18. oktober 2011

Take off..

I søndags var vi en tur omkring Flyvergrillen ude for enden af Amager Landevej.. Her er frit udsyn til lettende og landende fly i Kastrup Lufthavn.IMG_4028Her kan man stå og drømme sig til fjerne himmelstrøg, til den næste ferie, til en smuttur til Jylland eller et andet land.. :-)P1030639IMG_4021Maden er ganske almindelig dansk grillmad.. hverken speciel god eller speciel dårlig. Men der er et mylder af liv, der er altid et fly på vej ud eller hjem, der er også ofte indtil flere flyspottere med kamera og kæmpeobjektiver. Det er ret sjovt at høre dem snakke sammen om de forskellige flytyper, hvilke fly der lander eller letter og hvornår. P1030606Hvis en af flyspotterne rejser sig og begynder at tage billeder, kan man være ret sikker på, at det er et specielt fly, som suser forbi ude på start- og landingsbanen. De par gange vi har været forbi, er der ingen af de store objektiver, som er blevet luftet.. Vi andre amatørkiggere tager bare billeder af alt hvad der bevæger sig.. :-)

19 kommentarer:

 1. Sjovt, jeg kendte ikke flyvergrillen. Jeg har altid synes at flyspottere er sjove - hatten af for sådan en hobby :-)

  SvarSlet
 2. Hvor ønskede du dig hen? Jeg kender en spotter. Hans kone er lykkelig for, at digital fotografering er opfundet, så rækken af album med flybilleder fik en ende ;o)

  SvarSlet
 3. Jeg har aldrig været på flyvergrillen, kun ved siden på manøvrebane da jeg skulle tage mc-kortet, og der havde jeg ikke rigtig øje for flyvemaskinerne...Flotte billeder, har hørt om flyspottere, det er vel ligesom fuglekiggere..;D

  SvarSlet
 4. Haha, hurra for den glade amatør :-)
  I England har de trainspotters - jeg havde ikke tænkt over, at vi har flyspottere, men hvorfor skulle vi egentlig ikke have det?
  Gad vide, om vi også har trainspotters i DK? Nu kan de jo få nogle antikvariske tog at kigge på mellem Efbjerg og Århus :-)

  SvarSlet
 5. Den dér Efbjerg... den ligger helt ude på Jyllands vestkyst, og der går en færge til England fra byen ;-)

  SvarSlet
 6. Marianne.. Ja det er en spøjs hobby, men det lyder som om de hygger sig derude ved grillen.. :-)

  Susanne.. Til sol og varme.. :-) Jeg forstår hans kone, man drukner jo i album.

  Annemarie.. Der skulle I køre ud engang, det er en spøjst sted. Det var nok ret smart at holde øjne og opmærksomhed på banen og ikke i luften dengang.. :-)

  Ellen.. Vi har også trainspottere her i landet, arbejdede engang sammen med sådan en.. De er dybt interesserede i alverdens mærkværdigheder omkring tog.. Nåhh den by, det er der hvor der ikke lugter af fisk, men af penge.. :-)) og man kan sejle til Fanø og besøge min bror og hans søde kone..

  SvarSlet
 7. Sikke en skøn idé at tage derud og spise! Da jeg var barn, kørte vi ind imellem ud til lufthavnen bare for at opleve stemningen og se flyene lette og lande.
  Klem og ha' en dejlig dag.

  SvarSlet
 8. Det er der en del familier der gør i dag også Madame.. der kommer og går rigtig mange mennesker v. Flyvergrillen. Klem og i lige måde :-)

  SvarSlet
 9. Jeg må altså derud engang - mine tøser driller mig, men jeg synes altså stadig det er fantastisk at se fly lette og lande - også selv om jeg ikke kan lide det, når jeg sidder i flyveren.

  Klem og en god regnvejrsdag fra mig.

  SvarSlet
 10. Der er også gemt en amatør-fly-spotter i undertegnede. Desværre må jeg oftest nøjes med Billund, men en enkelt gang har jeg da haft fornøjelsen at besøge flyvergrillen :-)
  Fik dog ikke checket maden på stedet ved den lejlighed ;-)
  Og her i november skal jeg indenfor hegnet et par gange - kik efter Thai Airways ;-))

  SvarSlet
 11. Det må egentlig være sjovest at være amatørkigger, så at kameraet lystigt kan klikke løs... Min tålmod er ikke til timers venten, måske tilmed forgæves :)

  SvarSlet
 12. Jeg har hørt om flyvergrillen, og har drømt om at komme derud - jeg er vild med fly :) og vil gerne have dem tæt på.

  SvarSlet
 13. Marianne.. Du må en tur på flyvergrillen næste gang du er i København. Klem og i lige måde til dig.

  Per.. Jeg tager bare billeder af flyene, har ingen anelse om hvilken type eller andet det er.. :-) Maden kan spises, men det er ikke derfor folk kommer i hobetal derud.. :-) Jeg tager også indenfor hegnet et par gange i november, holder øje med Thai.. ;-)

  Anjoe.. Heller ikke min, jeg klikker bare løs de par gange jeg har været der.. :-)

  Helle.. Det kan du få derude, så der må du ud en tur, når du engang er i KBH.. :-)

  SvarSlet
 14. Kender af navn flyvergrillen, men har aldrig været der. Jeg har næsten nok af fly til og fra den lokale Roskilde lufthavn og det der afholdte airshow hvert andet år.

  SvarSlet
 15. Ha, Flyvergrillen for dem med flygriller! Jeg forstår på en måde deres fascination - jeg betages altid selv af synet, når de tonstunge maskiner næsten magisk letter fra jorden.

  SvarSlet
 16. Jeg har aldrig været der, men har kun hørt positivt om grillen...både hvad angår deres lækre burgere ;D og så sandelig også de flotte billeder man kan tage af disse maskiner. Flot skudt...En dejlig aften til dig *KNUS*

  SvarSlet
 17. Jørgen.. Ja der er jo også en del at se i vores egen lufthavn.. Kan man komme lige så tæt på..??

  Eric.. Ja Ha.. der er en del med flyvegriller derude. Det imponerer også mig at nogen af dem overhovedet kan komme i luften.. :-)

  Gitte.. Måske skal vi prøve en burger næste gang.. Tak skal du have og i lige måde.. :-)

  SvarSlet
 18. Mit kendskab til flyvergrillen består nu osse mest i de til manøvrebanen hørende spisebiletter, og aldrig har det været så svært at løsrive sig fra kedelige burgere for at sætte sig bag rattet igen. Var sjovere at se på fly. Men der var der nu ingen fly-kiggere.

  Men godt at krigen om højen og hegnets højde er overstået. Der var lige en periode hvor begge blev højere og højere - på skift.

  SvarSlet
 19. overlever.. Ok lyder ikke til at vi skal sætte næsen op efter luksusburgere næste gang.. :-)
  Jeg vidste slet ikke der havde været krig derude. Det er meget fint at stå oppe på højen, man har helt frit udsyn til lufthavnen.

  SvarSlet