21. januar 2016

HC Andersens æventyrlige hoved..

Vi skal holde kongres i København i år – i starten af maj på Tivoli Hotel & Congress Center. IMG_7037Når de delegerede møder op på Tivoli Congress Center i starten af maj, bliver de budt velkommen af Bjørn Nørgaards næsten 4 meter høje bronze skulptur “Det Æventyrlige hoved”. Skulpturen blev afsløret i oktober sidste år, figurerne på hovedet er 14 af HC Andersens eventyr, og symboliserer at eventyrerne udspringer fra forfatterens fantasi.  IMG_7038Hotellet har lavet en pjece om skulpturen, den er god at have i hånden, når man skal finde ud af hvilket eventyr der hører til de forskellige figurer. Jeg ramte rigtigt på nogle af dem, men bestemt ikke på dem alle.. :-)

17 kommentarer:

 1. Der var jeg på rundvisning, da det var nyt. Det er et meget spændende sted!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja og så virker de top professionelle, i hvert fald deres tekniske chef.. Det er så fedt at opleve. :-)

   Slet
 2. Spændende - jeg mener at kunne se 'Skyggen' og 'Historien om en moder', men det er lidt svært at se. Mon ikke man kan snige sig ind og kigge, selv om jeg ikke har en kongres i vente ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du er skrap.. De er der begge to, det var ikke nogen af dem jeg genkendte.. :-)

   Slet
 3. Det ser godt nok spændende ud!

  SvarSlet
 4. Det er da ellers noget af en velkomst at få.

  SvarSlet
 5. Faktisk ser den lidt uhyggelig ud, men sådan kan eventyr jo også virke på børn og barnlige sjæle, så forhåbentlig ender alt godt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du ret i Lene, men når man får set lidt på den bliver den rar.. :-)

   Slet
 6. Sjov ide :-) Jeg tror, jeg kan se Nattergalen og Den standhaftige tinsoldat? Jeg har været på hotellet en enkelt gang, men det var før skulpturen, så jeg har ikke snydt ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har helt ret, det var også et par af dem jeg genkendte.. :-)

   Slet
 7. Ja han er en spændende kunstner der favner bredt.

  SvarSlet
 8. Jeg må lægge mærke til den i løbet af i år, når jeg skal til fire sprognetværksmøder på hotellet.
  Hvorfor jeg ikke så den i december, da jeg også var der, må stå hen i det uvisse. Nu vil jeg i hvert fald se efter den - og se, om jeg kan gætte eventyr :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er imponerende at du ikke så den, den står lige midt i foyeren.. Når du ser den næste gang vil du nok også undre dig over ikke at ha' set den i december. :-)

   Slet