31. marts 2010

Det lysner...

done 

Ja  det lysner både ude og inde, nu kan vi igen se skoven, og vi er ved at være klar til påskefrokost i morgen.til påskebordetDet har småregnet hele formiddagen, smusket som vi kaldte det i mit barndomshjem, men lige nu er solen måske... forhåbnetlig... næsten... på vej igennem disen og tågen.

30. marts 2010

En brændeflækker, ja tak...

huset i skoven og træ arbejde 007   huset i skoven og træ arbejde 005 

og nogen der gider tygge, bide, brænde... eller bare fjerne den bunke grene.. Alt træet er savet op, dog ikke helt uden forhindringer. En 4 meter lang stamme flygtede, og stoppede først da den lå for foden af bakken, godt vi ikke stod på den forkerte side af stammen, da den begyndte at rulle... Det var ret besværligt at save den op dernede under granerne, og det blev ikke nemmere af, at det stort set var umuligt at få stoppet det grineflip der brød ud, da stammen forsvandt ned af bakken.huset i skoven og træ arbejde 001

Det har været perfekt vejr til at arbejde med træ, sol, lidt vind og ca. 10 grader. Frokost og kaffepauser undervejs, blev nydt på terrassen. huset i skoven og træ arbejde 020 huset i skoven og træ arbejde 012

Fuldmåne og morgensol...

Den flotteste fulde måne lyste for os i aftes og i natfuldmåne 001   fuldmåne 002
og vi stod op til den her himmel og 4 gr. frost...
 fuldmåne 006
Det ligner en flot dag i skoven.

29. marts 2010

Flittige hænder...

Motorsaven har været på arbejde i dag, skovarbejderne og Farmertjänesten, har kun taget de store grantræer med, birketræerne ligger ned over bakken, lidt endnu...vi saver 001 vi saver 006  Det første og mindste af træerne er savet og båret ned til brændeskuret. Mor og far kommer på torsdag med en brændeflækker. Det er noget nemmere, end at kløve træ med håndkraft, økser og kiler.vi saver 008 Mens vi arbejder med træ, holder Bumle øje med fugle, egern og mus, når hun altså ikke passer på dynerne og sengen. Jeg vil være kat i mit næste liv.

Indholdet er det vigtigste...

...og det gælder i høj grad for vores svenske påskehøne. Hun er en omsværmet dame i denne tid :-)påskehøne med indhold påskeliljer Sovende påskeliljer på bud i det nærmest supermarked. 4,95 sv.kr pr. bundt. Der faldt 4 bundter ned i vognen i går eftermiddags. De er godt igang med at springe ud allesammen. Jeg håber de står i fuld blomst allesammen på torsdag, når familine dukker op til påskefrokost.

28. marts 2010

Vi har æltet i dag...

Arhhh ok, det er nok lige vel fordansket...:-)) det hedder "at elda" på svensk, og det er ikke brød vi eldar, det er afbrænding af kviste og grene fra nogle af de træer der er fældet her i vinter. Sidste sommer fik vi en af genboerne til at smide en tom olietønde af hos os, den har hoppet af varme i dag.

eltning 001 eltning 002

Morgenmad og kaffe i skoven...

Der er blå huller i skyerne, det lysner omkring os, urene er stillet en time frem og om lidt er det havemøblernes tur..

morgenmadkaffe

27. marts 2010

Vådt og gråt ude, hygsomt inde...

hygge indendøre-vert

Vi er landet, bilen er tømt, fuglene er fodret, ovnen er fyldt, glasset er fyldt, køleskabet er fyldt, der er ild i stearinlysene, hønsene er sat frem, æggene er hængt op, jeg er på plads i sofaen i vindueshjørnet med den bærbare på skødet og udsigt til en regntung skov.

Vi er her, og det er så godt. Sneen er næsten helt væk, muldvarpen har haft kronede dage under den hvide dyne, Bumle har kronede dage under min dyne. Livet er herligt og vi er midt i det :-))

Forår i et æbletræ...

