6. oktober 2015

Til vands og til lands..

IMG_6395Vi har en god og aktiv Idrætsforening her i firmaet. Foreningen afholder mange forskellige arrangementer fx. yoga, fit for life, salsa, dartspil, kajakroning, golf, vandreture, DHL-stafet for bare at nævne nogle af dem.. 2015-09-17 18.17.07 I september var vi ude og “kajakke” her i København. Jeg har i tidens løb befundet mig rigtig meget på vandet, men det har altid været i sejlbåde. Jeg havde indtil den eftermiddag aldrig siddet i en kajak. Det kunne jeg nemt blive meget bidt af. Det er under ingen omstændigheder sidste gang jeg sætter mig i en kajak, og næste gang skal det være en rigtig havkajak, og ikke de plastik-badekar vi padlede rundt i.. :-)

P1020449P1020450I går var Idrætsforeningen vært for en vandretur i København. Turleder Anita Garbers fra Dansk Vandrelaug, tog os med via Amaliehaven til Kastellet, hvor vi var både oppe på voldene og nede mellem husene. P1020459På Kastellet er der etableret et mindeområde / Monument for Danmarks Internationale Indsats efter 1948. Det er er skræmmende hvor mange konflikt- og katastrofeområder vi har været i, desværre er der plads til flere stednavne på muren.  P1020464P1020460Efter Kastellet krydsede vi over i Østre Anlæg. Her er vi nået til.. ja til hvad.. jeg genkendte det ikke, måske gør du.. :-) bagsidenHvis du er lige så blank som jeg var, så hjælper dette billede måske lidt på lokations genkendelsen.. P1020473ellers er svaret: “Statens Museum for Kunst”. Om stolene i spejlbasinnet er kunst eller drengestreger har jeg ingen anelse om. P1020476Efter vandreturen fortsatte nogle af os til Sliders på Nørrebro, på vej derover sad disse to statuer omgivet af tørresnore med pinke bikinioverdele.. hvorfor.. jeg aner det ikke.. :-). Men jeg ved at byens aftenbelysning spejlede sig smukt i søerne et par timer senere, da jeg gik tilbage mod Nørreport. P1020480P1020479

11 kommentarer:

 1. Hyggeligt med sådan en tur rundt i København.
  Jeg tror, du ville kunne få en god og lang snak med min søster om kajakker :-) Hun er jo fudstændig bidt af det og har sejlet rundt i norske fjorde und alles ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er hyggeligt at komme rundt i byen.
   Din søster kunne helt sikkert give mig gode input.. :-)

   Slet
 2. Kajak er jeg ikke nået til endnu, men er ret sikker på at det nok skal komme. Må være sjovt at padle rundt i Kbh på den måde. Kan dog godt forstå at du i tanken foretrækker rigtig kajak frem for den der åbne surfbræt/kajak hybrid jeg kan se du sidder på dér.

  Lyder som en dejlig tur rundt på kastellet.. må have givet godt på skridttælleren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja du må ud og prøve en kajak en dag overlever, det er fedt at sidde så tæt på vandet.
   Jep der løb mange skridt på uret i mandags. :-)

   Slet
 3. Det lyde som spændende muligheder - god tur i havkajak, når muligheden opstår. Kastellet er et dejligt sted at gå tur. Jeg nåede at gætte på Stens Museum for Kunst inden jeg så fronten, men jeg har vist kun set den nye del indefra eller måske fra parken lige ved, Østre Anlæg. Dejlige aftenbilleder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt set Jørgen. Vi kom fra Østre Anlæg og gik bag om museet, jeg anede ikke hvad det var, før jeg så den gamle bygning. Tak.

   Slet
 4. Som jeg vist har skrevet før, så er København en skøn by. Der er så meget vi danskere helt sikkert ikke har set af byen, selvom vi har gået byen tynd.
  Da jeg var barn og boede i København, kælkede vi der, hvor den 'nye' del af museet er blevet bygget. Og statuerne af parret er en også en del af min barndom. Jeg er opvoket i den del af Gothersgade, ned mod søerne. Dejlige minder!
  Nu er jeg ikke så meget til både og lignende, men det ser interessant ud, når kjakker flyder hen over vandet. Plastbadekar - den var go' ;0D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der er mange skønne oaser og hjørner i København, det må være sjovt for dig at se den udvikling og ændring byen løbende gennemgår, samtidig med at meget af det gamle bevares.

   Slet
 5. God set Hanne, jeg måtte spørge, kunne først genkende det da jeg også kunne se den gamle bygning.. :-)
  Jeg passer på.. :-) Jeg har ikke tid til at blive bidt af flere tidskrævende interesser.

  SvarSlet
 6. Så er det, at man kan blive pjattet og spørge: Kajakker knappes? Kalaser?
  Stolene stod ikke i bassinet i juni, da vi kom forbi.

  SvarSlet
 7. Ja, selvfølgelig er du blevet bidt af kajakkerne ;-) og Roskilde Fjord er jo lige uden for døren ...
  Stolene må være med museets gode vilje og de lyserøde bikinier er en påmindelse om 'lyserød lørdag' og kampen mod brystkræft.

  SvarSlet