4. februar 2015

Tæl skridt 2015..

Dansk Firmaidrætsforbund har udfordret os til at tælle skridt i marts måned. Jeg lod mig provokere og sagde ja til at være med på et af de 3 hold vi fik skramlet sammen i afdelingen. Jeg har før prøvet at bruge en skridttæller, men det fungerer ikke for mig. Jeg glemmer at bruge den, og når jeg endelig husker den så 0-stiller den sig selv med jævne mellemrum, det er dybt demotiverende. Der findes selvfølgelig en app til mobilen som kan tælle skridt, men den virker jo kun hvis jeg husker at starte appen, og husker at have mobilen med mig overalt.. Den mulighed dømte jeg også ude, så hvad gør vi nu lille du..

Jeg lyttede til et par søde veninder og købte mig et Garmin Vivofit armbånd. IMG_4995En let og lækker lille sag der sidder på armen døgnet rundt. Den kan både tælle skridt, forbrændte kalorier, vise klokken, holde øje med hvor godt jeg sover og fortælle mig når jeg har været inaktiv for længe. Jeg kan hele tiden se hvor meget jeg mangler i at nå dagens mål, eller hvor mange skridt jeg har overgået målet..

Dagens resultater kan selvfølgelig synkroniseres til både, mobil, iPad og pc, hvor jeg kan få fine søjler og kurver der viser hvor godt det går.. eller det modsatte :-)  IMG_4985Lige nu er jeg ret vild med min nye lille legekammerat, jeg bliver motiveret til at rejse mig fra pc’en eller sofaen når den røde streg på displayet fortæller at jeg har siddet stille for længe, og det har vist sig at jeg går flere skridt end jeg havde regnet med. De 10.000 skridt der minimum skal klares hver dag i marts måned regner jeg ikke med bliver noget problem overhovedet.. :-)  IMG_4987I går aftes manglede jeg et par skridt i at nå det daglige mål, så jeg lokkede Hasse med ud på en kold aftentur. Vi gik en tur omkring havnen, og ud over overskud på “gå-kontoen” kom der også et par billeder af Gasværkets aften-lysshow med hjem. IMG_4990

18 kommentarer:

 1. Mon den kan måle selvom den ligger i en lomme? Jeg må jo ikke gå med noget på min arm. Men den kunne jeg godt tænke mig, lyder som en god inspirator. Og så er det lysshow da en herlig ide, tak for turen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene, jeg ved ikke om Vivofit virker optimalt når den ligger i en lomme, og ja jeg bliver inspireret til lige at komme op af stolen og bevæge mig lidt mere.. :-)
   Velbekomme, Gasværket er ret flot også om aftenen. :-)

   Slet
 2. Det var meget spændende at læse - sådan en kunne jeg også tænke mig :-) Dejlige billeder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg godt forstå Madame, og den er ikke uoverkommelig i pris, jeg har givet knap 700 kr for min i Elgiganten.

   Slet
 3. Tror faktisk osse at den der app kan sende data direkte til lægens journal :-D
  Hvad det så end skal gøre godt for.

  Er spændt på at høre lidt mere om det der, men der er ingen tvivl om at bliver et stort hit når folk lige vænner sig til tanken.

  Hvad med opladning? hvor lang tid tager det.. og hvor tit... tænker hvis den skal ligge til opladning alt for tit så kommer man vel til at mangle lidt data i samlingen?

  Ved ikke noget om det... og afventer et... apple watch ... tror jeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe.. ja det burde ikke være noget problem at få den til det, blot en smule programmering og lidt mere datasamkørring.. :-)

   Jeg er også lidt spændt på om interessen og motivationen holder, men det er jo mest op til mig selv.

   Der er et alm. ur-batteri i som holder ca. 1 år, hvorefter man skifter det som på alle andre ure.

   Ja apple watch kan da også være en mulighed, men det er nok lige stort og grimt nok til min smag. :-)

   Slet
  2. Ok.. det med batteriet er da en styrke ift smart-watches.

   Har vist konen dit indlæg og hendes kommentar var.. sådan en behøver vi ikke - hvis hunden er urolig - så er der ikke gået nok i dag.

