19. april 2012

Tivoli brokkerier..

Den gamle have midt i København ER dejlig, jeg vil gerne slå fast at jeg elsker Tivoli, selv om jeg ikke kommer der så ofte. Tivoli er et oplagt foto-sted, med oceaner af smukke og finurlige detaljer og motiver. IMG_9928MEN Tivoli er også for meget, alt alt for mange fine detaljer proppet sammen oveni hinanden, det er ikke nemt at zoome ind på en enkelt detalje, der er næsten altid lag på lag af detaljer. IMG_9929Måske siger det mest om mine evner som fotograf.. men jeg synes hurtigt et billede bliver rodet og uoverskueligt, når der er så mange forskellige detaljer samlet på et sted. IMG_9930Jeg sidder og bladrer i en bunke billeder fra haven, og ser mest af alt en masse roderi. Men det er jo netop Tivoli og hører jo til.. :-)IMG_9931IMG_9933Næsten hvert år bliver det proppet en ny, højere, hurtigere og mere halsbrækkende forlystelse ind i haven. Måske bliver der også fjernet noget, det kan jeg ikke lige gennemskue, men mange af de nye forlystelser er meget markante og fylder en del i det samlede billede, og de er altså ikke lige kønne alle sammen. IMG_9987IMG_9977Og mit sidste Tivoli-suk, som Tivoli nok slet ikke har aktier i.. den store grimme glasbygning – Industriens hus - er ved at være færdig, og den pynter overhovedet ikke, når man ser den inde fra haven.

IMG_9996Tivoli er tivoli på godt og ondt, elsket af mange.. inklusive mig.

20 kommentarer:

 1. Der er mange detaljer, mange skønne ting, men jeg giver dig ret, det er rodet...;-D Knus til dig

  SvarSlet
  Svar
  1. Tivoli er et skønt sted, og det skal nok være som det er.. :-) I lige måde til dig søde..

   Slet
 2. Jeg kan fint følge dig. Det hjælper lidt når træerne springer ud, ellers er der en del rod, men også sjove finurligheder;-)
  :-) Dorthe

  SvarSlet
 3. De mange rodede detaljer hører på en eller anden måde med? Jeg kan godt forstå dig fra et æstetisk (staves det sådan på dansk?) synspunkt - men set med barneøjne er det en mangfoldighed af små mirakler! :-)
  Men du har HELT ret i at det der store grimme skrummel i baggrunden er meget grimt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har helt ret, det er helt som det skal være, man skal gå og dreje hovedet hele tiden, det er en del af Tivoli, og det synes jeg såmænd heller ikke der skal ændres på.
   Aner ikke hvordan man staver til æstet.. :-)

   Slet
 4. Ak ja, finurligheder og groteske installationer side om side. Industriens Hus pynter ikke. Det kommer Scalas afløser nok heller ikke til - suk. Men alligevel elsker vi jo Tivoli. Især på en stille dag ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej det er ikke sikkert det nye Scala bliver kønnere, men der går nok lidt tid.. Det gamle er kun halvt revet ned, og står og ligner noget der er løgn..
   Tivoli er et dejligt sted og ja vi elsker det jo uanset hvad.. :-)

   Slet
 5. Det skal helst være lidt rodet, og jeg synes det er lidt synd, at Tivoli er nødt til at følge med tiden, så det skal være vildere, højere, hurtigere, men det er de jo nok nødt til. Jeg synes jo bare, det er dejligt at gå rundt derinde i de mere fredelige områder, men det kan de jo ikke tjene nogen penge på ...
  (Og jeg skal logge ind hos dig i dag - hvad er dog dette her for noget? Det plejer jeg da aldrig at skulle.)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Tivoli skal være så man drejer hovedet og ser nye ting hele tiden, og det bliver hurtigt lidt rodet. Jeg tror også de gør hvad de kan fordi de er nødt til at tjene penge, og som aktionær kan vi jo dybest set kun være tilfreds med den tanke og handlingerne..
   Jamen sikke noget roderi.. det er nok også WF's skyld.. :-)

   Slet
 6. Jeg giver dig ret, Inge - der er næsten for overlæsset, i hvert fald når man fotograferer. Det bedste er nok at fokusere på en detalje. Klem og en dejlig aften til dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der er mange mange sjove og finurlige detaljer overalt, og jeg var åbenbart ikke i det rigtige fotohumør, hvor jeg kunne se og skyde detaljerne.. :-)
   Tak i lige måde Madame.

   Slet
 7. Hej Inge!
  Det er rigtig at der findes mange finurlige motiver inde i TIVOLI. Hele haven har en særlig sjæl af eventyr.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en eventyrhave.. mit i vores dejlige hovedstad. :-)

   Slet
 8. Ja det har du ret i. Tivoli er en sjov blanding af overlæsset, kitschet smagløshed og virkelig smukke detaljer - og så blomsterfloret og lysene, som jeg elsker. Men det er jo det der er Tivolis sjæl. De nye store forlystelser fylder rigtig meget og er ikke så 'hyggelige', men det er nok nødvendigt for at tiltrække kunder - jeg springer dem over!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder til at du ser Tivoli som jeg gør.. Dejligt :-)

   Slet
 9. Tivoli er et af de få steder, hvor jeg ville lade kameraet forblive i lommen det meste af tiden, og blot lade øjnene betragte! Du har helt ret i, at de fleste af dine fotos ikke sælger Tivoli synderlig godt, men man kan tydeligt se, at kameraudstyret er i top :)
  De store forlystelser, som har været i tiltag alle de seneste år, kunne jeg godt være foruden lydmæssigt/skrigeriet, men Tivoli kan ikke overleve ved kun at få besøg af gamle romantikere :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg skulle nok ha' fulgt dit råd anjoe.. hvorfor sagde du ikke det før.. ;-)

   Slet
 10. Nu har jeg haft tid til at kigge på dine tivoli-billeder på en lidt større skærm, end den jeg har på mobilen. Og jeg må jo give dig ret at der er mange elementer samlet på samme sted - alle steder.

  Jeg ved godt at du er puritaner mht billedredigering, men netop et sted som Tivoli, tror jeg det er vigtigt at fokusere på detaljer og så beskære lidt barskt.

  Jeg kan ikke kommentere kvalificeret på nye forlystelser og bygninger i baggrunden, da det er flere år siden jeg har været der. Der er for mange mennesker for min smag. Tør ikke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har helt ret overlever, måske skulle jeg i virkeligheden ha' taget den store linse med, og på den måde gået tæt på detaljerne, og derefter beskåret kraftigt.. Nå pyt.. Tivoli er skøn, og da vi var der i fredags ville du sagtens kunne ha' været med, der var færre mennesker end den dag vi var i Dyreparken sammen.. :-)

   Slet
 11. Jeg får helt lyst til en tur i Tivoli selvom der er lidt rodet. Det er nu nogle gode billeder du har taget - de beskriver jo fint hvordan der er i et tivoli. God weekend.

  SvarSlet