23. september 2014

Hærværk eller kunst..

eller er det hærværk og kunst.. det vil jeg ikke kloge mig på.

Jeg aner ikke om graffitien herunder er lovlig eller ulovlig, jeg synes at de store malerier er meget sjove, men jeg bryder mig ikke om de tacs der også er malet på betonvæggen. I min optik får de hurtigt en graffitivæg til at ligne slum. IMG_2879IMG_2880IMG_2878IMG_2881IMG_2882Alle billeder er fra den samme tunnel i Bjæverskov.

16 kommentarer:

 1. For mig er det to sider af samme sag. På en tunnelvæg eller anden væg, som ikke er huse og døre, da synes jeg grafitti kan se smukt ud. Men det pynter ikke på huse og døre. Jeg har set opfindsomme tegninger, som får mig til at smile. Og dine billeder viser en smuk variation :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tænker også der er mange steder hvor det ikke pynter og helt sikkert steder hvor det som her sætter lidt kolorit på en ellers kedelig betonmur.
   Jeg er helt klart også til de finurlige og opfindsomme malerier. :-)

   Slet
 2. Nogle steder er det kunst, andre steder hærværk, fx det sidste når det er toget på Lille Syd det er gået ud over, hvilket sker ret ofte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er helt enige om at det nogle steder er hærværk, også selv om det er flotte billeder. Jeg har set mange tog med meget store og flotte billeder. Afrensning og rengøring koster formuer og gør at vi tit skal stå op i for korte togstammer.

   Slet
 3. Jørgen tog lige mine ord ud af hånden på mig ... det du viser her, er absolut kunst i mine øjne, mens overmaling af S- og andre tog kan gøre mig så gal i skralden!

  SvarSlet
 4. Ja, det er virkelig flotte billeder - og som Jørgen siger, er det nogle steder kunst og andre steder hærværk.

  SvarSlet
 5. Heldigvis har mange kommuner en god ordning, så de unge har steder, hvor de ganske lovligt kan male - og det kunne det godt se ud til her. De har i al fald haft tiden til at gøre det færdigt ;-) men tags er bare grimme. Det ligger jo i graffitiens natur, at den helst skal være 'ulovlig' og 'farlig', så jeg tror det er umuligt at lovliggøre den helt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tænker også at det nok er et sted hvor det er lovligt at male graffiti.
   Tags er så grimme, og de skyder op rigtig mange steder i det offentlige rum.

   Slet
 6. Tacs er jo bare grimme - og kræver ikke hverken øvelse eller kunstnerisk sans. 'Rigtig' graffiti er omvendt ikke lige noget, man lærer at male på en formiddag. Og kan man ikke andet, så kan man da beundre håndværket ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe.. ja godt håndværk er altid beundringsværdigt. :-)

   Slet
 7. Når de nu ikke vil bruge hvid beton, ser det godt ud :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvid beton ville nok ikke være hvid ret længe.. :-)

   Slet
 8. Det er vist ulovligt de fleste steder, men jeg syntes det kan være utrolig flot, når det er lavet rigtigt (hvis man kan sige det sådan). En kedelig betonvæg eller tunnel kan blive sjov at gå igennem, men tacs er bare ikke mig, men der er vist en uskreven konkurrence om at kunne lave flest tacs. Jo flere, jo mere sej...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja mange steder er det ikke lovligt, men der er også en del steder efterhånden, hvor kommunen lader graffitikunstnere boltre sig.
   Jeg bryder mig heller ikke om tacs.

   Slet