20. december 2011

Berlin i sort og hvid..

IMG_5590IMG_5574IMG_5729IMG_5733IMG_5606Jeg havde egentig de bedste intentioner om at prøveskyde mange s/h billeder i Berlin, sådan blev det ikke, men nogle stykker kom der da med hjem.. Jeg synes det er svært at “se” motiverne i s/h, det går noget nemmere når der er farver på.

Jeg kan ikke rigtig finde ud af, om s/h fotografering overhovedet er noget for mig, synes faktisk det klæder verden rigtig godt, når der er farver på.

13 kommentarer:

 1. hihi, så fik du da prøvet og de blev da rigtig gode, og sådan er vi så forskellige med hensyn til S/H..Jeg synes nu også verden er smuk i farver og det fotograferer du også så flot..Knus og en dejlig tirsdag til dig..;-)

  SvarSlet
 2. Jeg synes, sort/hvid kan være utrolig smukt til enkle motiver - fx portrætter og det øverste billede, du viser her. Men er der for mange detaljer, drukner de.
  Hav en dejlig tirsdag, Inge, klem!

  SvarSlet
 3. Nu du skriver som du gør her, tør jeg godt sige, at jeg generelt ikke bryder mig om sort/hvide billeder - for mig er det et skridt tilbage til det, det var i min barndom, hvor det kun var professionelle fotografer, der kunne fotografere i farver. De fleste amatører som f.eks. mine forældre havde kun s/h som reel mulighed.

  SvarSlet
 4. Det er da blevet dejlige billeder du har "skudt" i sort/hvid. Jeg prøvede også på min tur og nogle gange tog jeg motivet både i farver og sort/hvid. Nogle billeder i farve er for "støjende" og roen kommer til det sort/hvid billede. Hurra for de mange måder at opfatte på!
  Tak for inspirationen!
  Ha' en dejlig tirsdag. Knus

  SvarSlet
 5. Annemarie.. Ja jeg prøvede, men det fanger mig ikke rigtig, jeg ved du er rigtig glad for s/h, og tager nogle flotte billeder, jeg synes bare slet ikke jeg kan se motiverne. :-)

  Madame.. Du har ret, portrætter gør sig flot i s/h, måske skulle jeg prøve det i stedet for.. Tak for inspiration og i lige måde. :-)

  Ellen.. Du plejer da ikke være bange for at sige din mening.. ;-) Måske skulle jeg prøve med nogle portrætfoto, og se om det fanger mig.. :-) Emil kunne jo være det første offer..

  Perler.. Tak skal du have, jeg tror min udfordring i forhold til s/h, er at jeg ikke synes det er specielt sjovt, men jeg kæmper lidt videre i den verden også.. :-)

  SvarSlet
 6. Jeg gør heller ikke ret meget i S/H billeder, men det første billede i indlægget er jeg helt enig med Madame i, at det er perfekt uden farver ;-)

  SvarSlet
 7. Dine billeder er da vildt stemningsfulde :)
  Jeg tager alle billeder i farve, men indimellem laver jeg dem om til s-h - stemningsbilleder gør sig altså bedre på den måde.

  SvarSlet
 8. Per.. Jeg er enig med både dig og Madame, det samme billede tog jeg også i farver, og det er helt ligemeget.. :-)

  Helle.. Tak skal du have, ja man kan selvfølgelig lave dem om i et fotoredigeringprogram.. Det har jeg da også gjort en sjælden gang. :-)

  SvarSlet
 9. Jeg synes det er sjovt at lege med S/H - men heldigvis har vi da begge muligheder.
  Du må i gang med portrætter - her er S/H suveræn og Emil vil jo være det helt rigtige motiv.

  SvarSlet
 10. S/h kan være kanon til portrætter, eller hvis man vil fremhæve noget dystert, trøstesløst eller skulpturelt.

  Min fornemmelse er, at dine billeder normalt er for glade til at gøre sig i s/h, og det er en kompliment!

  SvarSlet
 11. Marianne.. Ja det bliver nok til nogle potrætforsøg med Emil som motiv.. :-)

  Jeg tror du har fuldstændig ret Eric, det giver god mening for mig.. og TAK jeg læser det også som en kompliment. :-)

  SvarSlet
 12. Kontraster er jo alt i SH foto og hvis man ser farver og flotte motiver med godt lys kan det være svært at se motiverne i sort hvid. Og jeg tror du er for farveglad til rigtigt at gå ind SH´s mere dystre verden.

  Jeg har også leget lidt med det, men uden rigtigt at blive fanget af det, men tilstår gerne at jeg ikke er rigtig puritaner. Tager mine billeder i farve og konverterer bagefter.

  SvarSlet
 13. Jeg har undret mig over at jeg ikke kunne se lyset i forhold til s/h billeder, og her slår noget af det fantastiske ved blogland igennem.. Når du og andre kommenterer på et indlæg, og ser en vinkel man ikke selv har set eller erkendt.. jeg tror du har helt ret, jeg er mest til farver.. Næste gang jeg vil lege med sort hvide billeder ender jeg nok med at gøre som dig.. :-)

  SvarSlet