jeg ville nok være kørt mod Helsingør med det samme ...
  Sjovt med billeder af oversvømmelser under broer: Der holder altid en strandet bil, så der er åbenbart altid en, der lige skal prøve ... jeg ved ikke, om jeg skal kalde det dumt eller modigt. Hvis ikke jeg ved præcis hvor dybt der er, skal jeg i hvert fald ikke have forsøgt mig med den slags.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det kan han i den grad.. :-)
   Tja.. alting ser jo anderledes ud på bagkanten, vi skulle "bare" ha kørt til Linhamn og taget den sidste tilkørsel fra starten.. :-) - Men det var ikke "bare lige" at finde kørebare veje i Malmø, og vi var ikke de eneste der forsøgte at komme rundt.
   Det var også i spil at køre til Helsingborg, men da vi vidste at broen var åben, så måtte det være muligt at komme derud.
   Det er vist en naturlov, at nogen skal prøve at komme igennem opstigende vand, og det går altid galt for mindst en.. :-)

   Slet
 6. Han er rigtig dygtig til at fortælle - og hjælpe til - ham Emil :-) Er sangudvalget for ensformigt, må I bare være hurtigere med den morgenmad ;-)
  Det vand og de veje, kom vist bag på rigtigt mange, kan jeg forstå på både nyhederne og de mennesker jeg kender der stod midt i det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er han.. :-) Uhhh Pia, det var ikke kun før morgenmaden han spillede og sang. Han er ret vild med begge dele og gør det glad og gerne. :-)
   Det kom i hvert fald bag på os, vi var slet ikke opmærksomme på at der kunne være problemer nogen steder. Vi havde fået vand, men ikke i de mængder.

   Slet
 7. Det er en skøn idé, at du laver blogindlæg med Emil som hovedperson :-)
  Ja, det var uhyggeligt med oversvømmelserne!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Madame.. :-)
   Ja det var ret voldsomt i både København og Malmø.

   Slet