29. maj 2012

Dejlig pinsemandag..

Ellen har fortalt så fint om vores fælles tur i Skånes Dyrepark i går, jeg, er enig hele vejen rundt, vi havde en rigtig dejlig dag i det bedste selskab. Det var varmt og solen bagte fra en skyfri himmel, så mange af dyrene var trukket i skygge og dermed ikke specielt nemme at få øje på, det er selvfølgelig noget rod, når man nu gerne vil vise parken og alle dyrene frem, og den ene gang efter den anden må konstatere, at her plejer.. her skulle være.. osv..

Nogle dyr fik vi heldigvis øje på.. Kongeørnen sidder altid der og kigger ud i friheden.. og jeg undlader altid, at tænke på, hvor meget den mon længes efter at komme en tur udenfor sit store bur..IMG_0706og den her skønhed lå og ventede på at blive foreviget.. IMG_0705Her har vi begyndelsen til et stort og flot elg gevir.. stadig blødt og behåret.. IMG_0693Bjørneungerne er blevet store, de går ikke sammen med deres mor længere.. hun er igen sat sammen med den store flotte hanbjørn, så der kan komme flere små brune bjørneunger.. :-) IMG_0651Søen midt i parken, som plejer at summe af gæs, ænder og svaner, var stort set affolket.. På nær en enkelt sangsvaneunge, som svømmede lidt ensom rundt.. IMG_0631og en canadagås, der lavede gymnastiske øvelser.. IMG_0623
Arhhh OK, vi så måske lidt flere dyr.. Bl.a lossen som lå og nød solen, og ræven der sad forårsgrim og afpillet og holdt øje med os.. Det er en park, hvor man skal komme af og til på forskellige årstider, så får man efterhånden set alle dyrene i aktivitet.

16 kommentarer:

 1. Dejlige billeder, Inge, og dådyret (vist nok) er slet ikke til at stå for - jeg får dog ondt af kongeørnen, der er i bur.
  Klem og en god aften til dig!

  SvarSlet
 2. Tak Madame, på en måde er det altid lidt synd for dyrene, at de er lukket inde i større eller mindre bure, de ville nok alle elske at komme en tur ud i friheden :-)

  SvarSlet
 3. Ih, jeg får helt lyst til at røre ved det elg-gevir for at finde ud af, om det er lige så blødt, som det ser ud :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ville også gerne ha' rakt hånden ud og rørt, men den stod lige et skridt for langt væk, og jeg ville heller ikke forstyre den, mens den var ved at tømme vandtanken.

   Slet
 4. Det ser ud til at have været en fin tur, selvom I ikke så så mange dyr, som I egentlig ønskede jer. Dådyret er en skønhed for sig, og som Fruen i Midten får også jeg lyst til at røre ved elggeviret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Måske overdriver jeg en anelse.. ;-) Der var mange dyr, men det var også midt i middagsheden, hvis jeg var et pelsdyr, ville jeg nok også ha' trukket ind i skyggen. :-))

   Slet
 5. hihi, tror du ikke du skal ringe til parken først og spørge om der er nogen dyr hjemme inden du inviterer gæster derop?...sidst vi var der var de fleste af dyrene jo i karantæne...;-D Nåeh men du har da fået lidt i kassen og I har nydt hinandens selskab og vejret, så er det jo ikke helt dårligt..;-D Knus og god onsdag til dig..

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det må jeg nok hellere.. Eller måske skulle vi bare ikke komme midt på dagen, hvor det er aller varmest.. :-)

   Slet
 6. Enig, og gerne på forskellige tider på dagen også. Jeg tænker, at dyrene må have god plads, hvis de sådan kan gemme sig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der er ret god plads omkring næsten alle dyrene derovre. De tilstræber at omgivelserne ligner det naturlige så meget som muligt.

   Slet
 7. Det er nogle dejlige billeder fra det fine sted. Er ked af at du ikke synes at dine gæster ikke fik den optimaleste oplevelse af stedet når dyrene sådan gemmer sig.

  Angående frihedssnakken må jeg jo så sende en lidt trist tanke til deres ulveflok, der brød ud og blev skudt.

  Dådyret er en skønhed - helt disney´sk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er vel egentlig ret OK at trække sig ind i skyggen i den værste varme.. :-)
   Jeg tænker også på ulveflokken der brød ud.. En stor del af den gamle ulvegård, er midlertidig indhegnet efter alle kunstens regler.. og nogle af bjørnene går sommetider derovre.

   Slet
 8. Det var jo en dejlig dag alligevel, og bortset fra ørnen og rødræven så dyrene ud til at trives fint, og de havde da også tilsyneladende rigtig god plads, de fleste af dem.
  Jeg vil nu bestemt også hellere gå rundt i parken i det pragtfulde vejr, vi havde, frem for at se flere dyr i møgvejr, så du skal slet ikke have dårlig samvittighed :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det da.. Jeg har en fornemmelse af at de fleste ræve ser ret afpillede ud i denne tid, hvor de smider deres vinterpels.
   Vi er der også af og til om vinteren, ingen blade på træerne og ikke noget højt græs, plus at temperaturen er lidt lavere.. :-) Det øger aktiviteten.

   Slet
 9. hihi...så kunne vi da næsten have været løbet ind i hinanden...Skåne Dyrepark stod på listen over det vi ville besøge i Pinsen, da vi var i Sverige...Det blev dog ved tanken og i stedet nød vi de fugle og andre smådyr der var lige uden for vores lånte sommerhusdør :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kunne ellers ha' været sjovt at mødes derovre.
   Jeg kan sagtens forstå I nød de gode dage og dyrelivet omkring sommerhuset. :-)

   Slet