….fra Sønderjylland, tog vi “den gamle vej” over den gamle bro og drejede til venstre lige efter. Kongebroen er et vidunderligt smukt sted, hvor jeg ofte har pauset den, både fra vandsiden og fra landsiden.
20. juni 2010
På vej hjem…
Et vinderslag…
..i 10.000 ser sådan her ud…det gav penge i kassen, undtagen fra mig…:-)) og lige efter vandt Danmark endelig sin først kamp ved VM i Sydafrika, sikke da en herlig aften.
19. juni 2010
Hjem til mor og far…
Det var skønt at lande hjemme midt på eftermiddagen i fredags. Mor havde dækket det smukkeste bord til aftenens middag.. Vi var 11 der snakkede, hyggede, grinede og delte minder og historier.Inden alle kom gik jeg en tur i haven med kameraet, der er gang i farverne her i Søndergade…
18. juni 2010
EFFF-dag…
Ahhh som de sidste par aftner har været dejlige, lyse, lune og solrige. Vi har grillet og vi har spist ude, og vi har set flere varmluftbaloner komme svævende hen over os. I onsdags var det DONG der blev luftet.
I dag er det EFFF-dag, Endelig Fredag, Fridag og Frisørdag.
Senere i dag pakker vi bilen og kører mod vest. Jeg glæder mig til en weekend i mit barndomshjem, i min barndoms- og ungdomsby, i mit skønne Sønderjylland.
17. juni 2010
ABC i ord og billeder – Jacaranda træ
Du kan se andre bud på J her...
Fuldkornsrugbrød…
En kollega kom forbi og stillede et bæger med surdej, han sendte mig samtidig nedenstående opskrift på rugbrød… For mange år siden var jeg hardcore rugbrødsbager, men af en eller anden grund gik det i stå og min surdej blev ikke brugt og forsvandt op i surdejs himlen. Nu har jeg fået fat i den samme opskrift som dengang og en surdej der virker.. I næste uge skal vi ha’ friskbagt rugbrød, håber jeg..
500 gr. Skåret eller hel hvede eller speltkerner
500 gr. skåret eller hel rugkerner
500 gr. hvedemel
500 gr. rugmel
Salt
Evt. honning/sirup
En klump (en stor kopfuld) surdej puttes i kernene, det hele dækkes med koldt vand fra hanen.
Tjek indimellem at der er væde over kernerne.
Kernemassen står 1 dag ( - måske 2 dage til surdejen har sat gang i lidt gæring og syrning – jo længere de står, jo syrligere bliver brøddene – det er dit valg).
Derefter røres 500 g. hvedemel og 500 gr. rugmel i massen, der tilsættes 3 store t-skefulde salt og evt. et par spiseskeer flydende honning eller sirup.
Dejen skal ligne en ret stiv grød
En stor kop surdej tages fra til næste bagning
Resten af dejen kommes i forme der hæver ca. 24 t.
Prik dejen med en gaffel
Efter hævning pensles brødene med olie
Bages 2 - 2 ¼ time ved 180 - 200° nederst i ovnen.
Efter bagning pensles med vand eller mælk, de bagte brød skal stå lidt i formen, men tages ud, mens de stadigt er lune.
Rugbrødene puttes i plastik poser mens de stadig er lune, det holder på fugtigheden i brødene.
Surdejen er over 100 år gammel, og skulle efter sigende komme fra Norge.
Portionen rækker til 3-4 rugbrød alt efter størrelsen på formene
Uhmmm is igen…
Ved Munkholm broen får man god is.. Det er vi ikke de eneste der ved, mange kører langt for at købe hjemmelavede vaffelis her…Hasse vil ha’ flødeskum og jordbærsyltøj på toppen…
Jeg elsker chokoladeis og jeg vil ha’ guf på toppen… og jeg er helt ligeglad med vaflen, vil hellere ha’ min is i et bæger. Alt er muligt og kan lade sig gøre, jeg så en gå ud med en softice med guf på toppen.. måske skulle jeg prøve det næste gang, eller måske ikke..:-))
16. juni 2010
Ophelia Beach…
Kvæsthus molen ved siden af det nye Skuespilhus er lavet om til en oplevelsesstrand. Solen skinnede så jeg flyttede udenfor på den nye beach i frokostpausen i dag, og det var ikke så ringe endda…:-))
Det var her der i mandags var stor vuvuzela-horn fest, jeg vil tro festen gentages på lørdag.
