10. december 2015

Kong Christian X..

eller “Kedde Kryds” som vi kalder ham i Sønderjylland, har lagt navn til den skønneste butik i Tønder. IMG_9081Lene og jeg var på tøsetur, først et smut over grænsen for at hente mandler, nødder, marcipan, nougat og hvad man nu ellers lige står og mangle her i december, derefter kørte vi ind til Tønder og fandt en p-plads i nærheden af gågaden.  IMG_9066I Tønder gør de meget ud af julen, i november og december kalder de deres by for Julebyen Tønder. Der er julemarked, juletog, julemusik og den fineste pynt overalt i den smukke gamle by. IMG_9083IMG_9089

Kong Christian X er lækkeriernes paradis.. jeg har kopieret flg. fra deres egen hjemmeside, hvor du i øvrigt kan læse mere om butikken og historien bag den..

På hylderne er der special-øl fra danske mikrobryggerier, egne kaffeblandinger, ca. 100 teer i løsvægt – grøn, hvid, sort, roiisbush og Kusmi te. I de senere år er udvalget af specialiteter fra Claus Meyer, Wild & Tasty, Weibel, Læsø Syde Salt og diverse engelske marmelader også steget. Brugskunst og legetøj fra Maileg, Rie Elise Larsen, House Doctor, Liebe, Helbak og smykker fra Louise Kragh præger også butikken. Der er også lidt i til den søde tand: Bolcher fra Løkken, Summerbird Chokolade, Konnerup, Aalborg Chokoladen, Sv. Michelsen, Chokolade Kompagniet og lakrids fra Johan  Bülow.

Butikkens speciale er gavekurve som laves i alle prislag – perfekte gaver til dem “som har alt”, værtindegave, barselsgave, bryllupsgave, til fødselaren eller jubilaren.

ChrXHvis du er i nærheden af Tønder, må du ikke snyde dig selv for en tur gennem den hyggelige gågade og et besøg i Kong Chr. X.

Jeg er hverken betalt eller sponsoreret for at skrive dette, jeg er bare ægte begejstret.. :-)

19 kommentarer:

 1. Det ku' du da godt have fortalt mig om noget før - vi har jo næsten lige været forbi Tønder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen det ville jeg da også ha' gjort Ellen, men jeg kendte ikke til den butik før vi var i Sønderjylland forrige weekend. :-)

   Slet
 2. Sikke en skøn butik! Tak fordi du fortæller om den - det er da bestemt et sted, jeg må opleve, hvis jeg kommer til Sønderjylland.

  SvarSlet
 3. Jeg kan godt lide at vi her får bevis for at julemanden faktisk kommer i renvasket tøj...Den slags sætter jeg stor pris på :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Han får det i hvert fald vasket og tørret i Tønder.. :-)

   Slet
 4. Den butik måtte godt ligge her i byen - selv om det nok ville blive en bekostelig affære 😜

  SvarSlet
  Svar
  1. Hihi.. jeg tænker også det er godt den ikke ligger i Roskilde. Vi har dog en der ligner den ret godt, Frk. Rose, som ligger hvor Korsbæk butikken lå tidligere. Kig ind der næste gang du er i nærheden af Roskilde.

   Slet
 5. Nu håber jeg altså bare, at vejrguderne vil være på julemandens side, så han kan få tørt tøj på, når han skal afsted med pakker. Her regner det, men det er jo heldigvis ikke Tønder ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej heldigvis.. mon ikke det sner i Tønder. :-)

   Slet
 6. Nej der var ikke the i butikken.. men masser af te.. :-)

  SvarSlet
 7. Tønder er en dejlig by. At det også var en juleby, blev jeg først klar over nu. Herlig opstilling med julevasken :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja er den ikke skøn.. :-)
   Jeg vidste heller ikke noget om det, før mine forældre fortalte det.

   Slet
 8. Tønder er altid et besøg værd. Det må være der mine gaver skal købes ;-)
  Jeg kan se på deres reklameskilt at de ikke sælger te, men det helt forkerte the ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er den bestemt, og hvis du skal til Tønder inden jul, så forstår jeg godt du handler der.
   Jeg kan godt se hvad du mener Pia, jeg havde ikke set at de på skiltet ved døren har valgt THE stavemåden, jeg blev egentlig bare så glad da de på deres hjemmeside skrev TE.. :-)

   Slet
 9. Jeg tror da jeg har været i den gode butik engang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Så er du måske enig med mig i, at den er et besøg værd. :-)

   Slet
 10. Dejligt at se, at en mand af betydning som den gamle konge stadig sætter sit præg på byen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kedde kryds er bestemt en mand af betydning i Sønderjylland, det var han engang, og nogle steder er han det endnu. :-)

   Slet