30. juli 2014

Amsterdam i regnvejr..

Vi havde hørt, at det var både dyrt og besværligt at have en bil med inde i Amsterdam, derfor valgte vi at følge motorvejen udenom byen og køre til Haarlem, hvor vi fandt et par værelser på Grand Hotel Amrâth Frans Hals, et godt og mega centralt beliggende hotel med en stor p-kælder lige under hotellet. Desværre havde hotellet ikke en fornuftig aftale med p-firmaet, så vi endte med at betale 65€ for 2 døgns parkering i Haarlem, det synes jeg godt nok er lige i overkanten. IMG_1389Hvis Volvoen havde været lidt mindre, kunne vi måske ha’ snuppet en deleplads.. :-)

Der tager kun et kvarters tid med toget fra Haarlem til Amsterdam og togene kører hvert 10. minut, så det var hurtigt og nemt at tage på sightseeing i den hollandske hovedstad. IMG_1428Den dag vi valgte at besøge Amsterdam regnede det stort set hele dagen, men med en paraply og en vished om at ingen af os ville dø af lidt vand fra oven kastede vi os ud i byen. Vi tog selvfølgelig den obligatoriske kanalrundfart, hvor vi havde første parket til et væld af husbåde i alle afskygninger.. IMG_1375IMG_1360IMG_1392IMG_1457

Skikken eller rettere uskikken med at sætte kærligheds hængelåse på broerne er også ret udbredt i Amsterdam.. Jeg synes det er en sød og sjov ide, men det har taget overhånd, og de mange hængelåsene pynter ikke.

På sejturen så jeg de her langbenede gæs eller ænder, er der nogen af jer der har et bud på arten..?? IMG_1370IMG_1367

Hasse ville have en kop kaffe, men der var ingen af os andre som havde lyst til kaffe og kage lige der.. :-)IMG_1385Vi var til gengæld meget nemme at lokke med ind på en af Amsterdams ældste barer Cafe Hoppe.. Her var sand på gulvet, højt til loftet og god og rigelig øl. IMG_1415IMG_1413IMG_1419

9 kommentarer:

 1. Du fyrer da indlæg af til den helt store guldmedalje nu :-)
  Nej det er sjovt nok ikke i en Coffee Shop, man skal købe sin kaffe ;-)
  Enig: Ideen med hængelåsene var meget sød, indtil det blev for meget.
  Det er en nilgås, du har indfanget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja nu sker der lidt her på bloggen, og ferien er slut.. :-)
   Tak, har googlet nilgåsen og kan se at det er en art vi ikke vil have her i landet.

   Slet
 2. Sara har været i Amsterdam og er meget begejstret for byen. Dine billeder kan kun bekræfte hendes begejstring.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også meget begejstret for byen og vil rigtig gerne tilbage, men næste gang bliver det med fly og hotel i Amsterdam.

   Slet
 3. Amsterdam er en skøn by, næste gang flyver vi dertil og bor i Amsterdam, der er så meget mere vi gerne vil se.
  Hele Holland er et cykelland.

  SvarSlet
 4. Atter spændende med de anderledes indtryk, parkering, tagterasse ...

  SvarSlet
 5. Amsterdam er en skøn by. Vi tog også bilen, satte bagagen af på hotellet, helt centralt, og parkerede den under den store Arena, hvor den stod resten af tiden. Det var til at overkomme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi tager nok et fly derned næste gang, det er lige så nemt og nok i virkeligheden billigere end at køre fra Sjælland. :-)

   Slet