4. september 2012

Prag.. Mandag d. 13. august 2012

I dag ville vi se Prag fra oven, vi tog derfor kabelbanen op på Petrihøjen, hvor er der er en lille kopi af Eiffeltårnet. Lene og jeg var alene om at klatre de mange mange trin op i tårnet, og vi blev belønnet med en fantastisk udsigt over byen. Hasse og Per fordrev tiden med noget god mørk øl.. IMG_3241IMG_3210IMG_3211IMG_3227Efter en god og yderst kødrig frokost på U’Sveiko, hoppede vi igen på en sporvogn, denne gang endte vi i nærheden af Strahov klosteret, hvor Lene og jeg var inde og se det meget smukke 800 år gamle bibliotek. IMG_3288Vi afsluttede klosterbesøget på deres eget bryggeri Sv.Norbert, et af de steder, som Pers bog “Ølrejsen til Prag” anbefalede. IMG_3323Dagens sidste og mest spøjse projekt, var et besøg på vores lokale værtshus på den anden side af gaden. (Billedet er taget fra vores altan, den brune dør er indgangen til værtshuset) IMG_3422Jan fortalte i går, at ejeren havde et par pumaer gående. Vi havde flere gange hørt meget høje “katte-lyde”, nu ville vi over og se om der var rigtige pumaer, eller det bare var almindelige lidt store katte.. IMG_3381IMG_3394IMG_3398Wauuu… det VAR helt rigtige pumaer han havde gående i et kæmpe stort bur med løbegang hen over værtshusets gårdhave. Der var ikke 2 pumaer, der var ski 3 spillevende pumaer.. Sidste år havde Hr. og Fru Puma, fået 3 unger, den ene havde han stadig. De høje “katte-lyde” vi kunne høre, var Fru Puma som var i løbetid, og brugte meget energi på at gøre sig til for Hr. Puma, mens han løb rundt og var helt kulret over de skønne dufte hun udsendte.. Jeg tror der kommer flere små pumaunger om små 3 måneder.. :-) IMG_3386Det var godt nok syret, at sidde der og spise aftensmad, samtidig med at et par store kattedyr gjorde kur til hinanden over os.. Jeg er ikke helt sikker på samme slags husdyr ville være tilladt herhjemme, hverken i private hjem eller på værtshuse..

25 kommentarer:

 1. Hvor er der mange smukke steder i Prag..tak for turen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er der.. Velbekomme Gitte, tak fordi du er med. :-)

   Slet
 2. Pyh... Så du efter om der var huller i hegnet, så de ikke kunne slippe ud :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der var masser af huller, men de var ikke store nok til at en kat af den størrelse kunne komme igennem.. Det virkede egentlig sikkert nok.. :-)

   Slet
 3. Så er det man satser på, at burene er vedligeholdt ;-) Tænk hvis fru Puma blev jaloux over al din fotograferen af hr. Puma :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Burene så ret solide ud, og han virkede til at have styr på det.. :-)

   Slet
 4. Respekt for jeres stamina! Jeg droppede på forhånd tårnet, da vi var i Prag. Det er meget godt med højder og alt det der, men skal man lære om den tjekkiske kultur, kommer man ikke uden om ølsmagsløgene. Tjekkerne laver simpelthen verdens bedste pilsnerøl, mums!

  Belgisk øl er også forrygende godt, men det er en helt anden type, og at sammenligne er den gamle sang om pærer og bananer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Både Hasse og Per fik plejet deres ølsmageløg, det var ret varmt mens vi var der, så vi holdt gode pauser undervejs.. :-)

   Slet
 5. Det er flotte billeder, du viser af pumaerne. Tænk at drive et værtshus med tre pumaer i haven - den gik helt sikkert ikke herhjemme.

  Jeg drømmer mig lidt tilbage til dengang, jeg kunne drikke øl, når jeg ser billederne af det gode mørke tjekkiske øl; men den æra er forbi. Jeg har fået min ration, jeg tog den bare på rekordtid. Jeg tror, jeg holder mig fra Prag de næste par år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej det tror jeg bestemt heller ikke den gjorde Hanne.. :-)
   Ja det kan godt være du ikke skal vælge Prag som rejsemål de næste par år.. Der er meget godt og billigt øl..