Bumle 007 Bumle 008 Bumle 010 Bumle 012 Bumle 011

Tak fordi I kiggede med, ha' en dejlig dag

Kærlig hilsen Bumle

26. marts 2010

Øreringe...

kan man da ikke få nok af, vel...??? Mit øreringehængetræ har fået nye beboere..
ørehængertræ
Sofie (http://www.sofiesmykker.dk/shop/frontpage.html ) laver de fineste øreringe, i sølv og forgyldt sølv med alverdens skønne vedhæng. Pris og kvalitet hænger rigtig godt sammen. Den tråd hun bruger er god og kraftig, de bestilte varer dukker op i løbet af et par dage, jeg har kun købt øreringe, men hun laver også både armbånd og halskæder.

Jeg har handlet hos hende et par gange og hver gang har det levet 100% op til mine forventninger. Hvis du lige står og trænger.. :-)) til lidt nyt pynt, kan jeg anbefale at klikke en tur omkring Sofie smykker.

Æg og påske...

Ingen påske uden æg, fint dekorerede æg i massevis, f.eks. som dem Madame har på i dag.
æg
Her i huset gør vi det ikke meget i påskepyntning, men året rundt har vi et fad stående med æg, der er fundet og købt rundt omkring i verden. Strudseægget købte vi i Sydafrika for nogle år siden. Med en boremaskine blev der lavet hul i bunden og indholdet blev til den skønneste æggekage, som udgjorde aftensmad for 4 sultne voksne og 3 skønne, og lige så sultne, unger.

25. marts 2010

Torsdags historie...

I min mailboks lå den her historie.. Tak Anne.

En bonde i Jylland står og passer sin fåreflok.
Pludselig kommer der en spritny BMW 740. Ud stiger en københavner fyr i Hugo Boss-habit, Gucci-sko, Ray Ban solbriller og et YSL-slips, og råber til bonden:
- Hvis jeg kan regne ud, hvor mange får du har, må jeg så få et af dem?
Bonden kigger på fyren og svarer:
- Det er OK med mig!
Fyren tager sin Dell Notebook frem og åbner den på bilens motorhjelm. Vha. Nokia seneste 3G-telefon kobler han sig op på en NASA-side på internettet. Han kontakter et GPS-sattelitnavigationssystem, henter den eksakte position, og giver data'ene videre til en NASA-sattelit, der scanner området med et højopløsningskamera. Så åbner han digitalbilledet i Adobe Photoshop og eksporterer det til Image Processing Facility i Hamburg. I løbet af få sekunder får han en email på sin Palm PDA med teksten "Picture processed and data stored". Derefter logger han sig på en MS-SQL database via ODBC og henter et avanceret Excel-regneark. Han kopierer data'ene fra billedet ind i regnearket, og kort efter kan han udskrive en 4-farvet rapport på 150 sider på sin miniature-hightech-ColorLaser printer.
Fyren kaster et blik på sidste side og siger:
- Du har nøjagtig 1586 får!
- Det stemmer, siger bonden, så du må tage et af fårene.
Bonden står og betragter fyren, mens han udvælger et af fårene og bakser med at få det ned i bagagerummet på sin BMW.
Så kigger bonden:
- Hvis jeg kan sige præcist, hvad du arbejder med, kan jeg så få fåret tilbage?
Fyren tænker sig om et øjeblik og accepterer så.
- Du er Key Account Manager, siger bonden.
- Det er rigtigt, hvordan kunne du vide det?
- Det var ikke svært. Du er kommet, uden nogen har ringet efter dig, du skulle have betaling for noget, jeg allerede vidste, på et spørgsmål, jeg ikke har stillet, og brugt en masse ressourcer. Desuden har du ikke en klap forstand på det forretningsområde, du udtaler dig om.......så vær venlig at åbne bagagerummet og giv mig min hund tilbage!

