16. juli 2012

Hvodala slot v. Finjasjøen..

Vi har ofte kørt forbi skiltet “Hovdala Slot 2 km”, uden at give os tid til at dreje ind og undersøg, hvad det var for et slot.. IMG_2503IMG_2384IMG_2459IMG_2428I lørdags ændrede vi endelig det mønster. Vi tog mor og far med en tur til Hovdala Slot. Slottet ligger syd for Finjasjøen og er bestemt et besøg værd. Hvis du klikker på de to link jeg har sat ind, kan du læse lidt mere om slottets andel af den dansk-svenske historie.

Det koster gratis at besøge Hovdala Slot, der er en rigtig fin cafe, hvor man kan købe de lækreste kager, men der er også masser af muligheder for at spise sin medbragte mad rundt omkring ved bordene i parken. IMG_2480Park og slot er smukt restaureret. Det er det lille Orangeri også, hvor jeg tror parkens eksotiske krukkeplanter bor om vinteren.. IMG_2498Ved siden af Orangeriet er der anlagt en dejlig blomster-krydderurte-have, også her er man velkommen til at sætte sig og nyde duftene, farverne og alle de summende insekter.. IMG_2457Vi brugte 2 – 3 timer på at daske rundt og nyde stedet, og det bliver helt sikkert ikke sidste gang vi kommer der. IMG_2435Et sted mere er føjet til vores liste over seværdige steder i vores svenske nærområde.

8 kommentarer:

 1. Tak for en smuk tur i det svenske :-)

  SvarSlet
 2. Tusind tak for billeder og beskrivelse - vi er kørt forbi det slot hver eneste gang, vi har været på ødegården og har det også til gode endnu.
  Men til næste år, når vi har goood tid ... din anbefaling er i hvert fald taget ad notam :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har også altid været på vej til eller fra et eller andet, når vi kom forbi der.. Ja til næste år får I rigtig god tid til at se hvad som helst I har lyst til deroppe.. :-)

   Slet
 3. Sikke nogle dejlige billeder, Inge - det sted vil jeg huske til, når jeg kommer på de kanter. Klem og god tirsdag til dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis vejret er OK er det et fint sted at gå en tur.. :-)
   I lige måde til dig Madame.

   Slet
 4. Det ser ud til at været et smukt sted at besøge, dejlige billeder du har taget.
  KH Anette

  SvarSlet