21. december 2015

Vi tvister traditionerne i år..


En af vores faste december traditioner plejer at være en juletur i København. Vi plejer at gå en runde blandt et par af julemarkederne, vi går som regel også i Tivoli og nyder den gamle haves lyshav. En af de nagelfaste juleturs traditioner er et besøg på Hviids Vinstue for at smage årets julegløgg. I år rækker kræfterne desværre ikke til at afvikle vores juleturs-tradition, men Hvidds julegløgg vil vi altså ikke undvære.
Jeg har derfor været en tur omkring vinstuen og hjembragt en flaske af deres gode julegløgg. Jeg håber den smager lige så godt i Roskilde som den gør i København.

I Nyhavn fandt jeg en af Happy x-mastrees skulpturerne. Der skulle stå 40 træer rundt omkring i byen, jeg har dog kun set det ene..

Hasse er gennem 2. omgang kemo, det er skrappe sager han bliver fyldt med, men indtil videre viser blodprøverne, at han tåler behandlingen. Han holder vægten nogenlunde og har endnu ikke voldsomme bivirkninger. Han er træt og savner energi, men humør og livsvilje er intakt.
Vores liv har ændret sig radikalt, men med god hjælp fra familie og venner, er vi ved at få det hele til at hænge sammen igen. Vi krydser broerne, efterhånden som vi kommer til dem, og vi glæder os over hver eneste gode time og dag, vi har sammen med dem vi holder af. Vi er ikke selv så udfarende, som vi før har været, men heldigvis er der mange som finder vej til lejligheden og glæder os med deres besøg. Når humøret og kræfterne er til det, forsøger vi også selv at komme lidt ud og blive luftet..

WLW virker stadig ikke, og jeg må indrømme, at jeg har mine tvivl, om det overhovedet kommer til at virke sammen med Blogger igen. Open Live Writer virker måske, men heller ikke sammen med Blogger.. endnu, brugernavn og password genkendes ikke. Dette indlæg er oprettet i Bloggers egen editor, det er altså ikke noget jeg gider spilde min tid med. Jeg er ikke tilfreds med styring af billedstørrelser og placering, der er ikke vandmærke på billederne, jeg kan ikke selv bestemme præcis afstand mellem billede og tekst osv osv..Lige nu overvejer jeg om jeg skal give OLW en chance til at komme i drift, eller om jeg bare skal cutte navlestrengen til Blogger og skifte til min Wordpress blog, med de mangler jeg synes der er i den del af blog universet.

23 kommentarer:

 1. Hvor er det godt at høre, at Hasse tåler medicinen. :)
  Når man skal, så kan man - godt at du har kræfterne til at hente lidt af julen hjem i lejligheden. God jul til jer og de bedste håb sendt fra mig med tankens kraft.

  SvarSlet
  Svar
  1. Man kan mere end man tror, og når det virkelig gælder er det godt at kunne hente skjulte reserver frem.
   Tak skal du have Helle. Rigtig god jul til dig og din familie.

   Slet
 2. Oh, jeg husker Hviids glögg med provinsielle abstinenser, den er mums og kan forhåbentlig kompensere lidt for den mere bitre medicin, som er Hasse til del.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hviids gløgg er god, jeg synes også at huske at gløggen fra Duus' heller ikke er så ringe. :-)

   Slet
 3. Det er dejligt at høre, at det går godt med Hasses behandling.
  Jeg håber ikke, du skifter til Wordpress. Meget ofte sker det, at jeg ikke kan kommentere - kommentaren forsvinder simpelthen, som om, Blogger og Wordpress ikke kan sammen.
  Rigtig glædelig jul, Inge!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil hellere blive her på Blogger, hvor jeg har den opsætning og det design der passer mig, men hvis jeg bliver tvunget til at bruge Bloggers editor, så synes jeg ikke rigtig jeg har noget valg.
   Glædelig jul Madame.

