14. december 2015

Google driller Microsoft igen igen..

Windows Live Writer kan ikke uploade indlæg til blogger.dk/com blogge. Det er ikke første gang der er problemer med de to alfahanner. Tilbage i maj måned var udfordringen den samme. Så vidt jeg har læst mig til, så har Google opdaterer deres API, det rammer ofte 3. parts produkter, i dette tilfælde Windows Live Writer. Microsoft som ejer og driver WLW har efter sigende droppet udvikling på produktet, så de er overhovedet ikke på forkant med ændringer i programmet.

I maj måned valgte Microsoft at foretage de nødvendige ændringer i WLW, så vi fortsat kunne bruge WLW sammen med Blogger konti, mit gæt er at de nok også arbejder på ændringer denne gang. Det er ikke lykkes mig at finde ud af, hvornår det virker igen, men jeg har fundet ud af, at WLW er ved at få sig en konkurrent. Nogle udviklere fra Microsoft er gået sammen og har lavet et open source Live Writer produkt, de kalder de Open Live Writer.

Her kan du læse mere om fortid og fremtid for Live Writer.. www.makeuseof.com/tag/microsoft-continues-open-source-move-live-writer/

Der er også en facebook gruppe, hvor man kan følge Open Live Writer folket.. www.facebook.com/OpenLiveWriter/

12 kommentarer:

 1. Tak, Inge, fordi du undersøger tingene. Jeg regnede nok med at det var sådan noget, der var på spil. Nu vil jeg så stille vente på at det entenbliver ordnet eller at I andre anbefaler skift til Open Live Writer :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme Lene, det er vist en arbejdsskade jeg har pådraget mig.. :-)

   Slet
 2. Tak Inge, du er en stjerne :-) Jeg opdagede problemet i aftes, da jeg ville udgive mit sidste indlæg. Jeg får ikke læst ret meger blog i denne tid, så jeg har ikke set om andre havde samme problem, men jeg tænkte nok, det var som sidst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Pia, jeg har set både hos dig og Lene at der var problemer, det trickede mit nysgerrighedsgen.. :-)

   Slet
 3. Atter en gang er jeg glad for, at jeg fra starten valgte Wordpress, men er da lidt spændt på Open Live Writer, for at skrive direkte i WP er ikke en option for mig - det er fuldstændig håbløst.
  Tak for link :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hmmm. Det er åbenbart bedst til Windows 10, og jeg har ikke tænkt mig at opgradere efter at have hørt alt det bøvl med det, som andre har oplevet. Jeg venter, til jeg skal have en ny pc, der er født med Win10 ...

   Slet
  2. For mig er det heller ikke en option at bruge hverken Blogger eller WP's indbyggede editor, så jeg glæder mig over at nogen har taget WLW bolden op.
   Nej en Win10 opgradering er ikke i spil lige nu. Styresystemet er mere grundlæggende end WLW.. :-)

   Slet
 4. Jeg har forsøgt at hente OLW, men heller ikke der genkendes mit brugernavn og pw.. :-)

  SvarSlet
 5. Det er vist det der kaldes udvikling.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er det vist nogen der kalder det. :-)

   Slet
 6. Jeg har aldrig brugt Windows Live Writer og kendte derfor ikke til problemerne. Man kan også bare skrive i blogger :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja man kan bruge Blogger egen editor, men jeg bryder mig ikke om den, da det er helt umuligt at styre billedstørrelse og placering.

   Slet