19. oktober 2014

Klar til skorstensfejeren..

IMG_3358Vi har haft dejligt besøg i skoven af Karin og Hr. Olsen. IMG_3363Heldigvis holdt det tørvejr lørdag, så vi kunne komme en tur ud i skoven og lede efter “The Big Five”, denne gang faldt valget på svampe.. 5 forskellige slags, ikke noget krav om at de skulle kunne spises, de skulle blot fotodokumenteres, og det blev de.. thebigfiveEfter skovturen lørdag eftermiddag kastede John og Hasse sig over projekt “Tagstige til skorstensfejeren”. Sidst han var for at feje skorsten meddelte han, at han ikke kunne udføre fejning, da der ikke var nogen tagstige.. Det har der aldrig været, men nu er det et krav. Vi har selvfølgelig ikke lyst til at han skal falde ned fra vores tag, så vi havde anskaffet os en stige, men sådan an en skal jo monteres, og det var ikke helt så nemt som de to herrer havde forestillet sig. IMG_3374Lørdag aften blev det mørkt uden at stigen blev sat fast på taget. Tagkonstruktionen er lavet rigtig godt med et meget fint og tæt undertag, så man ikke kan se hvor lægterne er, hverken indefra loftet eller udefra, og lægterne skulle findes til at fastgøre stigen på.  IMG_3381IMG_3382Selv om vi stod op til øsende regnvejr i morges, havde John bestemt ikke tænkt sig at give op, han kravlede ind på loftet og begyndte at bore huller i undertaget indefra for at lokalisere de drilske lægter, og glæden var stor da han fandt dem og stigen kunne fastgøres. IMG_3386Nu kan skorstensfejeren endelig komme på tagryggen igen uden risiko for at glide ned af det spejlglatte tag. 1000 tak for hjælpen Hr. Olsen :-)

Som kompensation for dagens møgvejr blev der skruet op for farverne da solen gik ned. IMG_3389IMG_3390

13 kommentarer:

 1. Og Ellen og du har vist været i nærheden af hinanden med så smukke billeder af solnedgang. Roskilde Domkirke tager sig godt ud på den baggrund :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der er ikke så langt fra Roskilde til Havdrup.. :-)

   Slet
 2. Wow, sikke en solnedgang - og flotte svampe :-) Det var vel nok godt, at I fik monteret tagstigen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Madame, jeg håber fejeren bliver glad når han ser det.. :-)

   Slet
 3. Ej altså, lader I kantareller stå?! Det er en dødssynd ;-)
  Det var da heldigt, at I kunne være udendørs i dag - det kunne vi ikke. Som i overHOvedet ikke!
  Og fint med stædige gæster ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Er det den gul-brune der er en kantarel..?? Den er vist set sammen med flere på grunden lige før vores.. Vi tænkte slet ikke i at plukke svampe, kun at finde dem. :-)
   Man kan altid være udendørs, det er kun påklædningen der afgør det.. :-)
   Det var så fedt at John gad, Hasse kan ikke det med stiger og højder mere, så jeg var glad for at slippe.

   Slet
 4. Ja, man forstår jo godt at de gerne vil have noget at holde i - f.eks. når det regner - så den slags gæster bliver vel inviteret igen? Forhåbentligt sammen med lidt bedre vejr. Flotte svampe :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør de helt sikkert Ditte.. :-)

   Slet
 5. Det næste bliver vel, at de skal have rullende trapper. Jeg troede, de havde en rygningsstige med i vognen, men hvad ved jeg om den slags ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe.. ja eller indvendig elevator.. :-)
   Jeg ved ikke hvad de har gjort tidligere, men nu kan han i hvert fald komme derop, hvis han selv har en alm. stige med.

   Slet
 6. Nu kan skal skorstensfejeren ikke bare gøre som altid, han kan nu stige op på taget. Ja så.

  SvarSlet
 7. Det har han helt sikkert Hanne. :-)

  SvarSlet