5. februar 2011

Måske sku’ jeg..

lade være..

Nej.. jeg vover det ene øje, og gør det alligevel.. ;-)IMG_2664

altså viser jer menuen fra i går i vores kantine..

image

Jeg troede det var løgn, da jeg så Dagens menu på intranettet, men kokken påstod at det virkelig VAR kød fra en svensk brunbjørn, og at det ER lovligt og helt i orden, samt at det smager godt.

Og ved I hvad.. det smagte super godt. Jeg har aldrig nogensinde før spist bjørn, men jeg gør det gerne igen :-)

Jeg har lige googlet “kød svensk brunbjørn” og fandt denne anmeldelse på Politiken..

16 kommentarer:

 1. Ja, hvorfor egentlig ikke? - Vi danskere er vist ret konservative mht. hvad vi bør/ikke bør spise af kød ;) - Men det lyder da slet ikke så tosset.

  SvarSlet
 2. Det var godt Margrethe, men jeg håber ikke det bliver et hit.. det tror jeg ikke bjørnebestanden kan holde til. :-)

  SvarSlet
 3. Interresant, læste også lige artiklen, men håber bare ikke folk begynder at plaffe brunbjørne ned for at få fyldt fryseren..;-D knus og god lørdag..

  SvarSlet
 4. Nej det tror jeg heller ikke. Men såvidt jeg kunne forstå på artiklen, så bliver der kun skudt ganske få af de fredede bjørne i Sverige. Lad os håbe det bliver ved det ;)

  SvarSlet
 5. Godmorgen mormor.. :-) Nej det håber jeg ved gud heller ikke, men jeg tror faktisk på at svenskerne har styr på det.. Og en fantastisk dejlig lørdag til dig, du skal vel besøge Naja.. :-)

  Jeg har googlet lidt rundt også Margrethe.. og jeg tror på de har styr på det.. Det er åbenbart en forholdsvis sjælden oplevelse af få brun bjørn på menuen :-)

  SvarSlet
 6. Det lyder da bare for spændende! Det gad jeg godt prøve. Jeg har heller aldrig hørt om det på et menukort før - heller ikke i Sverige.
  Kan du beskrive smagen?

  SvarSlet
 7. Jeg tror hellere, jeg må se at blive vegetar i en vis fart ;-)
  Ha' en dejlig lørdag, Inge, klem!

  SvarSlet
 8. Hunde skulle også smage godt, men såvel de som brunbjørne vil kun havne i min mave, hvis jeg er uvidende om kødets oprindelse, så at skrive ;-)

  SvarSlet
 9. Hvis det bliver en populær ret, kan man frygte krybskytteri eller at de bliver opdrættet i indhegninger som kronvildt gør.

  Jeg ville ikke have taget en eneste mundfuld af den suppe, men tilslutter mig Madames kommentar.

  Rigtig god weekend Inge :-)

  SvarSlet
 10. Og med fyldt mave, kan man vel sige, at du vendte tilbage med en bjørn på, så godt du ikke blev stoppet i en spritkontrol :-)

  SvarSlet
 11. Det lyder spændende omend jeg ingen planer har om ligefrem at opsøge bjørnekød...:-))

  SvarSlet
 12. Koh-I-Noor.. Sådan noget er jeg ikke god til, det smagte nok mest af den raugout det var tilberedt i. Nogen mente det smagte lidt sødt, det kunne jeg nu ikke smage.

  Madame.. Hehe.. det må du hellere.. eller bare lade være at vælge det, hvis det er på menuen :-) Klem og en god lørdag til dig.

  Anjoe.. Jeg har også hørt hunde skulle smage udmærket, men har aldrig været vidende om at jeg har spist det. I østen har jeg dog fået meget underligt mad, som jeg helst ikke vil vide hvor kom fra :-)

  Lone.. Det kunne også være min frygt, men jeg tror på at svenskerne har styr på det.. :-) Rigtig god weekend til dig Lone :-)

  Rimkoger.. Du ord tryller igen.. :-)

  Annette.. Det har jeg nu heller ikke, men det var der, og så skulle det smages.. :-)

  SvarSlet
 13. Hvor spændende - det ville jeg også fluks have kylet på tallerkenen.
  Svenskerne har helt sikkert styr på det, og med den overbevisning kan jeg ikke se, at der er forskel på at spise elg, bjørn, kronvildt eller vildsvin.
  Det er faktisk meget bedre, for disse dyr har haft et godt liv lige op til det sekund, hvor de bliver skudt.
  Det samme kan ikke siges om tamgrise, køer og kyllinger - med mindre vi taler om økologisk kød, men det udgør jo kun en lille del af kødet, der ligger i kølediskene.

  SvarSlet
 14. Ærgeligt du ikke lige var i nærheden, så kunne jeg ha' inviteret på bjørn.. :-) Du får et praj, hvis det dukker op i menuen igen.
  Jeg giver dig helt ret i dine holdninger til kød og oprindelsen, tak.. :-)

  SvarSlet
 15. Jeg hadde nok lest to ganger hadde jeg sett det der! Men det måtte jo være spennende å prøve bjørnekjøtt, så jeg hadde helt sikkert gjort det jeg og :-)

  SvarSlet
 16. Inger-M.. hihi, man forventer ikke lige at det er rigtig bjørnekød..:-) men det var det og det smagte godt.

  SvarSlet