Inden menuen og mad-billeder fra i fredags, får I lige et panoramabilleder af udsigten over København. Der er fri adgang til tårnet og udsigten, så hvis I kommer i nærheden af Christiansborg, kan jeg kun anbefale at smutte en tur op med elevatoren. Der er adgang til tårnet via Kongeporten fra både Slotspladsen og Ridebanen.
Forretten - Cremet suppe af strandkrabber med plukket krabbe, syltet sensommergrønt og bronzefennikel – Hvidvinen til forretten var en 2013 Mas Paillet Mont du Roy, Côteaux d'Ensérune fra Frankrig.
Serveringen af forretten var lidt spøjs.. Først fik vi hver et lille sylteglas med plukket krabbe og små stykker hårdtristet kyllingeskind sammen med nykærnet smør og varmt brød, derefter kom der en dyb tallerken, hvori der lå 2 strimler let syltet gulerod, lidt bronzefennikel og 3 små klatter som jeg ikke kan huske hvad var. Vi kiggede alle noget forundret på den tallerken.. Det lignede ikke suppe ret meget.. :-) Men så dukkede en tjener op med en kande rygende varm suppe, som blev hældt i tallerkenen samtidig med, at en anden tjener præsenterede forretten. Det smagte så englene sang, hvis ikke det havde været sådan et pænt sted, tror jeg vi var mange der ville ha’ slikket tallerkenen. :-)
Hovedret - Kalvemørbrad med kartofler bagt i smør, stegt selleri, citrontimian og svampe hertil sauce med røg og tyttebær. Rødvinen var en Toscana Rosso , IGT Verbena, Montalcino Toscana.
Jeg kan kun sige at køkkenet igen havde ramt plet, for pokker hvor smagte det godt. Vi var godt 70 personer der skulle have varm mad stort set samtidig, og det fik vi.. Jeg hørte ikke en eneste brokke sig over noget som helst. Det var perfekt stegt kød og super lækkert tilbehør.
3. ret var et lille udvalg af gode danske oste. Serveres med hybenkompot og ristet frugtbrød. Jeg har glemt hvilke oste det var, men de smagte dejligt alle tre og det ristede frugtbrød var virkelig lækkert. Efter osten var der en velanbragt pause, hvor vi kunne besøge udsigten og se København by night før desserten blev serveret.
Dessert - ”Isbombe” – Oialla chokolade, blåbær og vanilje is i brændt marengs, hertil fik vi Kirsebærvin ”Sur lie” fra Frederiksdal.
Selv om jeg egentlig var ved at være pænt mæt, så forsvandt desserten også som dug for solen. Blåbærisen var indkapslet i en tynd chokoladeskal, som igen var pakket ind i vaniljeis og det hele var dækket af brændt marengs, ved siden af lå en stribe blåbærpure med høvlet chokolade og røde stikkelsbær.. Jamen altså.. det var SÅ godt..
Efter middagen fik vi kaffe/ the og fyldt økologisk Oialla chokolade og igen var der ingen der levnede noget som helst. :-)
Vores personaleforening ramte plet igen med et gennemført flot og lækkert arrangement.
Der ville jeg godt nok godt have været med! Det var vist værd at ankomme lidt sent til svenskerhuset for :-)
SvarSletDet var helt sikkert den sene ankomst værd.. :-) og jeg er sikker på du også ville ha' stornydt både vine og menu.
SletMundvandet løber på en tidlig mandag morgen, lækkert :-)
SvarSletDet kan jeg godt forstå Lene, det var også lækkerier.. :-)
SletSikke en fantastisk oplevelse! I har en god personaleforening :-)
SvarSletJa det har vi helt sikkert :-)
SletMums! Sidder lige og ønsker lidt, at jeg arbejdede et sted med en personaleforening.
SvarSletGod ide med suppe på kande.
Vi har en god og velfungerende personaleforening, og vi sætter stor pris på at der er nogle ildsjæle som gider gøre en indsats.
SletDet lyder jo som en særdeles god kulinarisk oplevelse. Med de mange gode kalorier, er det måske nok en ide at bruge trappen og lade elevatoren køre tom!
SvarSletMan kan ikke undgå elevatoren i Tårnet, man må ikke benytte trappen. :-)
SletKan man blive B-medlem? Som B-medlem må man som regel give afkald på noget, og jeg springer gerne kaffen over, hvis det ikke kan være anderledes.
SvarSletVi optager kun A-medlemmer, så desværre Eric.. :-)
SletJeg kan se og læse at maden var lige så god som udsigten! Skøn oplevelse. Tårnet kommer på listen over restauranter der MÅ besøges :-)
SvarSletJa Tårnet bør I sætte på jeres liste over restauranter der skal besøges, men I skal nok bestille bord i god tid. :;-)
SletMums - det ser lækkert ud!
SvarSletDet var det også.
Slet