17. januar 2013

Det er det sidste..

billede af Bumle.. IMG_8729og i dag var Bumles sidste dag, vi har været til dyrlæge med hende i dag, og hun kom ikke med hjem igen. Hun var blevet gammel og træt. De sidste par måneder har været lidt trælse, hun var begyndt at tisse på gulvet, selv om vi satte en sandkasse ind til hende, og det er ikke OK hverken for hende eller for os.

Det var svært og trist at tage beslutningen, men hun har haft knap 16 gode år. Hendes ods var dårlige fra starten, hun blev fundet af Falck da hun var ca. 4 uger gammel, indleveret på et dyrehospital til aflivning, men af uransagelige årsager holdt dyrlæge Vagn liv i hende. Hun gik som klinikkat et lille årstid, hvorefter jeg fik hende, da jeg spurgte om han kendte nogen som havde en killing de ville af med.. Hun har haft et godt liv, hvor hun kunne komme og gå som det passede hende, ligge i arm når det passede hende, fange mus, edderkopper og fugle hvis det passede hende, og få mad serveret når hun ikke selv gad sørge for det.. :-)

Nu er vand og madskåle fjernet og vi har ikke kat længere, og hvor vild jeg end er med katte, og hvor meget jeg end kommer til at savne hende, så skal vi ikke have flere dyr foreløbig.

P1010073Det var en smuk aften ved Fjorden, da vi kørte fra dyrlægen uden Bumle..

Det bliver nu underligt ikke at have en kat i huset.

39 kommentarer:

 1. Det er ingen rar tur til dyrlægen, den hvor man ikke får dyret med hjem igen. Men det er en af de ting, vi kan gøre for dyrene, men ikke for hinanden.

  Jeg tror slet ikke, jeg kunne undvære at have kat nu om stunder. Jeg husker alle de katte, vi har haft, og de "nye" tager ikke de gamles plads, men de fylder godt i livet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej det er bestemt ikke den mest behagelig tur vi har kørt. Vi gør det fordi vi kan og må.

   Jeg kommer også til at savne at have kat, men det bliver så meget nemmere at stikke af en uge eller en weekend, vi behøver ikke få nogen til at se efter hende.

   Jeg husker også alle mine katte, og ingen af dem har været erstatninger for nogen, de har haft hver deres plads.

   Slet
 2. Det er altid svært at tage den beslutning, og det føles tomt hjemme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er svært, men det var og er den rigtige beslutning, og den skal jo tages..
   Her er ret tomt lige nu, hun plejer at ligge op af mig når jeg sidder i sofaen med pc'en, lige nu er der god plads til venstre arm.

   Slet
 3. Snøft men et dejligt liv den fik hos jer...det bliver aldrig en vane at sige det sidste farvel *KNUS*

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja hun har haft et dejligt liv, og nej det farvel vænner jeg mig aldrig til.. Tak Gitte.

   Slet
 4. Å miste en kjær venn med fire ben er aldri godt. Vi måtte gå de tunge stegene til veterinæren med vår hund Pelle i høst, og det ble forferdelig tomt etter ham. Vi har heldigvis fått adoptere en ny hund og det er jeg glad for.

  Alle gode og dyrekjære tanker sendes deg og dine.

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er hårdt at skulle af med de små 4-benede. Tak for dine gode tanker. :-)

   Slet
 5. Det er en hård beslutning at skulle træffe. Men det er jo en pligt, man påtager sig,i det øjeblik, man tager ansvaret for et dyr (jeg har også været der). Omvendt kan I så glæde jer over, at I gav Bumle et meget langt og godt katteliv :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er netop den pligt man har som menneske overfor sine kæledyr. Vi har været med til at hun fik et godt og langt katteliv.

   Slet
 6. Jeg kan forestille mig at du trænger til en krammer - for selv om det var den rigtige beslutning for Bumle gør det jo ondt.
  Det vil selvfølgelig, på nogle punkter, være lettere at være uden kat, men tomheden vil være skrigende i lang tid.
  Klem herfra.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det gør ondt, men det er ikke helt så svært, når man ved hun har haft et godt og langt liv, og vi har jo haft nogle måneder til at blive klar til den endelig beslutning.
   Der er helt sikkert en del punkter hvor vi ikke savner at have kat, men savner hende.. :-)
   Tak for kram.

   Slet
 7. Av, hvor det gør ondt, men 16 år er et meget langt, og for Bumle også et godt, katteliv. Det kom helt bag på mig, hvor meget jeg vrælede, da vi måtte til dyrlægen med vores kat - John måtte lege førerhund for mig ud til bilen, for jeg kunne ikke se en pind for bare tårer ... men vi gør det jo netop, fordi vi ønsker dem en værdig død og jeg ville egentlig også ønske inderst inde, at vi kunne gøre det samme for mennesker. Men hvor går grænsen?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det gør det bestemt, jeg nåede helt ud i bilen uden førerhund, og så væltede tårene frem.. :-)
   I forhold til Bumle var grænsen til at sætte, jeg ville nødigt skulle sætte den i forhold til mennesker.

