20. marts 2015

Vi behøver vist ikke..

frygte afbrændte øjne og andre solformørkelses skader her i Roskilde..IMG_5915Jeg kan se på DR2 at månen dækker solen helt lige nu på Færøerne, og at man skulle ha’ været i Gedser for at se formørkelse i Danmark. Her i byen er hverken sol eller måne til at få øje på, her er gråt i gråt.. IMG_5914DSB havde skinneproblemer i morges, en række tog var aflyst og nogle kørte måske. Jeg har ingen vigtige møder i dag, så jeg lod andre kæmpe om pladserne i de få tog der kørte til København. Jeg har heldigvis mulighed for at arbejde hjemmefra, den mulighed udnytter jeg i dag, og når jeg nu alligevel var oppe og klar til at tage af sted, kunne jeg lige så godt begynde at gnave af bunkerne fra morgenstunden. Det gav så mulighed for at holde en lille pause og gå en tur ned til havnen og skyde et par grå billeder..

16 kommentarer:

 1. Og jeg har taget billede med min mobil kl 10.48, hvor solen brød frem, men jeg kan ikke se den sorte skygge ;-) God arbejdsdag til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Solen er også kommet gennem skydækket her.. et par timer for sent. Ærgerligt men sådan er det jo.. :-)

   Slet
 2. Her syd for Roskilde kunne man ane, at der var solformørkelse - og et par billeder viser det. Der ser ud til at have været lokale forskelligheder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du var heldig at være på rette sted Jørgen, jeg så intet.. Måske blev det lidt mørkere, men jeg er ikke sikker.

   Slet
 3. Ja, det var spændende at følge solformørkelsen på DR2 og at se, månen dække solen på Færøerne! Her var der absolut intet at se - alt var gråt i gråt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var flotte billeder de viste på DR2, specielt dem fra Svalbard.

   Slet
 4. Vi spadserede i et oplyst stormagasin, mens formørkelsen var på sit højeste, og bagefter var der vel lidt tusmørke, men ikke værre end en trist decemberdag. Godt man ikke rejste til Svalbard. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis I kunne se det samme som os her i Roskilde, så gik I ikke glip af noget.
   Jeg så billeder fra Svalbard, de var da super flotte, med total formørkelse und alle.. :-)

   Slet
 5. Ja, vi så også kun en lettere dunkelhed ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var vist nogenlunde det samme her..

   Slet
 6. Nææ vi fik heller ingen spændende diskussioner om hvorvidt det er farligt at have børnene ude eller ej under en solformørkelse ;-) Over Stavanger/Hundvåg var alt gråt i gråt fra morgenstunden :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Gråvejret var da godt for noget så.. :-) freden i børnehaven kunne opretholdes uden problemer.

   Slet
 7. Her hvor vi befinder os, har der været solformørkelse det meste af dagen ;-) (Regnvejr og gråt)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg troede I måske havde været heldige Pia, men det var så ikke hele Lolland der havde 1. parket til formørkelsen kan jeg forstå

   Slet
 8. Her var skylaget så tyndt, at det fungerede som filter, så vi kunne sagtens følge med i formørkelsen. Men jeg fulgte også med på live tv fra Stavanger og det var helt fantastisk :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hmmm også formørkelse nord for Roskilde.. Jeg må konstatere at Roskilde ikke lå gunstigt i forhold til den solformørkelse.. :-)

   Slet