5. august 2014

Sct. Hans Have - En have, et åndehul..

og en flok ildsjæle der gør det muligt. IMG_2113I søndags var vi inviteret i Sct. Hans Have. Vores ven Gunnar arbejder som frivillig derude, og han ville gerne vise os et af de steder han selv holder så meget af. IMG_2108På havens hjemmeside skriver de selv om projektet..

I samarbejde med Psykiatrisk Center Sct. Hans har vi fået en unik mulighed for at aktivere nogle af de faciliteter, der står ubenyttede hen på centerets område ved fjorden i Roskilde. Stedet er en vidunderlig oase der både rummer en fantastisk historie og enestående natur og have-oplevelser.

Med små indgreb vil vi skabe oplevelser der underbygger og udnytter de helt åbenlyse potentialer og kvaliteter stedet har. Stedet skal være Roskildes fælles have, hvor der spilles intimkoncerter i kapellet, dyrkes Yoga og Tai Chi på plænen, nydes kaffe i græsset og filosoferes på kirkegården.

Fokus er afstressning og restituering – at fremme den mentale sundhed generelt.

IMG_2107IMG_2096Det er en spændende og dejlig have der nu er åben for os alle, jeg kan varmt anbefale et besøg derude. IMG_2106IMG_2099IMG_2111IMG_3925Tak til Gunnar for at tage os med derud, og tak til havens ildsjæle for at gøre dette muligt.

8 kommentarer:

 1. Åndehuller og ildsjæle er der altid brug for :-)

  SvarSlet
 2. Godt koncept! Det må vi se en dag ... er det i nærheden af Kællingehaven, ved du noget om det?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der kan I roligt køre ud og få en kop kaffe og et stykke lækker frugttærte. Det ligger ude på Sct. Hans' område, helt ude ved kapellet og den lille havn. Det er noget længere ude end Kællingehaven.

   Slet
 3. Det er skønt med den slags åndehuller, og dejligt at der er nogen, der gider. Og så er jeg helt betaget af himlen på dit nederste billede.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er dejligt når den slags gror frem.
   Det var en fantastisk himmel ind i mellem, men regn og torden udeblev hvor vi var. Vi ville ellers gerne ha' haft lidt frisk luft.

   Slet
 4. Tak for link - dejligt at nogen gør dette.

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme, håber I tager derud en tur.

   Slet