   Slet
 8. Det er jeg ked af at høre. Og samtidig er jeg fuld af respekt for jeres beslutning. Aldrig for enhver pris, og ikke for vores egen skyld. At blive indleveret til aflivning og ende med et langt godt liv hos jer... Bumle var en heldig kat. Kram fra mig...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Susanne.. Ja Bumle var en heldig kat, og jeg var heldig hun blev min.. :-)

   Slet
 9. Det er vemodigt, men også en af de beslutninger, som bare skal tages - og helst i tide. Hun var heldigvis blevet en gammel mis med et langt og godt katteliv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hun har haft et godt og langt katteliv, og nu jager hun frit på de evige marker.. :-)

   Slet
 10. kære ,,,jeg sidder med en klump i halsen tårerne løber , håber ikke Ipsen ser det ,det var jo ikke min kat. , der måtte blive ved dyrlægen , men jeg føler med dig , det var en god beslutning du tog selv om den er svær , men vores kæledyr må ikke tabe værdigheden , og det gør de når de ikke kan styre vandladningen, de bliver kede af det og flove ,det er næsten ikke til at bære, jeg har prøvet det da vores amerikanske cocker pludselig barecsad og tissede lige foran os skrækkeligt synd .
  det bliver tomt hos jer den første tid ❤

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det rigtige tidspunkt at gøre det på.. Hun kunne egentlig fint styre vandladningen, men mindst 1 gang om dagen satte hun sig på gulvet i stedet for i kassen ved siden af.. Dyrlægen snakkede om en slags demens som smådyr kan blive ramt af.
   Ja det føles lidt tomt.. Lidt som om hun er hos mine forældre for at blive passet, og alligevel så ved jeg jo godt at det er hun ikke.

   Slet
 11. Puha .... det er altid hårdt at miste et kæledyr, for det har været en del af ens liv så længe :(

  SvarSlet
 12. Der er ingen tvivl om at den vil blive savnet, men som alle andre osse siger er 16 år et langt katteliv, og hvis man ikke kan forvente mere godt i verden for sit dyr, så bør man også tage den beslutning, og jeg synes det er flot at I har taget den nu inden katten blev alt for gammel, alt for affældig og alt for syg. Den skæbne får alt for mange husdyr, fordi ejerne ikke kan gøre hvad I har gjort. Taget en beslutning og gennemført den.

  Det er svært, og jeg har også selv stået i det...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja hun har haft et langt og godt liv, vi har det også helt OK med at beslutningen er taget og udført inden det blev helt uudholdeligt for os og for hende.

   Slet
 13. Puuh det er en svær beslutning, men den bedste for Bumle og jer. Det er skidehårdt at skulle den sidste tur til dyrlægen, men som alle skriver; Bumle har haft et dejligt katteliv hos jer. Kan godt forstå jeres beslutning om ikke at have flere katte når I har et aktivt fritidsliv. Knus og varme tanker til jer..:-(

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var nemlig den bedste beslutning for alle.. Og du har helt ret, det liv vi lever passer ikke særlig godt sammen med at have kæledyr der skal passes.. :-)
   Tak skal du have.

   Slet
 14. Bumle har haft et godt liv hos jer. Det har glædet mig, at I også tog hende med til nye oplevelser på den anden side af sundet til det lille hus i skoven.
  Man kan godt se på billedet, at Bumle er træt og mæt af dage.
  Vi måtte sige farvel til vores Miss for fire år siden. Det er en svær beslutning ...
  Sikke en smuk aftenhimlen på hendes sidste dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja hun har haft en rigtig godt katteliv.. og hun så træt og mæt ud de sidste par måneder.
   Det var en meget flot himmel i går aftes.

   Slet
 15. Åh, det gør mig ondt, men Bumle har haft et langt og godt katteliv, og 16 år er flot. Klem!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er vist et pænt langt katteliv.. :-)

   Slet
 16. Det er det værste ved kæledyr, at man har dem til låns i så forholdsvis kort tid, men Bumle har haft et godt og langt liv hos jer, kan jeg høre og så er det alligevel lidt nemmere at tage den svære beslutning. Men savnet er de jo, de skønne dyr

  SvarSlet
  Svar
  1. ..og som en sød veninde sagde.. Det står på side 1 i Kattebogen at vi skal af med dem igen. Men det er ski ikke så sjovt når tiden kommer. :-)

   Slet
 17. 16 år er en flot kattealder men øv hvor en hård beslutning. Men det lyder som det bedste for Bumle. Det lyder som mange fantastiske år Bumle har haft hos jer

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en ret pæn kattealder, og det var tid nu for Bumle og for os..

   Slet
 18. Stakkels jer, men I har gjort det rigtige. Jeg føler med jer, for jeg har selv prøvet det flere gange. Der er meget tomt derhjemme i den første lange tid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det mener vi også vi har, her er tomt, og vi "ser" hende stadig rundt omkring i huset..

   Slet
 19. I traf den rigtige beslutning, og havde Bumle kunnet tale, ville hun helt sikkert have takket Jer ;-)
  At I vælger husdyr fra, forstår jeg godt og vil ikke kalde det egoisme, tværtom, for nu, hvor børnene er fløjet fra reden og tilmed selv er blevet redebyggere, hæ-hæ, så kan I vælge frit iblandt oplevelser og nyde godt, mens tid er. Egoisme ville være at få en ny kat, der skulle udfylde et "tomrum" af og til!
  Mange kærlige tanker sendes fra en hundemor, der vist aldrig bliver hærdet udi den sidste afsked; faktisk bliver det værre gang for gang, så Frederik har som den 9. bare at blive ligeså gammel som Bumle :-D
  Kram sendes til Roskilde...

  SvarSlet
 20. Kære Inge Det er nogen tid siden jeg har besøgt din blog og ser nu i dag at Bumle ikke er her mere - øv det er trist :-( Hun var en skøn kat som du gav et skønt liv.......og I traf den rigtige beslutning da det begyndte at blive træls og uværdigt. Det kan man varme sig ved :-) Knus fra Helene

  SvarSlet