   Slet
  3. Hils din søde og kloge kone, hun har jo ret. :-)

   Slet
 4. Smart dims! Jeg har heller ikke gode erfaringer med de gammeldags skridttællere, men den der ville formentlig bare give mig dårlig samvittighed!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe.. ja lidt dårlig samvittighed er nemt at få, men man sætter jo selv sine mål.. :-) Og det er jo aldrig skadeligt at bevæge sig lidt ind i mellem.

   Slet
 5. Hurra.
  Jeg har haft det ubesværet med at bruge min skridttæller dagligt i 500 dage i forgårs og gennemsnittet pr dag er over 11000 skridt. Jeg har for kort tid siden besluttet at de daglige skridt skal være mere end 10000 (næsten, hver dag, for der kan komme undtagelser).
  Min datter fik en dims som din i julegave og blev meget hurtigt meget begejstret for den og dens motiverende styrke. Hun provokeres glimrende af at hun ikke vil finde sig i en blå søjle, er det vist, der fortæller at hun ikke har nået de 10000 skridt.
  Sagen er at det ikke er et problem at nå de mange skridt om dagen. Man behøver jo ikke at stå og vente på toget, når man kan gå frem og tilbage.
  God fornøjelse - jeg håber du fortsætter efter måneden er gået.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe.. tak Jørgen, jeg synes det er så smart, den tæller selvfølgelig ikke når jeg cykler, men i forhold til Tæl Skridt kampagnen kan man også indtaste cykling der omregnes til skridt, så mine daglige cykelture vil tælle ret godt i regnskabet og derfor bliver det heller ikke et problem at være over 10.000 skridt om dagen.
   Jeg var ret spændt på hvor mange skridt jeg egentlig går uden at gøre noget særligt, og det ser slet ikke så ringe ud som jeg frygtede. Jeg har åbenbart ikke helt nemt ved at være inaktiv alt for længe.

   Slet
 6. Det var da en dejligt opdagelse, at du faktisk går flere skridt, end du havde forestillet dig :-) Jeg har også prøvet en skridttæller, der ikke ville noget som helst. Og så gad jeg ikke det mere. Nu har jeg Kamelen, og så tror jeg på, at jeg ikke behøver sådan en dims :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej jeg behøver den jo sådan set heller ikke, men jeg synes den er smart og ind i mellem tror jeg det er udmærket at få et lille kærligt spark, og det tror jeg at jeg har fundet løsningen på her. :-)
   Jeg er forholdsvis aktiv i dagligdagen, men nogle gange er jeg også en doven hund, og det gider jeg egentlig ikke være. :-)

   Slet
 7. Tillykke med dimsen, Inge. Den lyder vældig smart. Bare den ikke stresser dig. Den bliver også et gode for Hasse. Det giver lidt på bonuskontoen :-)

  Jeg foretrækker dog min hund, som kan næsten det samme på nær tælle skridt og vise klokken.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lone, det er vist lidt nemmere at komme ud og gå når man har hund, sådan husker jeg det i hvert fald. :-)

   Slet
 8. Smart dims. Jeg var lidt forbavset over, at du ikke mener det er et problem at komme op på 10000 skridt på en almindelig arbejdsdag. Hvor mange svarer dine cykleture til?
  Selv om vi ikke sidder meget ned i disse dage, fordi vi flytter i én uendelighed, er jeg kun oppe på knapt 4000 skridt! Nedtur! Jeg har derfor besluttet mig til, at trapper tæller dobbelt!

  SvarSlet
 9. Bare mine to ture i København på knap 6 km svarer omregnet til ca 3500 skridt, cykling omregnes ikke i forhold til distancen men i forhold til den tid man sidder i sadlen. Uden at gå ret meget mere end jeg plejer ender jeg på ca 7500 skridt om dagen. I dag gik jeg hjem gennem Folkeparken og er pt på 12.000 skridt.
  Vi har mange trapper i Kvæsthuset, det ville være helt fantastisk hvis hvert trin talte dobbelt. :-)

  SvarSlet