Ha' en dejlig torsdag.

24. marts 2010

Bare en dag mere...

YES... bare en eneste dag mere, i morgen eftermiddag lukker jeg arbejdspc'en og sætter en telefonsvarer på, jeg vil glemme alt om hvordan man staver til arb.....

Ferie og fri.. here we come.

Vi skal lave ingenting og alting præcis i det tempe der lige passer os, NÅR det passer os, holde påskefrokost, save, kløve og stable brænde, gå ture i skoven og lede efter anemoner, starte golfsæsonen op, der skal soves, snakkes, grines, shoppes. Jeg skal geare ned og lade op.

Vi skal være sammen... alene....med venner.... med familien, jeg laver bølge af glæde ;-))

Knækket kode...

Annette skriver at hun har knækket koden, og det skal jeg da lige love for at hun har. Sikke noget fantastisk godt brød vi fik bragt i går.
godt brød
uha det var godt... Fru E. får 6 kageruller for det her brød. Dyppet i god olivenolie og balsamico eddike udgjorde det næsten et måltid.
Vi siger tak for godt brød.

23. marts 2010

Hjælp til selvhjælp…

Øhhh hvad..????IMAG0138

…og jeg som troede at jeg var nødt til at hælde jord ud, og fjerne de gamle blomster, og sætte de nye…

Jord og blomster kan måske selv :-))

Og lige et lille kig op af Nyhavn i går eftermiddags… borde, stole og parasoller er ved at være på plads.

IMAG0137

22. marts 2010

Snart, snart snart…

©IngeSanvdad2010

…er vi her :-) Har dog et lille bitte bitte ønske… søde sne du må godt forsvinde, du er ikke inviteret til påske i år.

21. marts 2010

Ud i det blå...

fordi... ja bare fordi... Uden mål og plan endte vi på Langelinie, der var hele 3 ting der trak os derud.

Rosemunde har en butik der, som har åbent om søndagen, og jeg manglede lige... jamen det gjorde jeg altså.... en langærmet t-shirt i lyserød. Og så var der lagersalg, -70% på næsten alt i butikken, posen indeholdt mere end den ene lyserøde t-shirt. ;-))

Vi ville lige tjekke at Den lille havfrue stadig sad på sin sten - at hun ikke var fløjet til verdensudstilling i Langbordistan.... i øvrigt mener jeg ikke at det er en god ide, at hun skal på verdensudstilling, hun hører til på den sten, der må ski da kunne laves en kopi, som kan sendes ud i verden og repræsentere Danmark. Hun er der endnu.. :-))langelinie 002
Den 3. og sidste grund... ÅRETS FØRSTE gammeldags vaffelis.. 2 kugler med guf, og 2 kugler med fløgeskum og syltetøj. MUMS den smagte i maven og brrrrrr det var koldt om fingrene at spise is i dag.is
Nu er vi hjemme igen, der er ild i brændeovnen og golf på fjernsynet. Om lidt dukker husets yngste søn og hans søde kæreste op til noget aftensmad, dejlig afrunding på den første rigtige forårsweekend.

20. marts 2010

Lidt bredere, lidt lysere...

Nej ikke mig :-), det er bloggen der er blevet lidt bredere, jeg har udvidet fra 660px til 800 px. Indholds området er øget med 140px - jeg har nu 550px at boltre mig på til tekst og billeder Ulempen ved at vælge om og ændre, er at tekst og billeder "flyder" lidt rundt på gamle blogindlæg, bestemt ikke noget der fryder og glæder mit øje, men sådan er det!
forårsblomster 011

