31. juli 2014

Ostesangen..

IMG_1394Kender I Sebastians Ostesang fra Skatteøen..?? Den sang poppede op flere gange mens vi var i Holland..

Ost, jeg vil ha ost
jeg må ha ost
Ost, jeg vil ha ost
jeg må ha ost
ost, ost, ost, ost, ost
jeg må ha o-hooost


IMG_1393Holland er et fladt cykelland, ca 38% af landets areal ligger under havniveau, store dele af Holland består af polder, som er inddæmmet og tørlagt hav beskyttet af diger og omkranset af kanaler. Holland er landet hvor hashhandel er legaliseret, hvor man kan gå direkte fra gaden og ind i en Coffeeshop, en slags café som lovligt sælger cannabis til at ryge eller spise som kager. Holland er også et af verdens førende ostelande, et land der producerer og sælger enorme mængder ost, det er grunden til overskriften og linjerne fra Ostesangen øverst. :-) IMG_1499Både i Amsterdam og Haarlem besøgte vi store flotte ostebutikker, vi smagte os vej gemmen masser af god hollandsk ost, både de unge, milde og bløde, de gamle, stærke og hårde, og ost med alverdens forskellige smagsstoffer.

IMG_1514IMG_1516Vi var heldige at være i Gouda en torsdag hvor der er ostemarked. Samtidig med at markedet er gjort attraktivt for os turister, er det stadig et marked, hvor der handles ost i store mængder, hvor køber og sælger giver håndslag når de er enige om prisen og noterer handlen i deres små bøger. IMG_1517Det var rigtig sjovt at opleve. IMG_1519Vi købte ingen af de helt store runde oste, men vi havde flere forskellige mindre oste med hjem, og selvfølgelig fik vi da også ostefondue.. endda mere end en gang.. :-)IMG_1326IMG_1327

15 kommentarer:

 1. Åh nej, nu har jeg fået ostesangen på hjernen ... ;-) Selv om jeg ikke er den store ostespiser, er der altså et eller andet meget hyggeligt over de der ostebutikker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har jeg også.. :-) Jeg er meget glad for ost, det må bare ikke være alt for stærkt og lugtende.

   Slet
 2. Jeg har nydt dine beretninger fra Holland, et af de steder, jeg gerne vil til. Og ostefondue har jeg faktisk aldrig smagt, det er da en fejl :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan helt klart anbefale en Hollandstur, ved dog ikke lige hvor spændende landet er på en MC.
   Ja det er en fejl, hvis du kan lide ost. :-)

   Slet
 3. Du er vist ved at indhente din 'forsømmelse' af bloggen nu. Det myldrer jo frem med indlæg i disse dage :-) Jeg har stadig Holland i frisk erindring fra påsken og kan kun nikke genkendende til meget af det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der er noget at indhente, og materiale til en del Hollands indlæg endnu.. :-)

   Slet
 4. Ost er godt. Cheese and More - and more cheese :-)
  Jeg ville også have købt masser af ost med hjem. For meget, sikkert ...
  Det var da nogle nuser små enmandsfonduegryder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Man har lyst til at købe ost hele tiden, der er så meget lækkert. :-)
   De var rigtig fine, og vi overvejede at købe nogle stykker med hjem, men gjorde det ikke. Det sidste sted vi fik ostefondue, blev det serveret i små alm. skåle uden ild under, og det fungerede perfekt. Osten kan sagtens holde sig varm go flydende uden at få tilført varme under spisning.

   Slet
 5. Holland er et dejligt sted at besøge, og det er meget nemt at komme dertil med f.eks. tog, samtidig behøver man ikke have en bil med derned. Man kan altid leje en cykel eller bruge togene som dækker landet rigtig godt ind.

  SvarSlet
 6. Tusinde tak for turen Inge, jeg har vaeret i Holland saa mange gange, men har endnu Amsterdam til gode og jeg glaeder mig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme Tina, du kan glæde dig til Amsterdam. :-)

   Slet
 7. Ummm - den ostefondue ser altså godt ud! - Jeg tror da, vi skal til Holland engang. Det er nogle spændende fotos, du viser derfra :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den var også rigtig god, vi skal også tilbage igen. Tak Bente. :-)

   Slet
 8. Hold da helt op nogle ostebutikker. Vi skal da vist ikke være med her i landet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg faldt fuldstændig for deres store lækre ostebutikker, og nej der kan vi vist slet ikke være med.

   Slet