29. juli 2014

En flydende by..

Vi ville en tur til Gouda, og vi ville se lidt andet af Holland end motorvejene på vej derned. Derfor satte vi GPS’en til undgå motorveje og køre korteste rute, det har vi før haft stor fornøjelse af, som regel tager det noget længere tid, men vi kommer på små veje vi ikke selv ville ha’ fundet og valgt. IMG_1489Vi blev ledt af små snørklede veje, gennem landsbyer og skove forbi marker og kanaler. Desværre var vejret ikke rigtig til sightseeing, det øsede ned det meste af turen, men da vi nåede til Reeuwijk-Dorp måtte jeg altså ud i regnen og tage billeder. IMG_1494IMG_1488Det så ud som om hele området var et stort flydende stykke land. Der var kanaler og vand overalt. Husene lå på hver deres lille ø hvor en bro fra vejen til øen gjorde dem landfaste. IMG_1490Nogle marker var kæmpe kasser på pæle.. IMG_1493Hortensiaer, åkander og andemad fyldte kanalerne, det var virkelig utrolig flot og anderledes, det kan bestemt ikke have været helt billigt at anlægge veje, piloterer og bygge huse i det område. IMG_1492

12 kommentarer:

 1. Sikke en dejlig tur I har været på - Holland er et skønt land at rejse rundt i :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var en rigtig dejlig tur, vi kommer helt sikkert tilbage til Holland. :-)

   Slet
 2. Det var pokkers! Godt nok er der mange kanaler i Holland, men denne by tager da prisen. Det ville jeg heller ikke have kunnet stå for :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Imponerende ikke.. :-) Jeg MÅTTE bare ud i regnen og tage billeder.

   Slet
 3. Hold da op! Det ser utrolig flot ud, og det må være helt utrolig dyrt at bo og bygge og dyrke på den måde. Spekulerer på to ting: 1) er der mange myg med alt det vand? 2) hvordan undgår man at dø af skræk (for at køre i vandet) som bilist, hvis temperaturen bare overvejer at nærme sig frysepunktet, og det dermed måske kunne blive bare en lille smule glat??

  SvarSlet
  Svar
  1. Det regnede mens vi kørte gennem området, så jeg har ingen anelse om der er myg, vi mødte ingen.
   Vi talte om præcis den samme udfordring med glatte veje.. :-)

   Slet
 4. Forstår fint du måtte ud af bilen og tage billeder!

  SvarSlet
 5. Det var da utroligt, men hvad gør man ikke, når det kniber med pladsen. Hollands byer er meget fotogene. Jeg syntes, at Gouda var en herlig by at slentre rundt i.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er blevet ret begejstrede for Holland, og kommer helt sikkert tilbage. Gouda er en dejlig by med masser af liv.

   Slet
 6. Udskridninger og færdelsuheld i den by kan da få ret alvorlige konsekvenser... og forældre må da være ganske nervøse ved at lade deres børn færdes alene, men det kan jo være at det bare er et livsvilkår der og børn og voksne lærer en naturlig respekt for vand.

  Kan godt forstå at du måtte ud og tage billeder... og godt trick med gps´en... det har vi osse prøvet et par gange... især i min gamle bil der var mere holdbar for "specielle vejforhold"..

  SvarSlet
  Svar
  1. Ungerne i den by bør fødes med flydevest.. bare for en sikkerheds skyld. :-)
   Vi bruger også jævnligt gps'en på den måde i Sverige, der kan vi sagtens ende på mark- og grusveje, men vi har ikke oplevet at vejene ikke er farbare for almindelige biler.

   Slet