8. juni 2015

Mere maj..

Jeg blev ikke helt færdig med maj i sidste indlæg, jeg har flere billeder jeg gerne vil dele. IMG_6931Blandt andet disse billeder fra en dejlig maj-aften i golfklubben, hvor et par uhyre kompetente og fugle-kyndige medlemmer havde inviteret på nattergaletur. Selv om det var en kølig aften, var der både dyr og fugle på banen. Jeg er ekstrem dårlig til at genkende fuglestemmer, så det er en ren fornøjelse at gå sammen med sådan et par DOF’er, som bare skal høre nogle få strofer, hvorefter de kan artsbestemme fuglen. IMG_6922

Vi havde også Emil med på togtur i Hedeland en søndag formiddag.. IMG_6962IMG_6953Det kan varmt anbefales at pakke madkurv og familie og tage derud en sommer-weekend hvis vejret er godt. Togturen er ca. 5 km lang og der er flere trinbrædt undervejs, hvor man kan komme af og på toget.

IMG_7031Den sidste weekend i maj stod i bilernes tegn i Roskilde. Det er 60 år siden det første racerløb blev afviklet på Roskilde Ring, det blev fejret med et gadeløb i byen.

Mange af de “gamle” var mødt op for at køre race.. IMG_7065IMG_6980IMG_6999IMG_7105IMG_7096IMG_7091

16 kommentarer:

 1. Den røde bil klæder dig godt :-) Og det er et skønt billede af Emil og farfar, og jeg har da ikke før lagt mærke til at Emil har fået briller. De klæder ham :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja er det ikke en fin gammel Porsche, det er en af mine gamle venner fra racermiljøet der kører i den.
   Det er ikke så længe siden han fik briller, og han ser så sød ud med dem. :-)

   Slet
 2. Jeg er helt enig med Lene i det om Emil og brillerne. De må da være nye.

  Flotte billeder af alle de spændende automobiler.

  SvarSlet
  Svar
  1. Han har haft briller et par måneder, og han er glad for dem.

   Talk Hanne.

   Slet
 3. Jeg er lige så dårlig til fuglestemmer, og det irriterer mig! De eneste, jeg kan genkende, er netop dem, jeg har fået bestemt af sagkyndige personer. Og så kan jeg kende nogle ganske få andre, selvfølgelig. Fx gøgen ... ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig så irriterende ikke at kunne kende forskel på fuglestemmerne, men den slags finder ingen fodfæste i min hjerne.. :-) Det er yderst begrænset hvilke fugle jeg kan bestemme ved at høre deres stemmer.. Gøgen er dog en af dem.. :-)

   Slet
 4. Det er svært at genkende fuglestemmer - hvor må det være sjovt at kunne :-) Skønne billeder og den gamle Porsche er vel nok flot :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er pokkers svært, jeg ville meget gerne være bedre til det, men jeg har prøvet og den viden bliver ikke hængende. :-)

   Slet
 5. Der er gang i Roskilde. Har du også været til dyreskue?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der sker en del i byen. Nej vi var i Sverige den weekend, var du derude.??

   Slet
 6. Fuglestemmer er osse en stor gåde for mig.. men tror faktisk jeg har fået "udpeget" eller hvad det nu hedder når det er en lyd, nattergalen. Gøgen? det er den der lyder som en due med rytme-sans. ikk ?!? :-)

  Kan godt forstå at Emil er godt tilfreds med briller.. han er jo så nysgerrig at han skal se det hele og så nytter det jo ikke hvis det er er uskarpt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan også høre dem når jeg får dem "udpeget" men jeg kan ski ikke huske dem næste gang jeg hører dem.. :-) Ja det er gøgen, og den er meget aktiv lige nu. Jeg hørte den hele vejen rundt på golfbanen i går.

   Han kan nemlig selv se/mærke forskel på om han har briller på eller ikke, og derfor har det været ekstremt nemt for ham at vænne sig til dem. Han tog dem bare på og har gået med dem siden. :-)

   Slet
 7. Vi har par CD'er med fuglestemmer, men mange ligner hinanden så meget at jeg ikke kan skelne dem fra hinanden. For et par år siden var vi også på nattergaletur. Det er noget nemmere, når man ved hvilken lyd man skal lytte efter.
  Togturen lyder til at være lidt i stil med vores veterantog (Museumsbanen)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har en app på telefonen med både billeder og stemmer, men det er ski svært at genkende og skelne de forskellige fugle fra hinanden:

   Ja det er en lille veteranbane med smalle spor, de påstår det er den længste smalsporede bane i DK. :-)

   Slet
 8. Du har også haft en begivenhedsrig maj :-)
  Hvorfor benytter vi os dog ikke oftere af DOFs (og andres) fugleture? Det er både hyggeligt og interessant, men måske sker der alt for meget andet... Sikken et skønt billede af Hasse og Emil!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der har været fart på, og det ser ud til at fortsætte her i juni. :-)

   Jeg er ikke medlem af DOF, men har da et par gange været til nogle af deres arrangementer, bl.a. ørnedagene.
   Ja er det ikke et dejligt billede. :-)

   Slet