16. september 2011

På svampejagt..

med kameraet.. :-) Men hvad pokker er det, jeg har fundet..??IMG_2761Ret stor svamp (ca. 10 cm i diameter) og gammel tror jegIMG_2754Også ret stor, måske en slags kantarel, jeg kom til at brække den i stykker, da den stod gemt i græsset under en birk.

Alle herunder er set ved en lille fiskesø her i nærheden, den eneste jeg tror jeg genkender er den orangerøde, og den ser giftig ud.IMG_2747IMG_2741IMG_2740IMG_2734IMG_2726IMG_2729IMG_2710IMG_2712Jeg plukkede ingen af dem, i stedet købte vi kantareller i CityGross.. :-)

Frokost i morgen er flødestuvede kantareller på ristet brød.

8 kommentarer:

  1. Vakre soppar, men ikkje etande trur eg :-)

    God helg!

    SvarSlet
  2. Tak i lige måde sigrid, nej det tror jeg nu heller ikke.. :-)

    SvarSlet
  3. Jeg kan spotte en rørhat, en rød fluesvamp og en anden fluesvamp (hvis du er heldig en rødmende af slagsen) - men det er længe siden jeg har været på svampetur, så jeg ville ikke hænges op på noget ;-)

    SvarSlet
  4. Flotte billeder af svampene, men tror nu også jeg havde købt dem i supermarkedet, bare for at være sikker..;D knus og god lørdag..

    SvarSlet
  5. Tror det var meget godt du lod disse stå. :-) Den orangerøde er jo som bekendt flusvampen, og den findes i to røde udgaver (har en af hver ovre hos mig, faktisk). De røde fluesvampe er fantastiske at fotografere og der er mange af dem, men husk de osse findes i grøn og hvid. Dem skal man osse holde sig fra. :-)

    SvarSlet
  6. Tak Ditte.. Fluesvampen genkendte jeg, tror det er meget godt jeg lod dem stå alle sammen :-)

    Annemarie.. Tak, ja dem vi skal spise, vil jeg gerne være helt sikker på. :-)

    overlever.. Det tænkte jeg nok.. :-) Jeg må ud og kigge igen, måske finder jeg en grøn også.. Og jeg lader den stå.

    SvarSlet
  7. I skulle tage med til klåverød en dag... :-D

    SvarSlet
  8. Det kunne være rigtig hyggeligt.. :-)

    SvarSlet