3. september 2012

Prag.. Søndag d. 12. august 2012

Hasse og Per gik til købmanden for at købe ind til morgenmad, og røg ind i en flok meget højt syngende fodboldtilhængere, begge hold var stærkt repræsenteret, og en masse politi sørgede for at hold dem adskilt. Selvfølgelig havde ingen af dem tænkt på at tage et kamera med.. :-) IMG_3056Vi kom først af sted fra lejligheden v. middagstid, fordi safetyboksen gik i baglås, heldigvis var den åben da den døde, så problemet var til at overskue. Vi gik direkte ned til Metro Muzeum for at købe kort til transport i byen. IMG_3059Derfra tog vi metroen til Karls broen, hvor vi krydsede lidt rundt over broen og i den gamle bydel.IMG_3101IMG_3120IMG_3118P1020846P1020861

Efter frokost på Sveik , blev vi enige om at hoppe på den første sporvogn der dukkede op. Det var 22’eren der kom først, den kører op bag Borgen, hvor vi stod af, og valgte gåturen ned gennem ambassade kvarteret. P1020852Vi sørgede selvfølgelig for at holde passende pauser undervejs.. IMG_3138Vel tilbage i midtbyen, fandt vi et supermarked, hvor vi fik handlet ind. Tram 5 fragtede både os og de tunge poser tilbage til lejligheden, hvor opsynsmand Jan dukkede og for at reparere safetyboksen. IMG_3179Aftensmaden indtog vi i lejligheden, hvor aftenens flotte solnedgang  selvfølgelig blev foreviget.. :-) IMG_3193

19 kommentarer:

 1. Dejlige billeder du præsenterer; især kan jeg godt lide dem af solnedgangen.

  Jeg kender godt det med at tage det første transportmiddel, der kommer. Det gør, at man får set helt andre kvarterer end man ellers ville have fået set. Selv har jeg ofte gjort det med at tage en bus på en hel (rund-)rute, så jeg er sikker på at komme af, det samme sted som jeg stod på. Det har bragt mig til mange spændende bydele.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en sjov måde at få set nogle andre hjørner af en by, jeg har aldrig gjort det her i København, men vi gør det tit når vi er ude i verden.

   Slet
 2. Smukke billeder fra Prag og en flot solnedgang over byen..Knus og god dag til dig..;-D

  SvarSlet
 3. Pia siger endnu en gang tak for turen......
  Ej, jeg skal prøve at opføre mig ordentligt. Det er fedt med sommerbilleder, her hvor vi godt kan mærke, hvad vej det går. Susanne ønsker en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Høhø.. :-) Inge ønsker en god dag retur til Susanne..

   Slet
 4. Skønne billeder og det, du fortæller, minder mig om min egen rejse til Prag for mange år siden. Klem og god tirsdag til dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Madame, jeg tror ikke Prag har ændret sig voldsomt meget.. i hvert fald ikke den gamle by.

   Slet
 5. Flot. Dejlige billeder og en fantstisk solnedgang.
  God måde, I er turister på, synes jeg.
  Hvad skulle man gøre uden denne verdens Jan'er? :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ellen, denne verdens Jan'er redder ofte vores dag.. :-)

   Slet
 6. Ser dejligt ud :-) Og ikke specielt overrendt på Karlsbroen?

  SvarSlet
  Svar
  1. Der var ikke mange mennesker på Karls broen den søndag, men det kom der senere.. Du godeste hvor kan der være crowded på broen. :-)

   Slet
 7. Hvor ser det skønt ud. Det er nogle rigtige postkort motiver, du har fået i kassen.

  Jeg har kun været i Tjekkiet på gennemrejse, så Prag har jeg tilgode. Er det stadig billigt ? Hvad koster en øl, og hvad koster et gennemsnitsmåltid i forhold til her ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en dejlig by, og det er stadig ret billigt de fleste steder.. Vi jokede med at da vi kom til Sverige var det de samme priser, vi kunne bare ikke dividere med 3 mere..
   ½ l øl tror jeg kostede ca. 12 - 15 kr, og man fik nemt et godt måltid mad for ca. 50 kr pr. person.

   Slet
 8. Den ide med bussen skal vi da vist prøve. Og dine billeder giver da lyst til at opleve Prag :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. I gamle dage, hvor man kunne hoppr af og på de røde busser i London, gjorde jeg det rigtig meget, og fandt mange sjove steder i byen.

   Slet
 9. Jeg er da bare ved at grine min røv i laser, dine herlige beskrivelser ;-D
  Så sjovt, hvis jeg må sige det *LOL*

  SvarSlet
  Svar
  1. ..og jeg er da bare glad for at underholde dig anjoe.. :-)

   Slet