14. oktober 2015

Louisiana samlingen..

Louisiana har mange forskellige skiftende udstillinger, pt. er det Kusama, Lucian Freud og Afrika – arkitektur, kultur, identitet, som præger det smukke museum. Ud over de skiftende udstillinger er det altid en fornøjelse at gense værker fra museets egen samling. IMG_6487Jeg skal gerne omkring Louisianas Giacometti samling. På et torv i Holstebro har de også en Giacometti skulptur, Kvinde på Kærre eller “Maren å æ woun” som de lokale kærligt kalder hende, Maren har en anslået værdi på en lille milliard, jeg tør slet ikke tænke på den samlede værdi af alle Louisianas Giacometti skulpturer. IMG_8762IMG_8766IMG_8763IMG_8761I et hjørne af Louisiana cafeen står en 2 meter høje tommelfinger, som jeg også hilser på.. IMG_8768IMG_8769I parken glæder jeg mig både over udsigten og Henry Moores Two Piece Reclining Figure No. 5 IMG_8756Desværre fik jeg ikke genset mit yndlings maleri, David Hockneys A Closer Grand Canyon – Jeg har ikke helt styr på om det er sat på depot, eller vi bare ikke nåede hen i det hjørne af museet. Heldigvis har jeg en lille kopi hængende derhjemme.. :-)image

9 kommentarer:

 1. Lousiana har jeg besøgt utallige gange. Først som barn med mine forældre og i en lang årrække havde jeg selv årskort, så jeg kender og nyder også en lang række af deres egne værker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også årskort til museet, men er ikke voldsom flittig til at bruge det. Det er jo ikke sådan lige henne om hjørnet. Men når vi tager os sammen og kommer af sted, er det altid en stor fornøjelse.

   Slet
 2. Jeg har aldrig været på Lousiana, men kan da se, at det skulle jeg måske gøre noget ved.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan varmt anbefale en tur til Humlebæk Pia.

   Slet
 3. Louisiana er altid en omvej værd. Tak for turen til de faste holdepunkter. Via firmaets klubmedlemskab har vi et par fribilletter, så jeg prøver på at komme der minimum en gang om året.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det nemlig, og velbekomme.
   Det er et godt sted at have fribilletter til, jeg er medlem deroppe, men det kan man ikke just kalde en fribillet.. :-)

   Slet
 4. Louisiana er et godt museum at besøge og kan man være heldig at gøre det en dag med lidt færre besøgende er det nu meget godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er et dejligt sted, jeg foretrækker også at komme der, når der ikke er alt for mange mennesker.

   Slet