Jægerspris slot…
Midt i Jægerspris ligger dette flotte gamle slot. Det ser meget velholdt ud. Her kan man læse mere om Jægerspris slot.
15. juni 2010
Fra Schweiz til Nyhavn…
Hver dag i sommer-halvåret anløber sejlbåde hertil Nyhavn. Dengang jeg brugte al min fritid ombord på en sejlbåd, valgte vi også altid, hvis det overhovedet var muligt, at gå ind til de gamle havne og broer i byerne i stedet for at lægge til i lystbådehavnene, som ofte ligger et stykke fra midtbyen. Nyhavn er et af de livligere steder at lægge til. Her er mange mennesker, der sker noget hele tiden, det er et sted med meget trafik ud og ind af kanalen, der er sjældent stille vand her, og det giver meget uro i båden.
Sejlbåde fra mange forskellige nationer anløber Nyhavn, men det er ikke hverdagskost at se et Schweizisk hækflag.
14. juni 2010
Fodboldfeber i Nyhavn…
Det kunne godt være…
en Lynæs jolle
Hvor har vi mange mange gange kæmpet og krydset os igennem Kulhusrenden i stik vestenvind og modstrøm på vej mod Lynæs, Hundested eller Rørvig. I går kørte vi derop, til Kulhuse, en smuk lille havn, men der er ikke meget plads at komme rundt på i havnebasinet, og hvis man skal gætte ud fra størrelsen på de skibe der lå der, er der ikke ret dybt, det er nok derfor vi aldrig valgte at gå ind der, dengang i sejler tiden.
13. juni 2010
Hornsherred rundt…
Det regner ikke, der har endda været få blå huller på himlen. Le Mans har kørt på fjernsynet hele formiddagen, 3 Audi’er i front, der var ikke megen spænding tilbage i det løb, da den sidste Peugeot måtte forlade banen.
Ved middagstid trængte vi til at komme lidt ud… I dag blev det til en tur Hornsherred rundt. Omkring Skuldelev havn på vej nordpå, gennem Jægerspris og helt op til den lille færge fra Kulhuse til Sølager og tilbage forbi Jægerspris Slot, derfra videre til Hammer Bakke, hvor færgen går til Orø.
Inden vi landede i Roskilde igen måtte vi lige en tur ud til Munkholm broen… der laver de Danmarks bedste hjemmelave vaffelis med flødeskum og syltetøj, og GUF...
12. juni 2010
11. juni 2010
Nyhavn i dag…
Der er ikke rift om pladserne i turbådene i dag.. Hallooooooo sommer, kom nu bare frem, jeg ved du er der… et eller andet sted.
10. juni 2010
ABC i ord og billeder – IS, is og mere is
Is er forunderligt, is er hårdt som sten, is er koldt som bare pokker, is kan være glasklart og gennemsigtigt, is kan være så stærkt at det kan bære stor vægt, is kan holde f.eks. fisk frisk længere, is køler, is er frosset vand, is er mad.. eller i hvert fald dessert, is fåes i alverdens smagsvarianter og farver.
Farver i dyrskuepladsens “hemmelige” have…
I et hjørne af dyrskuepladsen findes den skønneste afskærmede have. Under dyrskuet var haven omdannet til et farverigt marked med alverdens have – afslapnings – blomster – keramik - træ ting. Der var sat et hav af hængekøjer op, hvor man kunne ta’ sig en slapper i solen eller under træerne.