13. juni 2013

Vores spætter..

Ja spætte i flertal, vi har to af slagsen, som flyver til og fra i fast rutefart, ind i mellem kommer de samtidig, men det er nok en fejl, for de kan ikke finde ud af, at spise samtidig, og så får ingen af dem mad.. Det er muligt at de tre billeder herunder er samme fugl, jeg kan ikke se forskel på dem, men vi så flere gange to spætter der landede på hver sin side af stolpen. IMG_2021De virker næsten håndtamme, vi tror det er store unger. Vi kan sidde på terrassen mindre end 3 meter fra dem, de er flintrende ligeglade med om vi taler, drikker kaffe eller tager billeder af dem, om vi står op eller sidder ned gør heller ikke den store forskel..

IMG_2034IMG_2032

Jeg har kigget i min app “Fugleguiden”, og kan se at der er flere slags spætter.. Stor- mellem- lille- eller hvidrygget flagspætte, men jeg kan ikke blive enig med mig selv om, hvilken en.. eller rettere to, der bor hos os, kan du hjælpe mig..??

Jeg undrer mig også over, hvad det er for noget fnadder der sidder på næbet, er det madrester eller hvad..?? Jeg troede et fuglenæb var glat og fint, og det synes jeg ikke de her er.. Er det måske fordi det er unger?

24 kommentarer:

 1. Jeg har ingen svar, nyder blot dine billeder :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du er så hjertelig velkommen Lene, jeg nyder at du nyder.. :-)

   Slet
 2. Der er vist ikke meget tvivl om, at det er Stor Flagspætte, vi kan se på dine billeder. Er endda lige ved at tro at det er hunnen på alle 3 billeder. I hvert fald de 2 øverste mangler hannens røde nakkeplet. Fnadderet er bare madrester ... det går nok lidt stærkt her i ynglesæsonen ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Per, den var ikke særlig stor, og begge spætter manglede den røde nakkeplet, det var det der forivrede mig mest, altså at vi har 2 hun-spætter på det samme lille område.

   Slet
 3. Flotte billeder uanset hvilken slags spætte det er. :-D Knus

  SvarSlet
 4. Pas til alle dine spørgsmål, men heldigvis kan Per svare. Dejlige billeder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Eric, Per er min ultimative fugle-liv-line.. :-)

   Slet
 5. Jamen, det tror da pokker, at de besøger jer! I har jo indrettet en fin restaurant til dem. Jeg ved desværre ikke noget om pipfugle, men det er der andre, der gør. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Egentlig er restauranten tiltænkt alle fuglene, spætterne tager hurtigt over og får ejerfornemmelser.. :-)

   Slet
 6. Jeg nyder dine flotte billeder, men jeg kan ikke svare dig på, hvad det er for spætter. Søde er de i hvert fald :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de er så fine, og tak Bente. :-)

   Slet
 7. Jeg er fuldstændig enig med Per - du ved jo, hvor meget forstand jeg har på fugle, ahhem ;-) - men de ligner nu fuldstændig dem, John har bestemt til at være store flagspætter oppe hos os. Især det første billede er godt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis både Per og John er enige så er der ingen tvivl i mit sind.. Det er jo to der ved noget om hvordan fugle ser ud. :-)

   Slet
 8. Det er voksne fugle, Inge - ungerne har en rød plet i panden, som for hannens vedkommende vandrer om i nakken, og hos hunnen bare forsvinder. Sjovt de er så tamme! Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Madame, det lyder enkelt, så det bør jeg kunne huske.. :-)
   Måske har de unger i nærheden, og de har nok også efterhånden opdaget at vi ikke gør dem noget.

   Slet
 9. Det er altså dejlige billeder og det er lidt skægt at de ikke er mere sky overfor jer, det synes jeg ellers altid de der spætter er. Jeg har i hvert fald stadig ikke haft held med at få én rigtig i søgeren. Aner ikke om det er unger eller hvilket køn de har, men jeg håber da for jer at de bliver hos jer og efterhånden lærer at I ikke er farlige..

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak overlever, det undrer også mig at vi kan komme så tæt på dem, i starten forsvandt de bare vi bevægede os inde i stuen.. :-)
   Jeg synes de er flotte, men de holder alle småfuglene væk, og det er egentlig ikke så fedt.

   Slet
 10. Hvor er de flotte! Har aldrig set en spætte tæt på, men jeg har tit hørt en.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja man hører dem ofte.. Det er sjovt at have dem så tæt på.

   Slet
 11. Herlige billeder af spætten :-) Godt skudt...
  God weekend - hilsen OddStyle

  SvarSlet
 12. Tak for synet af spætten eller dem begge. Det må være et dejligt syn med dem så tæt på.

  SvarSlet