7. september 2012

Prag.. Onsdag d. 15. august 2012

IMG_3544Hasse og jeg var tidligt oppe i dag, vi så solen stå op over parken. Der er ikke en sky på himlen, det bliver vist igen en varm og solrig vandringsdag i Prag.

Efter morgenmaden hoppede vi på Tram 9, og kørte ud mod Det Gule Marked.. IMG_3557Efter en meget kort tur rundt på markedet, gad ingen af os se på flere elendige kopivarer og mere skrammel, vi gik ud og hoppede på Tram 17 der kørte langs med Moldau og tilbage mod byen. IMG_3567Vi stod af ved Det dansende hus, hvor Frk Glas læner sig op af Hr. Beton.  P1020903Herfra gik vi ned af trapperne til floden, og fandt et frokoststed med den skønneste udsigt. IMG_3574Lene og jeg bestilte begge en varm pandekage med djævlesovs og ost.. og fik serveret en kold pandekage med is, flødeskum og frugter.. IMG_3577Den smagte dejligt, vi gad ikke brokke os, og spiste den.. Det er ski ikke altid lige nemt at kommunikere.. :-)

Efter frokosten gik vi mod Rådhuspladsen for at finde en veteranbil der ville køre os en tur rundt i Prag. IMG_3580Vi endte i en flot rød Ford A fra 1928 med 35HK og en ung og festlig chauffør. Han kørte os en fin tur rundt i den gamle del af Prag. IMG_3598De fleste steder havde vi allerede set, men John Lennon muren havde vi ikke fundet endnu.. IMG_3608og det Jødiske kvarter var også nyt for os..

IMG_3605Efter køreturen gik vi en tur på Prags pendant til Bond Street uden at brænde kreditkortet af. Lidt økonomisk er man vel.. :-) IMG_3559

Der reklameres med Thai massage mange steder, i dag gjorde vi endelig alvor af snakken om at dykke ned i et af kælderlokalerne og få lidt velvære, ½ times æltning af hoved, skuldre, nakke og arme var så godt.. IMG_3426Det har været en meget varm dag, energien rakte ikke til at gå ud og spise, vi handlede ind på vej hjem, og valgte at indtage aftensmaden i lejligheden, mens solen gik ned over Prag, og aftenlysene blev tændt. IMG_3851

16 kommentarer:

 1. Vidunderlige billeder - det dansende hus er utroligt fascinerende. Det må have været en dejlig ferie. Ha' en god dag, Inge! Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Madame.. vi havde en rigtig god ferie.. :-)

   Slet
 2. Det var dog aparte, det hus - de kan altså også bygge nyt i Prag.
  Jeg kan go godt se, at den ene dag, vi havde i Prag, ikke er helt nok til at se byen ... Die zwei af die Drei Mädchen har talt om en venindetur til Prag - jeg har været lidt tøvende, men du og dine billeder har overbevist mig om, at det nok alligevel er værd at prøve :-)
  Haha til det med pandekagen: I Polen fik vi kylling, uanset hvad vi bestilte fra menukortet :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er et yderst aparte hus, der er ikke to lige vinkler på huset..
   En tøsetur til Prag lyder da som en genial ide, det er billigt, der er oceaner at se på, og byen er rigtig hyggelig.
   Uha det må du ikke fortælle Hasse, så vil han da aldrig nogensinde til Polen.. ;-)

   Slet
  2. Det kan så også være lige meget, hvis du spørger mig - og det er ikke pga. maden, jeg siger sådan ;-)

   Slet
  3. Jeg ved de har et per rigtig fine golfbaner et eller andet sted i nærheden af østersøen.. Det kunne måske trække os til Polen.. :-)

   Slet
 3. Thai massage, mørkt øl og flødeskum ... hvad kan man så forlange mere ;-)
  Selv vejret var tilpasset ferien!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tænkte nok du kunne se alle fordelene.. :-) Vi forlangte heller ikke mere.

   Slet
 4. De aftenhimler er altså bare flotte. Sikke en god ide med en guidet tur i veteranbil - var det hammerdyrt?? Nu har jeg læst indlægget om pumaerne - højst aparte! Og bare for god ordens skyld; man kan få masser af lækker mad i Polen, og det er ikke kylling det hele :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kostede ca. 400 kr for sådan en tur på 45 min, vi kunne med fordel ha' taget turen som noget af det første dernede, den giver en god fornemmelse af hvor man skal lægge lidt mere energi.. :-)
   OK så kan jeg nok alligevel få ham med derned en dag.. :-) Han spiser ikke noget der har været fjer på... !!

   Slet
 5. Hvor ser det fantastisk ud! Dejlige billeder og god beskrivelse! Det giver helt lyst til at rejse og opleve!

  SvarSlet
  Svar
  1. Prag er helt sikkert et besøg værd.. :-)

   Slet
 6. Kommunikation er svært. Jeg rejste en gang i Polen og solgte danske pornokuglepenne (de blev fabrikeret i St. Merløse, hvor jeg var lærer) til en vanvittig høj pris 10% af en højtlønnet arbejders månedsløn.
  Når jeg skulle spise, valgte jeg luksusrestauanter. Desværre var sproget tit et problem. En dag valgte jeg duszona kapusta, den dyreste ret. Det var stuvet hvidkål, hvilket stort set er min eneste haderet.
  For køberne var det nu ingen dårlige forretning! På deres arbejdsplads gav den status, og kollegerne betalte gerne for at kigge, så pengene var hurtigt tjent ind igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Har du solgt kuglepenne med nøgne damer.. :-) Jeg kan godt huske dem.. tror nogle af drengene i skolen havde fået fat i sådan en kuglepen..
   Åhhh din stakkel, det skulle ha' været mig der fik den ret, jeg elsker stuvet hvidkål..

   Slet
 7. Sikke mange dejlige og interessante oplevelser, I fik ;-)

  SvarSlet
 8. Du fanger stemningen rigtig godt med dine flotte billeder. Det er ganske, som jeg husker det, blot en anden årstid.

  SvarSlet