28. juli 2014

Så tar’ vi cyklerne frem..

Vi er mange som cykler her i DK, men Holland slår os med flere længder, der er cykler overalt og i alle afskygninger. Cyklisterne er konger, de har magten og de bestemmer. Vi hørte sjældent et bilhorn i den uge vi var dernede, men ringklokkerne på cyklerne var ustandselig i brug. Ind i mellem sprang vi for livet, når cyklerne kom susende i gågader, på torve og alle vegne hvor vi ikke lige forventede at de havde fortrinsret.. IMG_1696P-hus for cykler v. Haarlem station.. IMG_1354IMG_1503IMG_1312Mange steder var fortovene stuvende fyldt med parkerede cykler, hvis man ville forbi måtte man ud på cykelbanen, og så var det om at se sig for, en cykelist viger ikke for en fodgænger, man bimler arrigt med klokken for at markere at vi var på gale veje, vi skulle flytte os, og det kunne kun gå for langsomt. IMG_1348IMG_1349Alternativ parkering.. IMG_1440Vi fik fortalt, at kanalerne i Amsterdam er 3 meter dybe, den øverste meter er vand, den midterste meter er mudder og den sidste meter er cykler.. :-) IMG_1461IMG_1471Kreativ anvendelse af cykeldele..  IMG_1473

10 kommentarer:

 1. Hehe, sjove billeder :-)
  Jeg har læst ovre hos Annette, hvordan cykelfolket regerer i Holland. Godt man ikke er bilist i det land til daglig :-) Eller fodgænger, åbenbart ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har jeg også, men det kom alligevel bag på mig, hvor mange cykler der er, og hvor meget magt de har.. :-)

   Slet
 2. Herlige billeder! I 1999 slog det mig, hvor frækt de kørte, og de er ikke blevet sindigere med årene, kan jeg forstå.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, og nej der er ingen sindighed i cykeladfærden dernede.. :-)

   Slet
 3. Godt set - dejligt med en cykeltur!

  SvarSlet
 4. Jeg kan godt huske de enorme cykel-p-huse i Amsterdam. Det er vildt, så mange cykler de har. Træls dog, at cyklisterne slet ikke viser hensyn. Selvfølgelig skal de være der, meeen ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er helt vildt så mange cykler der står og kører overalt. Jeg tror ikke ordet hensyn er med i mange hollandske cyklisters ordforråd.. :-)
   Vi skal jo være der allesammen, både biler, cykler og fodgængere.

   Nu er alt jo ikke enten sort eller hvidt, og jeg tror såmænd der findes mange hensynsfulde cyklister i Holland, det var bare ikke dem vi oplevede flest af.. :-)

   Desuden så vi kun ganske ganske få der gav tegn når de skulle dreje eller stoppe, det forivrede os en del i begyndelsen :-)

   Slet
 5. Det var nøjagtigt det samme vi oplevede i påsken, da vi var dernede. Både det du skriver i indlægget og i din sidste kommentar.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi undrede os meget over at det var sådan, det virkede som om alle havde besluttet at cyklisterne har magten, og sådan er det bare. :-)

   Slet