14. juni 2014

Valmuer og kornblomster..

Jørgen fortalte for nogel dage siden om en blå mark, en mark fyldt med kornblomster. Det syn kan jeg ikke huske hvornår jeg sidst har set, så Hasse og jeg kørte de få kilometer ned til Ørsted for at se marken, og den var god nok, blå kornblomster overalt, der kan ikke være meget udbytte i den raps der gemte sig mellem de blå blomster. IMG_0598IMG_0599Samme dag var Hasse kommet af hovedvejen fra Jyllinge mod Roskilde, og ude v. Veddelev havde han set en stor mark med valmuer. Da vi nu var ude og skyde blomster og marker, måtte valmuerne også foreviges og deles.. IMG_0576IMG_0569IMG_0567Jeg elsker synet af valmuer i store flokke der bølger i vinden, men jeg har forståelse for at landmanden hellere vil have rene rapsmarker.

20 kommentarer:

 1. Det ser bare så godt ud, og det er med at nyde synet når det er der... men stakkels landmand.... hans økonomiske sans udspiller nok i nogen grad den æstetiske i dette tilfælde :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er lige nu de røde marker skal nydes... :-)

   Slet
 2. Haha, den kornblomstmark må da være bloglands mest fotograferede mark i år :-D
  Vi så også valmuemarker i dag, men mellem Osted og Lejre ... de kan også den anden vej ud fra Roskilde, kan jeg se ... flot, flot syn!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tror jeg også.. :-) der var et par stykker mere som holdt stille og tog billeder mens vi var der.

   Slet
 3. Hvor er det smukt - jeg elsker også de røde og blå marker, men man ser dem ikke ret ofte mere. Vi så dog flere valmuemarker i går nær Solbjerg Engsø og og var ved at falde i svime :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er ikke så mange hele valmuemarker, men nogle lyser heldigvis op rundt omkring.

   Slet
 4. Sikke dog nogle fantastisk smukke marker. De er helt klart en køretur værd :)

  http://www.kenja.dk/wordpress/

  SvarSlet
 5. Tak Hanne, og ja det er dansk sommer når den er bedst.

  SvarSlet
 6. For et par år siden havde vi også en mark lige ved siden af, som var rød af valmuer og ja det ser så flot ud. En blå mark af kornblomster har jeg ikke set før.
  I går på vej mod Greve, så jeg et skel mellem to marker bestående af røde valmuer og det så rigtig flot ud, fordi det lyste så kraftigt op mellem de to lysebrune kornmarker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må ha' været skønt at bo ved siden af sådan en mark, sikke et skønt syn at blive mødt af hver dag.. :-)

   Slet
 7. Gad vide om man kan så valmuer og kornblomster i grøftekanten, for jeg vil så gerne have sådan et hav af valmuer og kornblomster langs vores vej :-) Jeg bliver så glad af at se på det røde hav :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kornblomster ved jeg ikke noget om, men valmuer er jeg sikker på du kan tage frø fra og smide i grøftekanterne, hvis du smider mange nok, må nogen af dem da komme igen. :-)

   Slet
 8. Det er et smukt syn, og valmuer behøver ikke ødelægge landmandens høst, for nogle landmænd dyrker rene valmuemarker. Vi skal jo have både birkes og olie i til industrien. Jeg har afregnet mange valmuekroner til danske valmueavlere i min tid som 'frømand' :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for info Pia, ja der skal jo nogen valmuer til når vi gerne vil have birkes på vores rundstykker. :-)

   Slet
 9. Hold nu op hvor smukt!! Skønne billeder at skue - tak for det :)

  SvarSlet