11. juli 2012

Kornmarken midt i byen..

Midt i Roskilde, mellem Byparken og Domkirken, ligger en kornmark. En mark hvor der sås og høstes hvert år.. En mark med Domkirken som nærmeste nabo, og en skøn udsigt ned over Bymarken og ud over fjorden. IMG_2268Det må være en af de dyreste marker i Danmark, tænk hvis man kunne købe jorden og bygge her.. Jeg tror ikke man kan komme nærmere min gamle drøm om et hus på landet inde midt i byen. Jeg tror nu ikke Provstemarken bliver sat til salg i min tid, og selv om den skulle komme ud på markedet, har jeg formentlig ikke råd til at købe den.. :-) Jeg vil nøjes med at nyde at vi har en kornmark midt i byen.

14 kommentarer:

 1. Det er da også bare smukt, der ville jeg også gerne bo..;-D knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror der er rigelig plads til 2 huse.. :-) hvis marken nogensinde skulle komme til salg.

   Slet
 2. Hva dælen ... Hvilken retning ligger den kornmark. Jeg mente ellers jeg havde gået hele vejen rundt om domkirken ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mod nord, altså fra Domkirken og ned mod fjorden.. :-) Du kan sagtens ha' været hele vejen rundt inden for Domkirkemuren uden at ha' været derude, men hvis du var gået igennem den lille dør v. Konventhuset, var du kommet ned over marken.. :-)

   Slet
 3. Skønt! Men hvordan pokker går det til, at sådan et lille stykke landbrugsland ikke forlængst er blevet omdannet til asfaltjungle?? Hvis er jorden?

  SvarSlet
  Svar
  1. Så vidt jeg ved tilhører marken Domsognet, der har flere gange været gravet på marken, altså arkæologiske udgravninger, hvor man har fundet rester af et eller andet jeg ikke kan huske. :-)
   Kender jeg den her by ret, så er marken fredet og man får aldrig lov at bygge noget som helst.

   Slet
 4. Hollld nu op ... jeg har boet i Roskilde, lige klos op af Byparken, men har jeg nogensinde set eller hørt om Provstemarken? Nænæ. Hvor pinligt altså ... ved du hvem der ejer jorden?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg mener det er Domsognets.. Sjovt at du aldrug har set den mark, et af de første år jeg boede herovre, var plsntet hør på marken, og det blev høstet ved håndkraft, det var rigtig sjovt at opleve.

   Slet
 5. Helt fantastisk billede, land og by tæt forbundet. Det minder mig om, da vi en gang kørte på motorvej i Holland og så køer græsse tæt op af høje betonbyggerier :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er sjovt at se den slags motiver.

   Slet
 6. Så idyllisk! Og så midt i byen! Ja, hvem ville ikke hatt sitt hus akkurat der :)

  Ha en fortsatt god uke! Klem :)

  SvarSlet
 7. Hvor er det sjovt, at I har en mark midt i byen - det var jeg ikke klar over. Klem og en god dag til dig!

  SvarSlet