   Slet
 4. Det glæder mig at Hasse tåler den skrappe kur han gennemgår, og vi krydser fingre for det fortsætter i det gode spor. Jeg kan sandelig godt forstå I ikke har kræfter til de helt store ture, og i bringer julerierne ind i hjemmet i stedet for at være udfarende.
  Pudsigt med LW. Allan som meget, meget længe ikke har kunne få sin WL og blog til at arbejde sammen, har installeret OLW og han siger den kladde han har lavet tilsyneladende fungerer rigtigt og kan kende hans blog. Jeg har ikke haft tid til at lege med det selv, men jeg har ikke i sinde at skifte til WP, selvom det irriterer mig at jeg skal bruge Bloggers egen editor. Den er jeg bestemt ikke tilfreds med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er ski da pudsigt at Allan får hul igennem til OLW, jeg kan godt huske vi snakkede om at han ikke kunne logge på WLW.
   Jeg har jo allerede en WP blog, men om jeg flytter helt derover vil fremtiden vise. Jeg kan ikke leve med Bloggers editor.

   Slet
 5. Så langt så godt :-), og når moses ikke kan komme til bjerget må bjerget jo komme til moses...eller var det omvendt?
  Jeg er ikke helt sikker på hvad jeg skal mene om det juletræ du der fandt, men tanken om gløggen er ..... mums.
  Juleknus til jer begge <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe.. jeg tænkte også noget med et bjerg og Moses.. :-)
   Juletræet ville ikke nå ind over mine enemærker, mens gløggen er meget mere velkommen.
   Juleknus til dig, vi ses om ikke så længe. :-)

   Slet
 6. Godt at høre at Hasse tåler kemoen. jeres tilgang til livets genvordigheder skal nok hjælpe jer langt, og en kop hjemmebragt gløgg lyder slet ikke så ringe endda. Rigtig god aften til jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det tror og håber vi Lene, gløggen er ikke smagt endnu, men det varer ikke så længe mere.. :-)

   Slet
 7. Godt at høre nyt, Inge! Det ER skrappe sager, men Hasse er sej og tåler åbenbart mosten, som han helst skal. Det glæder mig at høre, at I får god opbakning af venner og bekendte.
  Hviids gløgg kender desværre jeg ikke - en kulturel mangel af dimensioner, kan jeg forstå ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja indtil videre ser det ganske fornuftigt ud, han er dog lidt træt af, at når han synes han er ved at være ovenpå, så er det tid for en ny omgang, men det er jo et vilkår lige nu.
   Du må lokke Peter med til Kbh og Hviids Vinstue, deres gløgg er god. :-)

   Slet
 8. Inge og Hasses vinstue i Roskilde kan vel også gå an :)

  SvarSlet
 9. Livet er lidt nemmere og sjovere når humøret ikke er helt i bund.

  Jeg har efterhånden fået design og opsætning til at være som jeg vil have det her på Blogger, sådan er det ikke på min wp blog, der skal jeg vænne mig til andre skrifttyper, andet design osv osv.. Man er vist et vanedyr.. :-) Hvis ikke jeg kan få OLW til at virke, så bliver det nok WP som vinder.

  SvarSlet
 10. Dejligt at læse, at Hasse kan tåle behandlingen. Så er den første bro allerede krydset med godt resultat :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er en af de bedre broer at få krydset.. :-)

   Slet
 11. Det vigtigste er, at han tåler behandlingen - og at kræftcellerne IKKE gør det!
  Den er møgsej at skulle igennem; man når kun lige at føle sig nogenlunde normal, inden man skal på den igen. Heldigvis er det hårdere i bakspejlet end det var, da det stod på, hvilket vel er en form for ubevidst overlevelsesstrategi.
  Vi håber virkelig, at han bliver ved med at holde fanen højt og bevare humøret så godt som det nu kan lade sig gøre i hans situation.

  Sjovt med de blogudbydere - jeg synes jo, at Blogger er helt umulig ... det afhænger vist 100 % af hvor man (tilfældigvis) starter, og jeg startede jo i WP, som jeg synes er helt fantastisk :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det, han synes det er ret træls, at han bliver slået tilbage til start, når han lige er ved at komme ovenpå, men det er et vilkår lige nu.
   Hvis jeg var startet i WP ville jeg nok ha' haft det helt som dig. Har siddet og "pudset" lidt på min wp-blog, så den er klar til at blive brugt, og jeg kan se det er muligt at importere Blogger posts.. hvis jeg vil det. :-)

   Slet
 12. Tak fordi du giver os indblik i, hvorledes livet former sig under de barske omstændigheder, der er blevet jeres.
  Måtte 2016 blive et godt år på trods af begrænsningerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jørgen, vi håber på et godt år.

   Slet