26. januar 2012

Emil i sort / hvid

Sidst Emil var her legede jeg lidt med blitz og sort / hvid billeder.. Nu har jeg siden læst mig til, at nogle kloge fotofolk anbefaler at tage ALLE billeder i farve og konvertere dem bagefter.. Det har jeg så ikke gjort, billederne er taget på Monocrome indstillingen. IMG_6683IMG_6766IMG_6728IMG_6801

12 kommentarer:

 1. Skønne glade Emil også i s/h...hvorfor skal man tage dem i farver hvis man vil have sort/hvid billeder?...Men uanset hvad så er det gode billeder af den glade knægt og hans fine to tænder...Knus glæder mig til i eftermiddag...

  SvarSlet
 2. Skønne sort/hvide portrætter af den lille trold :-) Det er rart at have muligheden for at gemme begge versioner, og derfor lyder rådet klogt :-) Klem og en dejlig torsdag til dig!

  SvarSlet
 3. Skønne unge. Sort/hvid eller farver, det er underordnet.

  SvarSlet
 4. Motivet er dejligt - ingen tvivl om det, men du kender vist min holdning til s/h - jeg har aldrig helt set lyset, høhø... - synes der mangler noget.
  Det gør der jo rent faktisk også. Lidt farve, fx ;-)

  SvarSlet
 5. Annemarie.. Ja det er da et argument, jeg tror nu nok jeg gerne vil have begge dele.. Vi ses.. :-)

  Madame.. Det er også min tanke, det kunne måske også være fint at have de samme billeder i farve.. I lige måde til dig.

  Susanne.. Ja det har du da ret i.. :-)

  Ellen.. hahahaaa... så du mener der mangler farver på s/h billederne.. tja det kan jeg da godt se, nu du siger det.. ;-))

  SvarSlet
 6. Hvor er de super gode - jeg er vild med sort/hvid, lige nu endnu mere efter foredraget om Carl Th. Dreyer - synes det giver billederne en helt anden karakter end farve.
  Hvorfor skulle det være bedre at konvertere - har ofte tænkt mig at lave et forsøg for at se om det giver nogle forskelle - men har endnu ikke fået det gjort.

  SvarSlet
 7. Tak skal du have Marianne.. Det er ikke nødvendigvis bedre at konvertere, fordelen er at man så har billedet i både farve og s/h.. men man skal ikke bare konvertere med hvilket som helst program, der findes specielle konverteringsprogrammer, hvor man kan styre mætning, dybde og alt muligt. Det lyder ret avanceret, hvis du spørger mig.. Jeg læste om det i det nye Digital foto blad jeg købte.. :-)

  SvarSlet
 8. Jeg tror jeg skal have fat i det nummer - når jeg konverterer bruger jeg Photo Shop Elements - men retter også altid lidt i kontrast og dybde, men hvis jeg ved at jeg skal bruge billedet som s/h, fotograferer jeg i monochrome.

  SvarSlet
 9. Glansen på det andet foto får Emil til at ligne en porcelænsdukke ;-)

  Når du ikke er så pjattet med s/h billeder, fravælg dem da. Hvis du en dag står med et foto, der er en for stor forvirring af farver, hvormed at hovedmotivet drukner, ja da kan du benytte PhotoScapes b/w-funktion :)

  SvarSlet
 10. Du må ud og finde bladet Marianne, jeg mener nu også de skriver at Elements er OK til konvertering. Jeg har også det program installeret, måske skulle jeg kigge lidt på mulighederne der.

  anjoe.. Du har helt ret, der er mere glans i det billede og i det sidste, end der er i de andre.
  Det er rigtigt det kan jeg altid gøre.. :-)

  SvarSlet
 11. At fotografere B/W eller i farve og så konvertere er for mig stort set det samme, vælger altid at tage alt i farve. Men det rigtigt vigtige er, at jeg tager alle billeder, undtagen kvikke snapshots, i RAW. Dét er til gengæld supervigtigt, da kameraet her gemmer alt hvad det overhovedet kan gemme af information om motivet. Detaljer der er i jpegs komprimering bliver gemt i skygger og/eller udbrændtheder kan findes frem i RAW. Derfor er RAW osse meget bedre egnet til sort/hvid konvertering.

  Nok om det - og jeg står ved mit råd til Inge og evt andre interesserede om at prøve at kigge lidt på duotoneteknikken. Det giver blødere, visuelt mere interessante billeder der er mere følsomme sort/hvid, modsat ren B/W hvor kontrasterne er knaldhårde. Men må ikke overdrives :-)

  SvarSlet
 12. Jeg er begyndt at fatte at RAW nok er en god ide, jeg vil helt sikkert kigge nærmere på duotone teknikken, kan se på nettet at der kan komme nogle ret fede billeder ud af det.
  Tak for rådet..

  SvarSlet