26. januar 2014

Der er dømt bold..

Spanien har lige vundet bronze, og så er det vel OK at vise nogle billeder fra bronzelandets Helligtrekongersaften.. :-) IMG_6251

Heligtrekongersdag er årets mest magiske øjeblik, især for de mindste, når de den 6. januar modtager deres gaver fra de hellige tre konger. I Spanien er det dem, Melchior, Kaspar og Baltasar, der bringer julegaverne til de børn, som har opført sig pænt. Efter de har skrevet et brev til majestæterne for at fortælle, hvad de ønsker sig, kommer den længe ventede dato. De hellige tre konger bevæger sig gennem gaderne i små og store byer i Spanien i det traditionelle optog med kameler belæsset med gaver og i følge med de kongelige væbnere, som uddeler karameller og slik. Når natten falder på, går børnene tidligt i seng og venter på, at Melchior, Kaspar og Baltasar kommer ind gennem vinduet for at aflevere legetøjet.

IMG_6191I Torrevieja kom de tre hellige konger sejlende ind i haven, hvorefter de under stor hyldest gik til hver deres vogntog. Caspars vogn holdt lige ud for os, så ham og hans følgere fik jeg en del billeder af. IMG_62542

Det var en meget smuk aften, og byen var propfyldt med mennesker. Det tog laaaang tid før optoget satte i gang, så vi brød ud af rækkerne og gik op i byen og fandt et vandingshul med udsigt til vand og solnedgang.. :-) IMG_6264IMG_6268Senere på aftenen stødte vi på optoget igen, det var nu nået torvet ved kirken..

Nå for pokker nu løber de danske håndboldherrer ind i boxen i Herning, så jeg stopper her og vender opmærksomheden mod dem i stedet.. :-)

12 kommentarer:

 1. Jamen god kamp - jeg vil nøjes med at lytte til John ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen tak.. set med dansker øjne var det en skidt kamp. De tabte til et væsentlig bedre hold.. :-)

   Slet
 2. Det var spændende at læse og helt nyt for mig - skønne billeder :-)

  SvarSlet
 3. Spændende at læse om de forskellige traditioner omkring juletiden. Og håndbolden lyder til at være en elendighed :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Håndbolden var ikke imponerende set med danske øjne.. :-)
   Det er en tradition vi jo slet ikke har her i landet, jeg kunne så også forstå, at der også er lidt gaver i julen, men ikke i samme størrelsesorden som d. 6. januar.

   Slet
 4. Du kunne godt have taget dig tiden til at poste flere flotte billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det kunne jeg sagtens Eric.. men jeg håbede jo på noget andet.

   Slet
 5. Hvor ser dine billeder spændende ud. Det må have været sjovt at opleve :-) Vi overværede en gang en påske-procession af en slags på Mallorca. Men det var faktisk lidt uhyggeligt, på den ku klux klan-agtige måde ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak frue, det var sjovt at opleve. :-)
   Hvis en påske cermoni får en til at tænke på ku-klux-klan, så er det da lidt uhyggeligt. Måske er det mest når man ikke kender baggrunden for sådan en cermoni, at den følelse kan opstå.

   Slet
 6. Det var spændende at læse om 6. jan. i Spanien. Det er meget godt med egne traditioner så man kan blive fri for Valentinsdag og lignende nymodens pjat. Det var en spændende kamp Spanien vandt. Gid det havde været tilsvarende spændende i finalen, men det gik som i de to foregående finaler. Det må være ren psykolog i efterhånden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret Jørgen, Spaniens kampen var meget bedre og væsentlig mere spændende end den vores egne herrer spillede.
   De tabte til et bedre hold, der både løb hurtigere og var stærkere end dem selv.

   Slet