   Slet
 6. WAURV - vaskeaegte baggaardspumaer! :) Jeg var i Pragh for nok 25 aar siden og jeg var synes simpelthen det var saadan en smuk by. Jeg tror vi skal afsted igen ved lejlighed. Min elskede har nemlig aldrig vaeret der foer. HVIS, saa skal jeg lige have adressen paa den kro. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja og ikke bare en.. men 3 pumaer.. :-) Du kan sagtens få adressen, når I tager afsted.

   Slet
 7. hehe tror slet ikke jeg ville have fået spist noget af bar befippelse over at have pumaer gående lige over hovedet på mig..Ville nok have siddet klar med kameraet hele tiden..;-D Smuk udsigt over Prag og sikke et smukt bibliotek. Knus og god dag til dig..

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var ski da heller ikke nemt at koncentrere sig om mad lige der.. :-)

   Slet
 8. Sikke et bibliotek. Det er jo som i en anden tid. Jeg elsker jo katte, som du ved, men jeg ved ikke rigtig med sådan nogen store nogen. Gad vide om den lokale kan få tilladelse til sådan et dyrehold herhjemme. God dag til dig Inge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så fantastisk smukt.. med 100-vis af ældgamle bøger.
   Jeg kan også styre min lyst med katte, når de har den størrelse, nej jeg tror ikke på man kan få lov til at holde pumaer i private hjem her i DK.

   Slet
 9. Fantastiske billeder, Inge, og det meget smukke gamle bibliotek gør indtryk. Klem og en god dag til dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Biblioteket var helt fantastisk, og ikke særlig overrendt, som så mange andre steder dernede.. :-)

   Slet
 10. Nej sikke da en oplevelse. En af dem, hvor man kigger ekstra grundigt på burenes forfatning.

  I polen var vi engang i en zoo, hvor der også var slanger i glasskabe. Det var glasskabe som i biologi klasseværelserne i 70´erne med brune rammer og en fiks anordning på siden, som enhver kunne skyde fra og til. Gyyys.

  Jeg fik simpelthen sådan en lyst til at opleve Prag efter dine smukke billeder igår, så nu vil jeg lige se, om du fik svaret på prisniveauet ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var godt nok en spøjs oplevelse.. :-)
   Jeg har svaret dig på prisniveauet.. Det er billigt at være i Prag.

   Slet
 11. Dine billeder vækker mange gode minder fra sidste år. Især dem hvor der drikkes øl!!

  På min cykelblog har jeg lavet et indlæg som jeg helt sikkert tror vin interessere dig. Du får lige linket her for jeg ved ellers ikke hvordan jeg skulle gøre dig opmærksom på det.

  http://joennes-cykel-blog.blogspot.dk/2012/09/haderslev-tunneldal.html#links

  God fornøjelse!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe.. dejligt at du har gode minder dernede fra.. og 1000 tak for linket, jeg har lige siddet og glædet mig over dine billeder fra min smukke hjemegn. :-)

   Slet
 12. Jeres Prag-tur har da budt på lidt af hvert, skulle jeg mene :-)
  Den med pumaerne var nok ikke gået herhjemme, men sikke da en oplevelse.
  Er helt enig med de andre: biblioteket er fantastisk. Også dit billede af det :-)

  Tillykke med din nye kjole!

  SvarSlet
  Svar
  1. Den bød på mange sjove oplevelser.. :-) Vi var også ret imponerede over det bibliotek, som en kollega havde anbefalet mig at bruge lidt tid på.

   Slet
 13. Sikken masse skønne billeder fra turen til Prag du glæder os allemed! Jeg har lige nydt dem og er især vild med det øverste udsigtbillede her. Virkelig smukt.

  Tak for turen,Inge.
  :-) Dorthe

  SvarSlet