Sol i hjertet…

Selv om det regner ude, skinner solen i mit hjerte, posten her været med to skønne breve.breve 002
Claus Dalby har sendt valmuefrø, for pokker hvor jeg glæder mig til en lille skov af lilla valmuehoveder der vugger i vinden…
Det andet brev gav i første omgang lidt sommerfulgevingebasken i maven. Jeg var til mammografiscreening i torsdags. I løbet af 3 – 14 dage ville der komme brev.. i mit hoved var det blevet til, at hvis de fandt noget unormalt ville jeg hurtigt høre fra dem, hvis ikke.. ja så kunne der gå op til 14 dage.. I dag lå der brev fra Region Sjælland, alle sommerfugle lettede på en gang og slog med vingerne… HELT UDEN GRUND…… IKKE vist tegn…. pyt med regn ude, når der er sol, varme og glæde inde.breve 001
Nu er det tid for forårstrimning af bloggen
Ha’ en dejlig weekend.

19. marts 2010

X-faktor…

Bumle 001
he he den er min nu...
Bumle 005
...og jeg beSTEMMER..
Bumle 006
over den her telefon…

Nomineret som verdens bedste korte vittighed

glad-dreng 
En 3-årig dreng undersøgte sine testikler mens han var i bad.
»Mor«, spurgte han, "Er det min hjerne?"
»Ikke endnu," svarede hun.,,!!!!

Ha’ en dejlig fredag.

18. marts 2010

Torsdag igen…

øhhh jamen i går var det da mandag morgen, hvor er tirsdag og ondag blevet af…??
Hvis tiden fortsætter med den her fart, så er det forår i går og sommer i morgen.
Jeg trænger vist til ferie, så jeg kan komme ned i gear igen, har lige opdaget at det er påske lige om meget lidt… det er det samme som 10 fridage, uha hvor jeg glæder mig :-)
IMG_1924

17. marts 2010

Hvor kommer vinden fra…

Weekend i Sverige 12-14 marts 2010 028
Huset i skoven har ugler på taget, vennerne lidt længere nord på har en elg…Weekend i Sverige 12-14 marts 2010 057
naboen her i Bymarken er til kaniner..
aftenhimmel 006
der er mange sjove “vejr-haner” rundt omkring

16. marts 2010

Live Writer…

Prøver lige at bruge Live Writer… Anne inspirerer til at lege :-) Tak
Weekend i Sverige 12-14 marts 2010 075Weekend i Sverige 12-14 marts 2010 082
Kh Inge

Bøg og birk i samme træ...

Vores genbo i Sverige har det her træ stående på sin grund. Det er en bøg og en birk på samme stamme, det ser altså helt forkert ud....

Ved nærmere eftersyn viser det sig at bøgen og birken næsten er "født" oven i hinanden, og nu hvor de er blevet store er stammerne vokset helt sammen.

Huset i skoven... efter skovarbejderne har været forbi.

15. marts 2010

Mere påskeglad...

Operation Påskeglad gaven er nu pakket ind, klar til at blive sendt afsted til......

14. marts 2010

Operation påskeglad...

Jubiii...jeg har fået påskegave fra Norge.. Tak søde Siri for påskehilsen, chokolade og det fineste lille hjerne-vrider spil, endnu har jeg ikke luret hvordan man får viklet det fra hinanden, men jeg gir' ikke op :-))

13. marts 2010

Forår på vej..

Der ER forår i luften, fuglene synger, egernet pisker rundt og glenten svæver over os, solen har lige tvunget den hvide vinterhimmel i knæ. Savværket har været og fældet træer, vi har fået lys og luft omkring os, vi kan nu se at vi ikke er helt alene i skoven, røde huse er dukket op omkring os...jeg må ud og ta' billeder.

Ha' en dejlig lørdag derude i foråret.

Den røde glente jager...

Lige nu, lige over os, lige her i skoven midt i Skåne hænger den her...
Det er desværre ikke et billede jeg har taget lige nu og her... gid himlen havde den farve i dag, det har den ikke, vi har ikke sol og forår, som jeg hører om fra DK, vi har vinterhvid himmel, frostgrader og masser af sne, men glenten svæver rundt i cirkler og leder efter mad, godt man ikke er byttedyr for en glente.