31. maj 2016

Danmarks rockmuseum..

Her på månedens sidste dag, kan jeg vist lige nå at vise nogle billeder fra en af de første majdage, hvor Ragnarock slog dørene op og inviterede alle indenfor.. Samtidig når jeg op på hele 2 blogindlæg i maj måned.. ikke imponerende, men det var hvad det kunne blive til i en fuldstændig overbooket forårsmåned. IMG_0626IMG_0647IMG_0631IMG_0628IMG_0635På mueets hjemmeside fortæller de lidt om konceptet for RAGNAROCK – MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR 

Tidens lydbilleder har siden 1950´erne været domineret af rock- og popmusik, og i dag betragtes rocken og dens mange subgenrer som en af de stærkeste kulturelle bevægelser i det 20. århundrede.

RAGNAROCK er Danmarks nye nationale kulturhistorisk samtidsmuseum og kulturhus i Roskilde. Med musikken som omdrejningspunkt fortæller museet historien om ungdomskulturen fra 1950’erne og frem til nu. Musikken har gennem tiderne været de unges talerør og skabt grobund for politiske holdninger, teknologier, sproglige trends, medier og mode. Museet huses i en spritny ikonisk bygning med guldnitter, der glimter i solskin, og en rød løber der leder op til indgangen og bliver et rummeligt hus med udstillingsfaciliteter, scene, arkiv samt undervisnings- og forskningsfaciliteter. RAGNAROCK er et levende kulturhus med et ambitiøst eventprogram, en cafe, en spændende museums shop og skiftende særudstillinger foruden de faste udstillinge

Jeg kan tilføje, at Ragnarosk helt klart er et besøg værd, det er ikke verdens største museum, men sæt alligevel god tid af til et besøg, der er SÅ meget god musik at lytte til.

3 kommentarer:

 1. Jeg har været lidt spændt på at høre vurderingen, men du mener det er et besøg værd, kan jeg næsten forstå :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes det er et besøg værd, men man skal være lidt interesseret i musik og musikkens historie fra 50'erne og til nu.. Selve området er jo altid et besøg værd, men det ved du jo. :-)

   Slet
 2. Roskilde har rigtig meget at byde ind med ren kulturelt.. og nu også et Rockmuseum.

  SvarSlet