26. august 2014

For et år siden..

havde vi lige overtaget lejligheden, vi var så småt begyndt at skabe de rammer der i dag er vores hjem. Vi var så heldige at huset hurtigt blev solgt, og dermed havde vi en bagkant for hvornår vi SKULLE lukke og slukke i Bymarken. Når jeg tænker tilbage på sidste efterår, ser jeg en lang række af kasser der skulle pakkes, skabe og skuffer der skulle tømmes, et loft og en kælder der skulle ryddes, gulv, tapet og maling der skulle fjernes i lejligheden, vi indhentede tilbud, tog beslutninger, ændrede dem igen og vi koordinerede håndværkere i lange baner. Midt i det hele blev Hasse skadet og kunne dårligt bevæge sig rundt. Der var så mange ting som skulle besluttes og gøres, der var bare ikke timer nok i døgnet, når arbejdet også skulle passes. Det var bestemt ikke altid lige morsomt.. IMG_3995Efteråret var heldigvis også fyldt med glæde over at være i gang med at skabe et nyt hjem, og for mit vedkommende glæde over at komme “hjem” til det område, hvor jeg startede mit Roskilde liv. Sidste efterår glædede vi os til at komme til at bo i gåafstand fra fjorden og havnen, vi glædede os til at flytte ind i noget helt nyrenoveret, vi glædede os til, at det ikke længere var vores forbandede opgave at passe hus og have året rundt. IMG_3999Vi har nu boet i lejligheden i 8 måneder, og VI ELSKER simpelthen at være her. Vi bliver jævnligt spurgt om ikke vi savner haven og huset, og svaret er et klart og rungende NEJ DET GØR VI IKKE, ingen af os savner Bymarken et eneste sekund. Det var dog fedt at møde de nye ejere og erfare, at de er lige så lykkelige for hus og have i Bymarken, som vi er for lejligheden .. :-) IMG_2279Der er ingen tvivl om at vi tog den rigtige beslutning, vi nyder at gå en tur ned til havnen, at cykle op gennem parken til midtbyen, at bo i et plan, at der ikke er noget udendørs vedligehold vi skal sørge for, vi nyder lyset, himlen og fjorden, og sidst men ikke mindst, så nyder vi at det er med væsentlig bedre samvittighed vi pakker bilen og kører til Sverige, hvor vi jo stadig har hus, have og brændeovn.. :-) IMG_2257

18 kommentarer:

 1. Det er altid rart at få bekræftet over for sig selv, at man traf den rigtige beslutning.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er det. og havde det været en forkert beslutning, så har vi jo altid muligheden for at træffe en ny.

   Slet
 2. Det er godt at læse, og nogen gange kan jeg godt misunde jer lidt, men da jeg ved, at jeg aldrig får Jørn ind til byen og ind i en lejlighed, så har jeg pakket den drøm ned :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. En lejlighed i byen er nok ikke i spil for jer.
   Mange landmænd er landmænd hele deres liv og kan ikke forestille sig at være andre steder end på deres gård. :-)

   Slet
 3. Rart ikke at have behov for at spole tilbage :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha.. ja det er godt nok rart, det ville nok ikke ha' været helt nemt. :-)

   Slet
 4. Jeg forstår jeres begejstring - det er nok med én have at passe - hvor er det dejligt, at I er så glade for jeres lejlighed!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er rigeligt med en have.. :-)

   Slet
 5. Jeg husker det for et år siden... og der var I dælme hårdt ramt af omstændigheder midt i flytningen, men det er jo blevet supergodt, så hvorfor pokker skulle I mangle Bymarken.. Og udsigten er jo ganske fin hvor I er.. og lidt bedre end hvor I var... ærligt talt. :-)

  Og Sverige ligger lige om hjørnet.. .

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var et par seje måneder, som jeg ikke har lyst at gennemleve igen. :-)
   Udsigten fejler ikke alverden her.. Og du har helt ret skoven er lige om hjørnet. :-)

   Slet
 6. Dejligt at livets næste fase er lagt i de helt rigtige rammer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er den, og det er så dejligt.

   Slet
 7. To huse med have er meget at se til! Og I har nu det bedste af to verdener: Et 'lige til at gå til' (og fra) hjem i hverdagen og et pusleprojekt til ferier og weekender. Det kan jeg godt forstå, at I har det godt med :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en kombination vi har det perfekt med.. :-)

   Slet
 8. Hvor er det dejligt at hoere. Vi gjorde noget lignende for tre aar siden og solgte et stort skrummel af et hus, men en kaempe have og fik et lille fikst sted med en have paa stoerrelse med et frimaerke. Vi elsker det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gjorde I jo Tina, og det er blevet så flot, kan godt forstå I elsker det. :-)

   Slet